1 załącznik(ów)
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Załącznik 42115
Hej
witam o poranku
nareszcie jest lekko chłodniej , po deszczu jest czym oddychać...
Mi się podoba rywalizacja, nie po to by wygrywać ale by się sprawdzać , na ile jestem lepsza niż ostatnio, no ale... każdy powinien robić co mu odpowiada i sprawia przyjemność, a praca w ogródku to tez spory wysiłek i duża dawka ruchu, podobnie jak mycie okien i inne porządki.
Kasiu zdjęcia usunęłam, choć są to zdjęcia z ogólnodostępnej strony, ja nikomu nie pstrykałam ukradkiem bo ani nie miałam ochoty ani okazji :)
No i jedna dobra wiadomość, udało się sprzedać passata chyba ... bo pan dał zaliczkę i dziś ma przyjechać
1 załącznik(ów)
Załącznik 42116
Jolinko, sto lat :)
Maniusiu, ja juz widziałam te zdjęcia w necie, jest więc możliwość udostępniania ich :)
My z kijkową koleżanką też chcemy wybrać się na zawody- ona żeby wygrać i zrobi to na bank :D ja żeby się sprawdzić, czy naprawdę jestem taka dobra jak myślę :mdr:
A tak w ogóle, to wokół siebie nie zauważam jakoś pędu do bycia fit za wszelką cenę. W moim środowisku ludzie żyją normalnie- imprezują, jedzą lody nikt nikogo nie goni. Owszem sporo ludzi uprawia w parku sport, głównie w moim wieku- biegają, chodzą, ćwiczą, ale raczej dla zdrowia i rekreacji( tak jak i my) niż dla pragnienia bycia fit.
Telewizji nie oglądam i nie interesują mnie celebryckie pustaki, które poza zdrowym trybem życia nie mają nic do zrobienia i powiedzenia, więc ze mną jest ok. :D:D chcę być szczupła z zupełnie innego powodu...
Kochana Jolu- dzisiejsza nasza jubilatko! Wszystkiego co w zyciu najlepsze! Niechaj ono slodko plynie!:love:
http://1.bp.blogspot.com/-luEcBx3ntv...s1600/owce.jpg
Dzien dobry w czerwcowy poranek!
Zgadzam sie z toba Agnieszko, ze warto otaczac sie ludzmi, ktorzy swym zapalem i aktywnoscia potrafia nas zarazac i motywowac do dzialania. Ja tez naprzyklad, jadac na urlop z mym mezem i naszymi przyjaciolmi, poddaje sie wlasnie takiej zdrowej mobilizacji. :) Bo pewnie gdybym byla sama lub z kims rownie strachliwym jak ja, to polowy tego co widzialam i przezylam, bym nie zobaczyla i nie doswiadczyla.
Wzbranialam sie na pojscie szczytami wyspy, wzbranialam sie przed quadami, wzbranialam sie przed wedrowka wawozem i co? Poszlam z innymi i bylo super! A ja uszczesliwiona.:money:
Staralam sie jednak, dbajac o moje chore nogi dozowac wysilek fizyczny i nie szarzowac zbytnio. Dzieki temu udalo mi sie spedzic caly urlop prawie bez bolu i srodkow farmakologicznych.
Co do sytuacji w pracy to ...no coz...nastaly czasy, ktorych mlodemu pokoleniu naprawde nie zazdroszcze. Wszechobecny pospiech, stres i rywalizacja.:arf: Moj Radek dostal sie tez do takiej korporacyjnej firmy w jakiej pracuje jego starszy brat. Ze wszystkimi dobrodziejstwami i przeklenstwami jaki niesie ze soba ten styl pracy. To znaczy dbanie o pracownika dajac mu dobry zarobek, jedzenie, atrakcje sportowe i inne, ale i jednoczesnie wyciskajac go jak cytrynke. Firma zwiazana jest z mediami i to sie Radkowi podoba. Oby jak najdluzej!:)
U mnie natomiast sytuacja wyglada troche inaczej- jest kilkoro zapalencow, ktorzy chca ulepszac swiat, ale w kierunku, ktorego absolutnie nie popieram. Staram sie wiec wypelniac moje obowiazki ale mam poczucie, ze robie cos wbrew sobie.
Do tego styl pracy na zasadzie burzy mozgow i zywiolowego dzialania, ktory kloci sie z moja potrzeba planowego dzialania i systematyzacji. Mecze sie wiec w tym wszystkim bardzo. Z drugiej strony jednak mam swiadomosc, ze duzo sie przy tym ucze i nabieram praktyki, ktorej w tej dziedzinie, w jakiej teraz pracuje absolutnie nie mialam. Czekam zatem na rozmowe z szefowa -co dalej od wrzesnia z jednej strony z nadzieja, ze mi umowe przedluza a z drugiej strony niepokojem, ze tak bedzie!:beurk:
Ot skomplikowana osobka ta wasza Kasia...:bad:
1 załącznik(ów)
Załącznik 42117
Jolinko serdeczne zyczenia , spełnienia wszystkich marzeń
Kasiu, u mnie w firmie tez robi się taka atmosfera korporacji i tez mi się to nie podoba, taka gonitwa, podkręcanie ciągle poprzeczki, na kazdym etapie, nam ciągle skracaja termin zakańczania miesiąca , teraz już jest to piąty dzień roboczy , a ma być jeszcze krótszy. I tez chodzi mi po głowie poszukać coś nowego, tylko ludzi żal. bo takiej ekipy ciężko będzie znaleźć
1 załącznik(ów)
Dzień dobry :)
Jolinko wszystkiego najlepszego
Załącznik 42118
U mnie cos w rodzaju mżawki bo deszczem trudno to nazwać...
No i mżawka była może z pół godziny ale nic to nic nie dało i dalej sucho :(
Agnieszko no ty rzeczywiście zasuwasz jak mały samochodzik w pracy, po pracy, w domu, na kijkach i gdzie się tylko da, rzeczywiście można by pomyśleć, że coś bierzesz:) Maniusiu też pomyślałam, że chyba te wrzucone przez ciebie zdjęcia to tak niezupełnie zgodne z ostatnimi działaniami w dziedzinie ochrony danych osobowych, chociaż może jak wzięte z ogólnodostępnej strony to nie ale ...
Kasiu to u ciebie w pracy w prawdziwy wyścig szczurów, jak to teraz w takich korporacyjnych firmach jest, u nas jest to samo, córka J. pracowała w dwóch takich i uciekała gdzie pieprz rośnie, teraz trafiła do trochę spokojniejszej i pracy i nawet za większe pieniądze :)jak na Koszalińskie warunki to powiedziałabym wielkie pieniądze ale w Warszawie trochę inaczej płacą niż u nas w powiecie:(
Co do dbania o kondycję i formę to jakoś ostatnio można by mnie bardziej zaliczyć do kanapowca:(
No może chipsów to jeszcze nie zajadam na tej kanapie ale zalegam na niej stanowczo za długo, czyżby to już starość?
Witam przy wieczornej herbatce
kijków dziś nie było, bo byli klienci, którzy zamykają sklep i trzeba było troszkę pomyśleć jak to zrobić, dopiero co pojechali a za chwilę jadę po Martę na dworzec. Była składać papiery na uczelnię i mówi że było sporo osób.
I umówiłam się z TŻ na wspólne oglądanie filmu z Sandrą Bullock - Przeczucie.
No to pa
1 załącznik(ów)
ciao jola!!
auguri!!!
Załącznik 42120