Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9 10 11 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 119

Wątek: Gruba beka pełna mleka!

Awatar katarzynna
    katarzynna jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: Gruba beka pełna mleka!

Cześć lachony!

Ale miałam dzień! Dopiero wróciłam do domu z zakupów. Rano dietetyczna przysłała mi moją dietę. Mam mieszane uczucia. Z jednej strony całkiem spoko - fajne zupy, sałatki, nawet makarony, ale z drugiej strony - widać, że kobieta nie ma wegetariańskiej wyobraźni i trzeba będzie ją jeszcze poprowadzić. Może będzie spoko. Przynajmniej nie będę codziennie jadła tego samego Mało sojowych rzeczy dała, prawie wcale. Większość białka to serki na kanapki (Almette) i jogurty. Nie wiem, zobaczymy.

Dziś ostatni dzień mojaj autorskiej diety Pochłonęłam:

ŚNIAD: serek wiejski light z przyprawami ok 200

IIŚNIAD: kisiel z bananem - tradycyjnie 200kcal

OBIAD: pieczony ziemniak i 3 kotlety fasolowe ok 400kcal

KOLACJA: podwójny kisiel z bananem - ok 300kcal

Śmieszna sprawa, bo moi rodzice zobaczyli moją dietę i sami się nią zajarali, w związku z tym od dziś gotuję dla 3 osób

Umieram ze zmęczenia, bo nie spałam do 3, tak więc na dziś to tyle w temacie i spadam luknąć co u Was

Do jutra!

---------- Wiadomość dodana o 21:02 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 20:57 ----------

Cytat Zamieszczone przez Juma Zobacz posta
    łaaa, jest co podziwiać, gratulejszyn!

Czy Tobie też byłoby łatwiej nie jeść, niż jeść i ciągle kombinować, wiedząc: "tego nie mogę tamtego nie mogę i siamtego też nie"?

Właśnie kombinowanie przychodzi mi dość łatwo. Lubię wydziwiać i wymyślać nowe rzeczy Największy problem mam z utrzymaniem diety i oparciem się pokusom

Cytat Zamieszczone przez gabrysiaaaaa Zobacz posta
    Hej,
    widzę, że robi się u Ciebie skarbnica pomysłów że ja sama nigdy na to nie wpadłam, brzmi smakowicie. Jak będę miała trochę więcej czasu na zaszycie się w kuchni spróbuję
    Tylko zastanawiam się dlaczego ja nie mam czasu, przecież nie pracuję ) Jednak na brak zajęć nie narzekam.
    Miłego dnia, grzecznego dnia
    Właśnie istnieje przekonanie, że niby jeśli nie pracujesz, nie masz co robić. Zawsze coś się znajdzie!

Magdalenstwo Guest

To masz teraz o tyle ułatwione zadanie, że nie musisz wymyślać co i kiedy zjeść - bo to chyba jest zawsze najtrudniejsze.
    Mam nadzieję, że czasem podrzucisz tu jakiś ciekawy pomysł na... coś smacznego z Twojej diety

Pozdrawiam

Awatar katarzynna
    Mieszka w
    Warszawa

Hehe, jutro np. mam zupę krem z brokułów i marchewki. Wyszła przepyszna! Do tego jakaś sałatka, a na śniadanie muesli z bananem

Awatar suslak
    suslak jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez katarzynna Zobacz posta
    zupę krem z brokułów i marchewki.
    ja uwielbiam krem z pieczarek a z innych zup to owocową i kotleta
    To ja
    Łork in progress pliz łejt

Awatar Juma
    Juma jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Ale co, jest tofu, szynka sojowa, parówki sojowe, burgery i kotlety sojowe, czy nie dała tego w ogóle?
    Bo ja, to mówiąc szczerze, średnio sobie wyobrażam życie cez sojowych produktów.
    Mleko sojowe (i ew. ryżowe) to normalnie wielbię, choć normalne -krowie -też piję, jogurciki sojowe też rulez i mimo ceny czasem dam się skusić. Rozmawiałaś z nią wcześniej o tym, co lubisz najbardziej i co Ci Twój organizm podpowiada, jako potrzebne?
    JA nie dam rady?

Awatar gabrysiaaaaa
    gabrysiaaaaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    warszawa

Myślę, że powinnaś ją jakoś pokierować. Powiedzieć co lubisz etc Poza tym jak już masz pewien schemat diety może wprowadzać modyfikację
    Ja uwielbiam zupy pod każdą postacią , dlatego zazdroszczę Ci tych przepisów. Ach i te makarony, to chyba moja największa zguba. Chociaż dziś udało mi się przyrządzić bardzo smaczny makaron w wersji light. Zostałam dziś wystawiona na próbę, opiekowałam się dziećmi wieczorem i ich rodzice przygotowali dla mnie pizze...
    Już prawie ją jadła, ale usiadłam pomyślałam i zrezygnowałam. A już myślałam, że mi się nie uda

Awatar Juma
    Juma jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Talking Odp: Gruba beka pełna mleka!

Cytat Zamieszczone przez gabrysiaaaaa Zobacz posta
    Zostałam dziś wystawiona na próbę, opiekowałam się dziećmi wieczorem i ich rodzice przygotowali dla mnie pizze...
    Już prawie ją jadła, ale usiadłam pomyślałam i zrezygnowałam. A już myślałam, że mi się nie uda
    Hehehe, nie wiesz nawet, jak Ci współczuję, jestem zawodową nianią w trzech rodzinach i zgaduj, co miałam ostatnio na obiad przygotowane przez mamy 1) makaron z żółtym serem 2) pierogi ruskie 3) zapiekanka warzywno-ziemniaczana! Podłość ludzka nie zna granic!
    JA nie dam rady?

Magdalenstwo Guest

Hehe, tak to zawsze jest... męczymy się z dietą a zawsze się znajdzie ktoś kto nas wystawia na takie pokusy...
    Mnie zawsze aż skręca jak idę do kogoś na urodziny... a tam wielkiii tort... a ja skruszona mówię "nie, dziękuję", zaraz potem słyszę "ale weź, zjedz kawałek"... "przecież kawałek Ci nie zaszkodzi" :/ Ech... ludzie nie rozumieją, że jak się zacznie to się już nie skończy na takim "kawałku"

Awatar gabrysiaaaaa
    gabrysiaaaaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    warszawa

Cytat Zamieszczone przez Magdalenstwo Zobacz posta
    Hehehe, nie wiesz nawet, jak Ci współczuję, jestem zawodową nianią w trzech rodzinach i zgaduj, co miałam ostatnio na obiad przygotowane przez mamy 1) makaron z żółtym serem 2) pierogi ruskie 3) zapiekanka warzywno-ziemniaczana! Podłość ludzka nie zna granic!
    o matko Nie wiem czy umiałabym zrezygnować z tych pierogów. Uwielbiam je :P Zastanawiam się co przygotują na sobotę , pewnie znowu będę musiała ze sobą walczyć Z drugiej strony, jestem z siebie dumna, naprawdę bo niewiele brakowało abym zjadła tą pizzę. Cieszę się, że potrafię się kontrolować
    a może zrobiłabym tak jak Ty ? znalazła jeszcze dwie rodziny i zajmowała się opieką? Tutaj naprawdę nieźle płacą, szczególnie w weekendy jak rodzice chcą się wyszaleć

Awatar katarzynna
    Mieszka w
    Warszawa

Ema laski!

Widzę, że mamy z niektórymi podobne doświadczenia zawodowe - ja byłam nianią przez ponad 2 lata i strasznie lubiłam tę pracę Trafiłam na świetną rodzinę i zajebiste dzieciaki. Trochę nawet za nimi tęsknię, ale nie mam czasu zbyt często ich odwiedzać

Mój pierwszy dzień z profesjonalną dietą prawie dobiegł końca.

Zjadłam na śniadanie muesli, na obiad zupę brokułową, dwie przekąski - jajko i pomarańczę, a na kolację czeka mnie sałatka z rukoli i suszonych pomidorów.

Jumo, mam w diecie sojowe żarcie - parówki i wędlinę na razie. Potem ma dorzucić coś więcej - wysłałam jej strony firm produkujących sojowe rarytasy.

Wiem o czym mówicie z tym kuszeniem. Najczęściej są to szczupli ludzie, którzy nie zdają sobie sprawy, że jak ktoś jest żarłaczem (a ja jestem największym na świecie), to jeden kawałek tortu, pizzy czy czegokolwiek, tylko pobudzi nasz apetyt. Ja na przykład przy ludziach mam blokadę. Na imprezach prawie nie jem, bo wydaje mi się, że wszyscy będą się gapić i myśleć, że taki grubas nie powinien tego w siebie wpychać. Dlatego też po imprezach np. zahaczam o sklep, kupuję wielkie czipsy i wpier...am. Albo już planuję, że następnego dnia zamówię dużą pizzę. Zamawiam i jem ją przez cały dzień.

W ogóle to strasznie słabo dziś spałam, umieram na ból głowy. Idę chyba niedługo w kimono

Nie wiem, czy jeszcze tu wrócę, ale Was oczywiście odwiedzę, bo ciekawa co słychać!

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9 10 11 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów