Strona 3030 z 3048 PierwszyPierwszy ... 2030 2530 2930 2980 3020 3028 3029 3030 3031 3032 3040 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 30,291 do 30,300 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

A ja nie potrafię ich wstawić z tej strony.Nie uruchamia mi się kopiuj i wklej tylko jakieś linki.
    Jak ty Agnieszko je wstawiasz?.
    Ta nasza stronka a nawet kilka stronek to były tylko najechać na ikonkę, prawy przycisk myszy, kopiuj i gotowe.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie!
    Spacery jeszcze bardziej ograniczone . Mam koleżankę, która bez codziennego biegania po lesie ani rusz. Wymyśliła więc chodzenie po łąkach, a potem wielokrotnie po schodach na czwarte piętro. To naprawdę trudne dla osób przyzwyczajonych do codzinnego ruchu.

Maniusiu, też się zastanawiam, czemu forum dla nas takie niełaskawe . Niestety zaczynam podejrzewać, że u mnie to sprawa albo sprzętu albo oprogramowania.
    Wiadomo już coś konkretnie na temat tego pana na kwarantannie?

Kasiu, dużo osób tam od was odejdzie? Dobrze jednak, że nie musisz na razie jeździć do pracy. Po zdjęciach widać, że już zaczęłaś ten wolny czas ładnie zagospodarowywać. I ogród rzeczywiście będzie Ci wdzięczny .

Tereniu, nie dziwię się, że zajęcie się sprawą odwołania wycieczki umieściłaś w rubryce nieprzyjemnych. Niefajne, ale decyzja rozsądna. Niewątpliwie podziwiam, że tak dobrze sobie z tym wszystkim poradziłaś bez wychodzenia z domu.
    No i cieszę się, że kociaste wróciły do formy. A Seneka gdzie?

Sabinko, od czegoś trzeba zacząć i nawet jeżeli z małą wpadką, to fajnie zaczęłaś
    Dołączam się do podziękowań dla naszych służb!

Agnieszko, no widzisz, przy prasowaniu naprawdę można się zrelaksować . A tak na poważnie, to całe szczęście, że lubisz wyzwania.

Kaniu, spróbuję tej metody kopiuj-wklej, ale na wszelki wypadek najpierw macham skromnie i bez efektów .

Kaniu, no cóż, przynajmniej spróbowałam

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

images (15).jpg

Dzień dobry

Teresko, z emotkami robię tak jak z innymi obrazkami. Zakładam sobie folder na pulpicie, wchodzę na stronę z emotkami, wybieram sobie i wrzucam do folderu. A później już na naszej stronie klikam w kwadracik insert image i tam już na pewno wiesz jak dalej.

Krysiu, to prawda, że lubię wyzwania, i to na całe szczęście, bo gdyby nie to, to, gdy na wczorajszej radzie, dyr dał nam przydziały na przyszły rok szkolny, zabiłabym się własną ręką. Mam ( oprócz swojego normalnego przydziału) 5 grup autystycznych, z dużymi i trudnymi dziećmi, natomiast pracować trzeba i nie ma co narzekać.

Udanej soboty wszystkim życzę. Mam dziś taki plan, że oprócz tego wpisu, nie otworzę dziś laptopa, tylko będę
    Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-06.gifZawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-ksiazki18_-www.e-gify.pl-.gif, a z tym Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-nauczyciel13_-www.e-gify.pl-.gif na dwa dni spokój
    maniusia72 lubi to.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Dzień dobry
    Dobry plan Aga, ja też dziś będę omijać komputer, wprawdzie muszę jeszcze porobić uchwały i sprawozdania zarządu ale czasu na to jest.
    Aga bardzo ciężka jest Twoja praca, bardzo ją podziwiam !
    Krysiu, pan zaczął przestrzegać kwarantanny, była u niego policja i prawdopodobnie dostał mandat, Artur rozmawiał z ludźmi ze wsi to okazało się że on po wsi mimo kwarantanny chodził, do sklepu itp
    cdn
    wróce po zakupach bo trzeba leciec póki tłumów nie ma

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Agnieszko przeceniłaś mnie z tą wskazówką.
    Co to znaczy wrzucam do folderu??????
    Jak , ja umiem tylko przez kopiuj i wklej , a to mi właśnie na tej stronie nie działa.
    A może bliże mi wiekiem dziewczynki Ania czy Sabinka mnie oświecą.
    Byłam wyrzucić smieci i na klatce znalazłam adres "łodzianiepomagają" o niewychodzeniu z domu i zrobieniu zakupów.
    Jest płacisz tylko za zakupy. Chyba skorzystam na świeta . Zagęszczenie przypadków jest już duże .Boje się.
    Ostatnio edytowane przez TinnGO ; 04-04-2020 o 13:05

Witajcie!
    Agnieszko, aż się chwyciłam za głowę, jak poczytałam jaki masz przydział czynności na przyszły rok szkolny. Nawet, jeżeli bardzo lubi się pracę z tymi dziećmi, to zajęć w takim nagromadzeniu naprawdę sobie nie wyobrażam . Dyrektor niecnie wykorzystał to, jak sobie radzisz z obecnymi grupami i prawdopodobnie uwzględnił to, jak bardzo tych zajęć unikają inni nauczyciele. Naprawdę współczuję, zwłaszcza, że jak piszesz, to będą starsze dzieci . A będziesz miała chociaż kogoś do pomocy?

Maniusiu, w tych warunkach wyjątkowo uważam, że powinno się zgłaszać sytuacje naruszania kwarantanny. To nieodpowiedzialne zachowanie i narażanie innych. Zadziwia reakcja tych ludzi, którzy wiedzieli, a jednocześnie żaden sposób nie reagowali .

Tereniu, pomysł ze skorzystaniem z pomocy zakupowej na święta, na który się załapujesz, dobry.

A to może już doczytałyście (jest tak a propos naszej niedawnej rozmowy na apce)?
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-cii.jpg

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

images (8).jpg

Dzień dobry

Teresko:

Otwierasz laptopa i zostawiasz go otwartego na pulpicie.
    W dowolnym na nim miejscu, klikasz prawym przyciskiem myszy, pojawi Ci się lista rożnych rzeczy, m.in - nowy klikasz na to, pokazuje ci się min. folder
    Klikasz w to i pokazuje ci się na pulpicie żółta teczka z napisem nowy folder
    Możesz w nim zmienić nazwę klikając na niego- otworzy Ci się lista i pod jej koniec będzie napis zmień nazwę, klikasz na to i możesz napisać np. emotki , ale nie musisz tego robić

W ten sposób masz założony folder.

Teraz
    otwierasz sobie stronę z emotkami
    klikasz na wybraną emotkę lewymprzyciskiem myszy ( ona sę wtedy otwiera w nowej karcie)
    najeżdżasz na nią kursorem, klikasz prawym przyciskiem myszki, otwiera ci się lista i klikasz w zapisz obrazek
    otwiera się okno, znajdujesz na nim pulpit- będziesz to widziała po lewej stronie okna, klikasz w pulpit, szukasz folderu emotki, otwierasz go i tam zapisuje ci się emotka.

Póżniej, gdy chcesz ją wrzucić na forum, to w tekście, który do nas piszesz klikasz w obrazek insert image otwiera się pulpit, i z folderu emotki klikasz na tę która chcesz tu wrzucić

Jak by coś było nie jasne pisz śmiało

Krysiu, oczywiście, że dyr mnie wykorzystuje, bo dodatkowo, kolejny rok dostałam język polski w klasie łączonej IV-VIII, w której trudnością jest już samo połączenie ilości klas, to w dodatku są to dzieci bardzo trudne, a rozpiętość wiekowa na lekcjach, to od 11, do 18

Fajnej niedzieli wszystkim życzę

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Dzień dobry
    Agnieszko świetnie wytłumaczyłaś Tereni.
    Klasa łczona z taką różnicą wieku, nie wyobrażam sobie jak można tam lekcje prowadzić, no masz mega wyzwanie !!

Uprawnienia umieszczania postów