test test test test test test test test test test test test test
test test test test test test test test test test test test test
Pyszny pożywny koktajl na śniadanie
1 szklanka mleka sojowego
1/2 banana
1 łyżeczka siemienia lnianego
1 łyżeczka kakao
1/2 łyżeczki cynamonu
2-3 figi
1 łyżeczka płatków owsianych
stevia liście do smaku
Wszystko zmiksować w blenderze i śniadanie gotowe.Bardzo pożywne i bardzo syte.Polecany 1 raz w tygodniu.
Genialna kawa czekoladowo - orzechowa Ze strony Lawendowy domZobaczcie tam cudowne zdjęcia
100 g gorzkiej czekolady
1 łyżeczka cynamonu
200 ml mleka
100 ml mocnej kawy
70 g orzechów laskowych
Orzechy uprażyć na suchej patelni, posiekać lub zmiksować. Czekoladę z dodatkiem cynamonu rozpuścić w kąpieli wodnej. Brzeg szklanki zanurzyć w czekoladzie, a następnie w orzechowej posypce. Odstawić do zastygnięcia do lodówki – wystarczą 3 -4 minuty. Na dno szklanek wlać pozostałą czekoladę i rozprowadzić ją po ściankach. Mleko spienić, kawę zaparzyć. Do szklanek wlać mleczną pianę, dodać kawę i od razu podawać. Smacznego![]()
Muszę spróbować ten koktajl z mlekiem sojowym
Ostatnio edytowane przez Dietetyk_Kamila ; 09-03-2016 o 14:51
Sos czosnkowo - rzodkiewkowy
Może kogoś zainteresuje :
Sos czosnkowy z rzodkiewką
2 łyżki majonezu
2 łyżki kwaśnej śmietany 18 %, jub jogurtu naturalnego
2- 3 ząbki czosnku
5 dużych rzodkiewek
sól, biały pieprz, cukier- do smaku
ja dodaję jeszcze suszonego koperku
i zrobić wszystko by powstała paćka
Kochane zapraszam Was na mojego bloga zrzucamykilogramy.wordpress.com Wyjaśniam tam na czym polega zdrowe odchudzanie i zdrowy styl życia. Strona powstała w związku z licznymi pytaniami do mnie jak się zdrowo odchudzać, bez żadnych diet cud, tabletek cud itp. Przez wiele lat pracowałam z otyłą młodzieżą, sama schudłam kilkadziesiąt kg. Swoim doświadczeniem i wiedzą dzielę się na blogu. Zapewniam też dużą dawkę motywacji. Są i przepisy na szybkie, niskokaloryczne, wysokobiałkowe przekąski, obiady itp. zrzucamykilogramy.wordpress.com/2016/08/06/dania-smaczne-i-zdrowe/ wyjaśniam też dlaczego jedzenie może stać się nałogiem zrzucamykilogramy.wordpress.com/2016/09/01/motywacja-jedzenie-jest-nalogiem/ oraz jak prawidłowo jeść posiłki zrzucamykilogramy.wordpress.com/2016/07/28/jak-prawidlowo-jesc-posilki/ oraz wiele innych ciekawych zagadnień