Strona 1026 z 2033 PierwszyPierwszy ... 26 526 926 976 1016 1024 1025 1026 1027 1028 1036 1076 1126 1526 2026 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10,251 do 10,260 z 20321
Like Tree8685Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Napisałam ... poszło w kosmos ... więc tylko Was ucałuję Kumcie miłe i dobrej nocy życzyc będę ...
    Dobranoc

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Dzień dobry, a w wordzie pisać i wklejać nie łaska.
    WRRRRRRRRRR zawsze mi żal jak takie dobro do nas\mnie napisane w kosmos idzie.Chociaż samej też mi się nie chce w inną aplikację włazić.
    A ja sobie chrupię rzodkiewki i ogóreczka konserwowego(mniam) po 6 dniach -rozkosz. Mam nadzieję, że waga na warzywkach nie pójdzie w górę, bo ze 4 dni już jest 69,1 (dlatego zmieniłam paseczek).
    Już nawet w durnym łbie lęgnie się zamiar "a może by tak nie 1 kg , a 2 kg jeszcze zrzucić".
    Ale to każdy "pulpet baba" ma w sobie takie ciągoty. Nigdy nie syta chudości.
    Wczoraj poszłam do fryzjera(nowego-tańszego) do którego chodzi moja ładna koleżanka.No i wszystko by może było inaczej, ale u fryzjera była zatrudniona młoda osoba, a ja nie umiałam się wyrwać z jej rąk wrzeszcząc ja chcę, żeby mnie szefowa cięła.
    Na razie jeszcze nie wyglądam najgorzej, ale co będzie po myciu.
    No ale zapłaciłam 40zł nie 70 jak u mojej dotychczasowej.
    Najgorzej mi nie pasowało jak co chwila mnie pytała jak mnie ściąć, czy grzywkę zacząć ścinać od przedziałka czy dać jednakową długość i zaczesać, czy tył ścieniować czy zrobić uskok, czy cieniować maszynką, czy brzytwą......
    No i co, jak potem jest źle to niby moja wina?????

Dziś mój Szarlotek rano osiągnął apogeum.
    Wieczorem znalazł/wyciągnął swoją ulubioną zabawkę małą maczugę-grzechotkę (on ją gdzieś chowa, bo nie wiem skąd ją wydostaje- może w pyszczku niesie do tego swojego podsufitowego azylu) no i wcale nie przyszedł na wieczorne karesy.
    No to rano był stęskniony.
    Jak zasiadłam na sedesie na poranne siusiu uznał, że najwyższa pora mamie na kolana wparować i się pokocić tzn. deptać, mruczeć, skłębuszkować się i leżeć nadstawiając to łepek to gardziołko do miziania.
    Nie mogłam się od niego opędzić, kot był niedopieszczony i nic nie było ważne tylko okazać mu potrzebną atencję.
    Zostawiłam im dzisiaj dostęp do balkonu. Aż się boję, że zamarzną i się przeziębią, ale chyba futerka i swobodny dostęp do domu powinny być wystarczającym zabezpieczeniem.
    Ostatnio edytowane przez TinnGO ; 15-11-2017 o 09:13

Awatar aisak102
    Wpisy na blogu
    23

Dzień dobry

Terenie uprasza się o nie warczenie z samego rana, bo mnie w krzyż coś weszło i jestem juz i tak ukarana
    No, a tak serio, to mam dzis mało do zrobienia, więc i czasu tez mało ... tak logika emerycka ... ot, przypomniałam sobie, że do ZUS trzeba będzie się przejść .... ech, nie chce mi się ...
    No, a poza tym, to przeciez postanowiłam trzymać się rocznikowych lat i nie miec już więcej niż 57 , więc emerytura mi sie nie nalezy, prawda?
    To co poszło w kosmos, juz poszło i nawet nie będe próbowała odtworzyć ... Wszechśwait uznał, że mało interesujące było ...

W piątek jadę na weekendową wycieczkę do Gdańska i Poznania - taki rozrzut teraz mają moje ulubione Wyprawy ze Sztuką

Późno dzis wstałam, więc dopiero teraz, po śniadaniu, wybieram na sporcenie się ... do później
    RASTI4949 lubi to.

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry.
    waga się zbiesiła i tylko 200 gram odpuściła.
    Po wnikliwym rozpatrzeniu wczorajszego dnia doszłam do wniosku,że po prostu za mało zjadłam.
    Do W-wy rano wyjeżdżaliśmy,więc śniadania nie było.Pierwsze jedzonko dopiero koło 15,więc tylko 2 posiłki były zjedzone i to niezbyt duże.
    Dzisiaj postaram się jeść z głową czasowo i białkowo.
    Pół wieczora straciłam na przeglądaniu szafek kuchennych , masakra.
    To co nawet mi się podoba na zdjęciach wydaje mi sie,że cena jest zbyt niska i w związku z tym jakość może być kiepska.
    Najgorsze,że nie można obejrzeć,bo producent jest w okolicach Zakopanego lub Rzeszowa bez przedstawicielstwa w stolicy.
    Niby opinie są dobre,ale skąd wiadomo kto je pisał???
    Muszę jeszcze tego Bodzia wyszukać,bo Aisaczek to chyba w IKE-i kupowała.
    Zadzwonili wczoraj do mnie z jednego banku,w którym nie mam konta,ale od 20 lat biorę u nich kredyty.
    Propozycja niby nie do odrzucenia - kredyt 3000 na max 12 rat bez kosztowy .Niby jako nagroda dla długoletnich klientów.
    Nie rozumiem tego.Ponadto jak przeglądałam kuchnie i inne towary w sklepach internetowych kilka razy spotkałam się z podwójnymi cenami.
    Dla mnie niezrozumiałe, cena za płatność gotówką była o 200 PLN wyższa od płatności ratalnej /tej 0 %/.
    Chyba w innej epoce byłam uczona,że nie ma nic za darmo.

kolejne podejście lipiec 2018

Awatar aisak102
    Wpisy na blogu
    23

Tak Grażynko, ja meble kuchenne w Ikei kupowałam. Wybrałam szafki wiszące metrowej wysokości i pietami się po pupie kopię, że tak dużo przestrzeni w nich mam. Zakochana jestem tez w szufladach cargo, ale nie mogłam ich zamontowac we wszystkich szafkach ... a szkoda ...

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Helloł...
    Od rana na cmentarz, porządek po święcie zrobić,wybieram się ...jak ta sójka przysłowiowa
    A tak w ogóle nic na działkach się nie dzieje,oprócz tego,że małż ogródeczek porządkuje/przekopuje
    i chwała mu za to
    Miłej środy dziescynki i narka

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez aisak102 Zobacz posta
    W piątek jadę na weekendową wycieczkę do Gdańska i Poznania - taki rozrzut teraz mają moje ulubione Wyprawy ze Sztuką
    Ja będę musiała pojechać na wyprawe do Międzyrzeca Podlaskiego.Już raz tam byłam , ale negocjujemy 5000 euro odszkodowania i dyrekcja chce się jeszcze mną posiłkować. Zastępczyni\następczyni szczęśliwa, ja mniej.
    No ale mnie to już w pracy prawie wszystko lotto.Mogę jechać i ostatni raz wstydzić sie w imieniu swojego zakładu, dziesiątki razy to robiłam w czasie załatwianych reklamacji.
    Wiecie, ja chyba sztukę doboru słów wyćwiczyłam w pracy, w tych wszystkich odpowiedziach, negocjacjach , uzgodnieniach -usprawiedliwieniach jakie Dział Kontroli Jakości w wielkim zakładzie pisze bez przerwy. Najpierw były Zjednoczenia, Organizacje Partyjne i Dyrekcja do których się pisało, usprawiedliwiało, analizowało. Różne kontrole i placówki nadrzędne. Teraz zarząd i rodzina właścicieli.
    Miałam lekkie pióro i za kierowniczkę, inżyniera po wieczorówce, pisałam wszystkie te rzeczy.
    Potem zostałam sama kierownikiem i w swoim imieniu musiałam się wić jak piskorz, używać porównań, eufemizmów, bagatelizować szkodę, usposabiać przyjaźnie potencjalnych przeciwników.
    Jak odkryłam w 2010 r istnienie forum było jak znalazł. Znalazłam się w swoim żywiole.
    Na forum właśnie swoje myśli przekazuje się w formie krótkich paruzdaniówek.
    Wymarzone dla lubiącego pisać inżyniera, wykres i jego celna interpretacja.

Dzisiaj idę na otwarte spotkanie mindfulnes 17:30-19. Zabieram moją koleżankę, tą z która tak się słabo rozumiemy.
    Ale ona jest już 3 rok na emeryturze, psychicznie cienko przedzie.
    Do psychiatry, który skierował ją do rozmowy z psychologiem i później zaordynował leki, podeszła po swojemu- krytycznie.
    Nie życzy sobie ich brać, jednocześnie widzę, że sobie nie radzi.
    Pomyślałam , ze może zetknięcie z tą techniką, filozofią, formą radzenia sobie ze stresem (samoradzenia) może jej pomoże.
    Moja terapeutka by mnie chyba nie pochwaliła, bo kazała mi nie czuć się w obowiązku pomagać każdej napotkanej kulawej kaczce(bo to jest też forma dewiacji psychicznej taki nadmierny ciąg, poczucie przymusu, że to moja rola i zadanie), ale już taką mam naturę, że jak dostrzegę potrzebującego to od razu rzucam się do wody.
    Za dobrze pamiętam, te przypadki kiedy się nie poczułam, no choćby ten szczeniaczek którego nie przygarnęłam w mróz.
    Najgorzej tylko z tą moją spostrzegawczością.
    Czasami najciemniej jest pod latarnią, wypatrujesz wilka pod lasem, a tego wsadzającego pysk do twojej kuchni nie widzisz.
    Ta moja wybiórczość koncentracji w temacie, no to co mi uniemożliwia kierowanie pojazdem, jak się nastawię na obserwacje prawej strony to nie dostrzegam tyłu, przodu i lewej.
    U mnie i wzrok i uwaga idą dookoła taką metoda "skanowania" element po elemencie.Jak jestem na kierunku 12 to za diabła nie umiem zerknąć na 18.
    Musi przyjść pora, systematycznie, za koleją , a czasami jest za późno i po ptokach.
    Jak mnie ktoś potrząśnie i oświeci to mnie olśniewa- RACJA durnoto, dlaczego tego nie widziałaś.
    Przepraszam was , za tę moją dysfunkcję.
    Czasami za wolno skanuję i za późno dochodzę do właściwych spostrzeżeń.
    Kaa888 and kasiaogrodniczka like this.

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    mindfulnes
    ...ojej !!...aż u wujcia musiałam popaczyć...ciekawość,czy u nas to jest,
    chociaż z drugiej strony na cóż mnie ...jak ja nawet czasu nie mam,żeby
    na U3W pójść,o lekcjach prawie darmowego angielskiego dla 50+,na który
    uczęszcza koleżanka,nie wspominając...miałam zresztą nosa/czuja,że się
    nie zdeklarowałam,w związku z tymi moimi wciąż wyjazdami,bo zapisanie
    się i rezygnacja/opuszczenie iluś tam zajęć skutkuje obowiązkiem zwrotu
    poniesionych,przez chyba UE,kosztów...

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Ten link dotyczy moich dzisiejszych zamiarów.
    Mniemindfulnes poleciła, opisała moja pani psycholog, terapeutka uzależnień.
    Nie wiem , ale mam wrażenie, że ponieważ udało mi sie rozstać z paleniem, walczyłam dzielnie choć bez spektakularnego sukcesu z z uzależnieniem od związku z patologicznym partnerem, walka z nałogiem jedzenia, sprawiania sobie nim nagród i rekompensowanie niezadowolenia ma u mnie szansę na pozytywny efekt.
    Ja już na samą myśl, gdy mnie ciągnie do wsadzenia czegoś do gębusi mam przed oczami jak się będę czuła "PO", i odechciewa mi się.
    No zobaczymy jeszcze latem i z lodami(chociaż już dwa tygodnie leży u mnie w zamrażarce Grycan śmietankowy i sorbet i nic). No i z piwem. Bo w tym roku to głównie nimi sobie wagi nagrabiłam.
    Jeśli mogłam rzucić tak silny nałóg jak papierosy to jedzenie też można okiełznać.
    No trzeba tylko nie rozwścieklić apetytu węglowodanami.
    Coś dobrego jest wskazane, ale żeby to nie rozpoczynało reakcji łańcuchowej jak u alkoholika.
    Czyli dozwolona słodycz(gorzka czekolada, sernik na stewii czy ksylitolu, minimalna ilość chleba i innych węglowodanów zwłaszcza prostych), ale unikanie duporostów podbijających insulinę i budzących głodomora.
    Ja jestem nienasycona, jak zacznę, nie wyhamuję.
    Może jest ktoś kto umie zjeść jedno małe ciasteczko do kawy czy herbaty, ja wolę wypić ją samą.Też jest przyjemnością, a nie budzi licha.
    No ciężko będzie z III Fazą. Już myślę jak dać sobie radę na niej.Bo to na niej i na IV wszystkim nam się nóżki powineły, tylko jedne wyhamowały i kolejnymi "czkawkami" nie pozwoliły sobie odebrać całego Dukana, a inne popłynęły.
    PS.
    Moja ostatnia pani dietetyczka, bardzo wielki zwolennik zdrowego żywienia to mi wymyślała takie zdrowe łakocie, słodycze. Dużo w oparciu o mleko kokosowe, miód , migdały i orzechy itp.
    Ja sama wolę takie bez cukrów prostych, ale przecież nie można przestać jeść owoców, miodu itp.
    Należy ostrożnie do nich wrócić, ale na etapie III Fazy kiedy człowiek czuje się takim świeżo wypuszczonym ze szpitala, to trzeba uważać. Im mniej pokus tym łatwiej okrzepnąć w zdobytej wadze.
    No póki człowiek ma jeszcze całą "zdobycz" czyli utratę wagi zachowana jest o co walczyć, ale z czasem jak zaczyna się pełzanie do góry ten hamulec słabnie(a jeszcze 100 czy 200gram myśli człek i tak idzie).
    Potem święta, impreza, wskoczy 1-2kg i zaczyna być znowu wszystko jedno.
    Ostatnio edytowane przez TinnGO ; 15-11-2017 o 14:36
    Kaa888 and RASTI4949 like this.

Awatar Kaa888
    Kaa888 jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    14

dzień dobry,

uff, załatwiłam dziś pozytywnie pierwszą część pewnej sprawy, spędzającej mi sen z oczu od 8 lat, a zmierzającej do sensownego zakończenia od lat dwóch
    jeszcze z pół roku, ale wreszcie widzę światełko w tunelu....

oraz zapisałam się na pracę w godzinach nadliczbowych w ramach umowy o dzieło...
    może pochopnie?
    bo teraz myślę, że w grudniu to będzie dość roboty w domu i po 8 godzinach pracy przed kompem odwalać kolejną fuchę to trochę hardcore... no ale już trudno, skoro zapłacą to trza jeść tę żabę
    mam przecież jeszcze parę długów do oddania

a co do przemyśleń posanatoryjnych, o których wam w końcu nie napisałam, to dopadł mnie nastój depresyjny na tle "starzejemy się i mamy coraz gorsze zdrowie"
    i tak sobie smętnie pomyślałam, że kto wie jak długo jeszcze tego jeżdżenia
    ot, jakaś tam ryba i człowiek dwa dni umiera
    albo parę kilometrów do zrobienia i noga odmawia posłuszeństwa
    te ćwiczenia, na które nie chciałam chodzić, też były męczące bardziej niż kiedyś wcześniej, chociaż niby nic się nie robiło
    wykrochmaliwszy się 1 listopada na cmentarzu, nic sobie właściwie nie zrobiłam, ale lecąc podparłam się na rękach i myślę teraz, że może lepiej było ich jednak przed siebie nie wyciągać...
    ino, że to się robi odruchowo, bez myślenia
    no, ale ponieważ mam starte chrząstki w stawach i podczas ruchów dłoni wytworzyły mi się pseudo-stawy tzn wyżłobiły mi się wgłębienia w kościach, to solidne uderzenie spowodowało przesunięcie tej konstrukcji
    teraz muszę poczekać parę lat aż podczas tarcia kości o kość wytrą się kolejne powierzchnie, albo że jakimś cudem "wskoczą" na stare miejsce
    póki co, ręce mam mało sprawne, co jest wcurwiające tym bardziej, że miesiące rehabilitacji, naświetlań, picia kolagenu nie dało absolutnie żadnej poprawy, a osiągnięty z trudem stan stabilności zawalił się od jednego potknięcia się o jakąś nierówność
    i jak tu planować cokolwiek
    no, ale to była dygresyjka i nie zamierzam do tego wracać

natomiast mam w planach remont kuchni
    tzn mam go w planach od ok. 5 lat, ale kiedyś go w końcu zrobię
    albowiem od wieków choruję na te szuflady samozamykajace się i takie wysuwane regaliki, na których wszystko jest pod ręką i nie trzeba wywalać z czeluści połowy dobytku, aby wyjąć rzecz rzadziej używaną
    no i włażenie na taboret żeby sięgnąć po coś umieszczonego wyżej, powoli zaczyna stanowić problem
    przy tej okazji zastanawiam się nad wyrzuceniem kuchenki gazowej i założeniem płyty indukcyjnej
    wprawdzie mieliśmy zamiar kupić płytę gazową, ale po rozmowach z użytkownikami tychże i przeczytaniu opinii w necie, zrezygnowaliśmy z tego pomysłu
    meble kuchenne chyba zamówimy w firmie BRW, bo Ikea stała się rzeczywiście strasznie droga i mało solidna, a w BRW mają właśnie wszystko to, czego bym chciała, w dobrych cenach i okucia do tych szuflad są ponoć te najlepsze
    mój małżonek robił już rekonesans, chociaż do finalizacji tego planu jeszcze daleka droga...
    no, ale pewnie ma rację, że jak człowiek widzi cel przed sobą i o nim mówi tak, jakby go miał lada chwila realizować, to wszechświat słucha i przyśpiesza...
    zatem ja też mówię o tym remoncie, jakbym go miała zacząć jeszcze w tym roku
    TinnGO and RASTI4949 like this.

Uprawnienia umieszczania postów