Strona 1580 z 2033 PierwszyPierwszy ... 580 1080 1480 1530 1570 1578 1579 1580 1581 1582 1590 1630 1680 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 15,791 do 15,800 z 20321
Like Tree8685Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Dobry wieczór!
    Kaniu, bardzo dziękuję za przepis. Zapisany i przy najbliższej okazji skorzystam. Próbowałam już nawet kiedyś robic chipsy, ale wyszły okropnie. Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej.

Monko też wielkie dzięki za dodatkowe informacje o jarmużu. Wszystko skwapliwie zapisałam. Ananasy lubię, ale teraz polubię chyba jeszcze bardziej .
    Okienko żywieniowe trzymam, ale niestety to jeszcze za mało. Fajnie natomiast, że Tobie udaje się powoli, ale do przodu.

Rasti, dzięki za informacje o korku. W takim razie jakby co, to będę gnębić Terenię.

Kaniu, szkoda jednak, że Ci te wszystkie informacje o poczcie, listonoszach itp poszły w czasoprzestrzeń.

Trochę się jeszcze wtrynię, ale to przez ten zaśliniony za przeproszeniem całus cioci Wspaczka. Jako żywo i nieprzyjemnie przypomniał mi się od razu podobny, tyle, że udzielony przez przyszywanego wujka. Niby nic, a wspomnienie naprawdę zostaje na całe życie.

Awatar hahanka
    hahanka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Cytat Zamieszczone przez aisak102 Zobacz posta
    Miałam dziś ochotę na makaron z twarogiem wieczorem, ale okazało się, ze spelnienie zachcianki przybliżyłoby mnie do 2000 kcal ... a na to nie mogę sobie teraz pozwolić wg info od Hahanki ... moze jak zasłużę, to zrobie sobie ulubionego makaronu
    Kasiu, gratuluję Mam nadzieję, że zasłużysz na makaronową nagrodę, ale najpierw musisz sprawdzić "na własnej skórze", ile kalorii potrzebujesz do chudnięcia. Teraz jest łatwiej z liczeniem, bo na wszystkich opakowaniach z żywnością obowiązkowo podają wartość kaloryczną, więc szybko można to ogarnąć.
    Nie wiem, czy zaplanowałaś jakiś konkretny spadek wagi, czy idziesz na żywioł, tzn. ile wytrzymasz, tyle schudniesz? Sądzę, że utrwalony efekt będzie widoczny po miesiącu. U mnie to było 2-2,5 kg, ale u Ciebie może być więcej, bo prowadzisz bardziej aktywny tryb życia niż ja.

Moi młodzi po dwóch miesiącach pojechali wreszcie z dzieckiem do dziadków i ... było szaleństwo. Mały cały dzień na dworze, bez maski, wszyscy w ogrodzie, na luzie. No, wakacje po prostu.
    aisak102 lubi to.

VIII 1009 (103 kg) - V 2010 (77 kg) Dukan i po roku jojo
    III 18 (105 kg) - II 19 (82kg) 1500 kcal i po 2 latach jojo
    19 IV 21 (96 kg) 1500 kcal

Awatar hahanka
    hahanka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Jako żywo i nieprzyjemnie przypomniał mi się od razu podobny, tyle, że udzielony przez przyszywanego wujka. Niby nic, a wspomnienie naprawdę zostaje na całe życie.
    Przyszywani wujkowie tak robili małym dziewczynkom, niestety. Też mam niemiłe wspomnienia z tym związane, ale kiedyś było to nie do ominięcia. Teraz zwraca się na to uwagę i słusznie. Dziecko nie jest do obściskiwania i obcałowywania przez wszystkich krewnych i znajomych, którzy mają na to ochotę. Fuj.
    aisak102 lubi to.

VIII 1009 (103 kg) - V 2010 (77 kg) Dukan i po roku jojo
    III 18 (105 kg) - II 19 (82kg) 1500 kcal i po 2 latach jojo
    19 IV 21 (96 kg) 1500 kcal

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry .
    Hihihi,niechcący i nieświadomie temat do dyskusji podrzuciłam.
    Podniosłyscie mnie na duchu, że nie jestem wyjątkiem.
    Jestem wściekła,bo moje kurki po obejrzeniu tulipanów i żonkil zabrały się za lilie. Sterczą i straszą gołe patyki .
    Siatka specjalna, do zamknięcia od góry wybiegu, leży od grudnia. Nigdy tak nie było żeby kwiatki objadały,ale w tym roku nie ma trawy/po prostu znikła/ więc szukają zieleniny /buuuuu/
    Z zainteresowaniem czytam o odchudzaniu, ale jakoś sama nie mogę się mobilizować.
    Mimo zimy która zimą nie była,mimo wiosny która od dłuższego czasu nam towarzyszy,jestem w podłym nastroju. Nie potrafię sobie w głowie poukładać.
    Cieszę się , że chociaż część nas wiosenną radość odczuwa.
    Proponuję wzbogacić ziemię w podwyższonych grządkach naturalnym nawozem. Teraz bez problemu można kupić granulowany obornik lub nawóz ptasi. Można taki suchy granulat wymieszać z ziemią i on stopniowo będzie się rozkładał. Prawdziwe warzywka bez chemii to coś wspaniałego.
    Wszystko to co przez lato wygrabicie można w kompostowniku trzymać lub po prostu na kupce gdzieś w kącie działki a późną jesienią przenieść do grządek.
    Skorupki po jajkach tez dobrze jest zbierać i po rozdrobnieniu wrzucać do grządek. Jedzenie typu mięso,wędliny czy resztki obiadowe też super się nadają na kompost,nawet niezbyt świeże pieczywo.
    Ostatnio wyczytałam, że super nawozem pod pomidory jest wrzucenie na dno dołka kawałek pieczywa i kawałek banana. Banany mają podobnie jak pomidory dużo potasu.
    Człowiek całe życie się uczy i głupi umiera.
    Miłego tygodnia moje kochane
    Trzymajcie się zdrowo.

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Hej
    Aż odczułam radość Hahaninowego wnuczka, tymbardziej, że mój weekend również przebiegł z wnuczkami. Tym razem baardzoo rozluzniłam restrykcje. Aj tam, co ma być to będzie. Nawet obiady podałam jak ludziom w domu.

Nie pamiętam czy pisałam o taśmowym sianiu słoneczników na miedzy/pod siatką sąsiedzką? To być może się powtórzę: dziedek robił dołeczki, ja trzymałam/podawałam nasiona, Emilka wrzucała nasionko, zakrywała ziemią i przyklepywała, Natalka polewała wodą.
    Cdn
    hahanka lubi to.

Awatar kania79

O !! Widzisz Grażynko, że wiedzy nigdy dosyć. Dostałam od męża siostry sadzonkę pomidora kiściowego, więc jak nie zapomnę to mu w dołeczek skórki banana zapodam. Ciekawość? Czy jakbym skórki wkopała dzisiaj, bo akurat zaposiadam, a pomidora po Zośce, to to zadziałczy?
    Cdn

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Hejka Kumcie,
    Aniu, i u mnie wnuczki w pracach ogrodowych uczestniczą. Ostatnio kupilam im dzieciece rekawice ogrodowe i tak uzbrojone pomagaja w sadzeniu/przesadzaniu roslin ... Tak sie nakreciły, ze z braku wiekszej ilosci sadzonek przesadzaly wczoraj kępy stokrotek Podsypuja im suszony nawóz i sadzą w rządkach, podlewakac obficie

Awatar kania79

Cdn nastąpi pózniej, bo mi mąż pokrzywy przyniósł i idę listki oberwać. Asia moja gdzieś na Zupomanii czytała, że smaczna jest z nich zupa. Ja mam tylko wątpliwości czy nie szkoda temperaturą marnować wartości odżywczych, tego żelaza na przykład, czy witiny C

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

dzień dobry
    Trafilam na temat pomidorowy, a akurat zakupilam sadzonki, wstrzymałam się z sadzeniem bo jeszcze ma zimno być.
    Koleżanka mi podrzuciła metodę, że pod pomidory dala krakersy i popiół drzewny, Troche to dziwne ale podobno działa
    Pokrzywe lubię dac do jajecznicy albo zrobic jak szpinak

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Popiół drzewny jest super!
    Ja mam dużo,bo w kominku tylko drzewem liściastym palę.
    Kiedyś wszystko szło na kompost. Teraz dzielę,jedno wiaderko na kompost jedno na kurzy wybieg. Kurki uwielbiają się kąpać w popiele. Popiół zabija ewentualne robactwo.
    Aniu, możesz wcześniej wrzucić skórki czy kawałki banana do dołka. Nie zdąży się rozłożyć w ciągu kilku dni.
    Już pisałam, że jestem fanką pokrzyw. Raczej jako szpinak czy rolada używane, zupa dla mnie jest troszkę mdła,ale może słabo doprawiłam.
    maniusia72 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów