Strona 1 z 12 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 119

Wątek: Gruba beka pełna mleka!

Awatar katarzynna
    katarzynna jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Gruba beka pełna mleka!

Cześć i czołem!

Jestem tu już drugi raz. Oby ostatni, do cholery! Jakieś 1,5 roku temu m.in. z pomocą tego forum zrzuciłam 20 kilosów tłuszczu. Niestety, jak pewnie większość z Was wie, łatwo się zapomnieć. Kilogramy okazały się świniami i wróciły w liczbie siedemnastu. Postanowiłam, że czas ogarnąć swoją grubą d-u-p-ę i zrzucić balast w postaci glutoplazmy powlekającej moje piękne ciało. Bo wierzę, że ono gdzieś tam jest!

Poprzednim razem stosowałam dietę od dietetyczki z SGGW. Tanio i średnio. Dostałam tylko kartkę z rozpiską co mogę jeść dziennie i w jakich ilościach oraz nakaz spożywania 1000kcal dziennie. Kilogramy udało się zrzucić, ale wytrzymanie na tej diecie było nie lada wyzwaniem - dopadła mnie nuda. Codziennie przez kilka miesięcy jadłam to samo. Pewnie dlatego gwałtownie przestałam ją stosować. Szczuplejszą sylwetkę udało mi się utrzymać około roku, bo dużo ćwiczyłam i spalałam kalorie. Ale kiedy rzuciłam siłkę, glutoplazma zaczęła wracać, tak jak czipsy, pizza, frytki i kola wróciły do mojego jadłospisu!

Tym razem postanowiłam szarpnąć się na porządnego dietetyka. Mam za sobą pierwszą wizytę i wywiad żywieniowy. Teraz czekam na dietę przygotowaną specjalnie dla mnie. Pani dietetyczka trochę się namęczy, bo jestem wegetarianką Nie mogę się już doczekać, mam nadzieję, że żarło będzie smaczne, acz nietuczące! Oczywiście przewiduję też powrót na siłownię

W tej chwili ważę 102 kilogramów przy wzroście 175cm i według szacunków dietetyka powinnam zrzucić 25 kilo w pierwszej fazie. A jeśli będę chciała, potem kolejnych 10.

Tym razem musi się udać, inaczej chyba naprawdę zrobię odsysanie tłuszczu odkurzaczem! ;D

Awatar gabrysiaaaaa
    gabrysiaaaaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    warszawa

Domyślnie Odp: Gruba beka pełna mleka!

Witamy,
    świetnie , że wróciłaś. Oby ostatni raz Już wiesz , że jak się chce to można, tym razem na pewno Ci się uda.
    Dobrze,że zaczęłaś od wizyty u dietetyka, będzie Cię miał pod kontrolą Świetnie się składa, ponieważ ja też jestem wegetarianką. Będziemy mogły wymieniać się przepisami, bo mi już powoli kończą się pomysły
    Życzę Ci wielu bezpowrotnie straconych kilogramów

Awatar Mandolina1985
    Mandolina1985 jest nieaktywny Nowy na forum

Witaj

Skąd ja to znam ??
    Już wiem ! z autopsji...

Ja jakiś czas temu schudłam mhhh chyba 40 kg ( Boże jak ja to zrobiłam ) na diecie 1000 kal plus ćwiczenia ale z czasem zrezygnowałam z ćwiczeń i zaczęłam wciągać wszystko co mi się nawineło pod rękę ( no a najlepsze to było to co tłuste i słodkie)
    Początkowa moja waga to było coś ok 107 potem dzięki diecie spadła na 65... a teraz jest 93 ( no dobra 89 ,7 bo od tygodnia jestem na diecie), więc możemy się wspierać ...

z chęcią będę do Ciebie zaglądać

Pozdrawiam i sukcesów

Awatar gabrysiaaaaa
    Mieszka w
    warszawa

Wow! 40 kg? Niesamowity wynik, mam nadzieję, że uda Ci się go powtórzyć

Awatar katarzynna
    Mieszka w
    Warszawa

Witajcie dziewczyny! Fajnie, że wpadłyście, mam nadzieję, że zostaniecie dłużej

Zapomniałam, że wypada podzielić się na forum swoim jadłospisem!

Oto co dziś wchłonęłam:

Śniadanie: kefir truskawkowy 0% 200kcal

Obiad: 50g ryżu z groszkiem, kukurydzą, łyżką oliwy i curry - pewnie ze 300 kcal

Przekąska: sojowy deserek 112 kcal

Kolacja: 2 jajka na twardo plus 2 cienkie kromki chleba z masłem. pewnie z 550kcal

Hmmm, chyba jednak przesadziłam z ilością kalorii... :/

Muszę się wreszcie zmobilizować do ćwiczeń!

Awatar gabrysiaaaaa
    Mieszka w
    warszawa

Nie uważam abyś przesadziła. Mi to wygląda na oko ok 1200 kcal , chyba że coś źle policzyłam
    Bardzo dobry początek Kiedy dostaniesz już konkretne wytyczne od dietetyka? Wtedy na pewno będzie łatwiej
    Ja też zdecydowanie muszę się ruszyć, jak na razie jeżdżę dużo na rowerze, bo cholera nie mam kasy na karnet na siłownie. Poszłabym na jakieś zajęcia Czuję , że energia mnie rozpiera. Pewnie powiem inaczej jak będę musiała skakać po stepie

Awatar katarzynna
    Mieszka w
    Warszawa

Konkretną dietę mam dostać jakoś w poniedziałek! Nie mogę się już doczekać. Moja koleżanka przetestowała już tę poradnię i dostawała takie przepisy, że aż mi ślinka ciekła! No i co najważniejsze - codziennie jadła coś innego

Ja też nie mam teraz kasy na karnet na siłkę - dietetyk pożarł kupę forsy z mojego portfela, bieda aż piszczy!!!

Zacznę ćwiczyć w domu. Ale to może od jutra...

Awatar wielorybinka
    wielorybinka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gniezno
    Wpisy na blogu
    2

witaj
    taka osobista dieta to musi być super sprawa
    będę zaglądać i wspierać! [i podkradać pomysły na jedzonko bo u mnie monotonia też coraz częściej puka do drzwi!]

i sprawdzę jutro czy ćwiczenia zostały wykonane

if we are going for perfection, we will always be disappointed

gdzieś tu sobie pływam i obserwuję...

Awatar gabrysiaaaaa
    Mieszka w
    warszawa

Cytat Zamieszczone przez wielorybinka Zobacz posta
    i sprawdzę jutro czy ćwiczenia zostały wykonane
    Widzę, że Ci się nie upiecze
    Świetnie się zapowiada, będziesz miała pole do popisu w kuchni Ja ostatnio jestem skazana na gotowanie, można powiedzieć że stawiam swoje pierwsze kroki w kuchni :P

Awatar katarzynna
    Mieszka w
    Warszawa

Boże, ja uwielbiam gotowanie! Ale niestety tłustych i cholernie kalorycznych rzeczy :/ Liczę na to, że dietetyczka nauczy mnie gotować smacznie, ale i zdrowo i łasuch, który we mnie siedzi nie ucierpi, za to masa ciała owszem

Strona 1 z 12 1 2 3 11 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów