Strona 602 z 1949 PierwszyPierwszy ... 102 502 552 592 600 601 602 603 604 612 652 702 1102 1602 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6,011 do 6,020 z 19484
Like Tree385Lubią to

Wątek: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

Awatar opty55
    opty55 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

Na dzień dobry

niech dzień będzie lekki jak ten motylek !

Awatar opty55

Dobrze, że pojechałam, bo wszyscy byli... w taki mróz !
    Samochód na szczęście wcześniej podładowałam, to nie miałam problemów jak Nutka. A -11 było cały cas, teraz dwa więcej.
    Anulko, chciałam Ci kawę z komarami podać, ale już nie będę taka zołza. Masz z motylkiem.
    Samoloty na wojnę się szykują ? Tyle wolnej przestrzeni na Twoim kontynencie, muszą akurat nad domami krążyć ? I to jeszcze tak nisko ? Dziwne...
    Rudy był potrzebny ?
    Pewnie, że się wybiorę rowerkiem w te miejsc, których nie znam. Szczególnie te pale z prehistorycznego grodziska mnie interesują. Tylko do ciepełka trzeba doczekać.
    Nutko - pesel był już tak dawno ? Myślałam, że to dużo młodszy wynalazek.
    Ale Saguś dużo dobrych rad dała - to myślę, że Anulka coś wybierze.
    Z drugiej strony - to dziwne, że muszą tyle papierów zebrać, skoro wysokość emerytury wcale od tego nie zależy.
    Saguś, szkoda, pewnie jakąś kare przyjdzie zapłacić za przeoczenie terminu. No ale - stało się.
    Że też masz zacięcie do manipulowania tym sprzętem. Mnie już dawno przeszło. Teraz jak muszę coś zainstalować na nowo - to rozglądam się za kimś młodszym. Normalnie nie chce mi się myśleć.
    I pomyśleć - że kiedyś to była moja praca ? A może - właśnie dlatego ?
    Yoanko - wypocznij przed maratonem.
    Zwal na księżyc przybierający - Twój nadmierny apetyt.
    Ważne, że Ciacho jest zadowolone !

Awatar Mania48
    Mania48 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Toruń

Sagus no własnie najwazniejsze zeby głodu nie czuc a jak jeszcze efekty sa to juz szczyt szczęscia a pan na tyle bystro wsio opisał
    ze zadnej roboty z wymyslaniem nie mam jeno szykuje gotowca .Napisałam to zdanie i spojrzałam na zegar i pognałam robic kolacje bo pilnuje ich pilnie i teraz juz obzarta klikam dalej .No szkoda jakby kasiora sie stracila przez zwyczajne przeoczenie .
    Yoanka a na dodatek teraz idzie na pełnię wiec woda sie zbiera , juz mi nogi puchną .No ale jak Ciacho chwali to juz nie szalej z przepisami wymyslnymi jeno pilnie dietuj .Dzis na gimnastyce jak spojrzałam w lustra tam wiszace ktore normalnie omijam wzrokiem zeby nie widziec hipopotama to zauwazyłam juz sama ze mi nogi chudsze są i bebzunek mniejszy .
    Opty no ja na gimnastyke jak miałam isc to normalna zamiec sie z robiła ale jakos mineło i dalo sie pojsc , a le dzis okrutnie wrednie było i na działce to jeno biegiem rozsypałam nasionka i do autobusu bo juz na spacerki do domu nie byłam chetna .
    Nutko tak jak pisałam to teraz jest mroz a on zatrzymuje wode w organizmie wiec trza przetrwac a na dodatek pełnia bedzie 2 go i dopiero jest szansa na zejscie wody z organizmu, wiec waga bedzie sie trzymac ale tłuszcz i tak powinien spadac i na wadze w okreslonym czasie to sie pokaze .
    Anoola no to swinstwo zeby nad Babajagowem latac im sie zechciało a Ty jak Pawlak buntujesz sie z e Twoje kury straszą i jajek nie bedzie .No to Ci łopatologicznie wsio wyjasnia kolezanka ale c zy Ty len podziałasz to inna sprawa .No jeszcze za gruba jestem na latanie a najgorsze jest to że i za stara na takie wyprawy .Cos za bardzo leniwa juz sie robię i najlepiej we własnej chałupie i na własnym wyrku .

Awatar AnekSadek
    AnekSadek jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez opty55 Zobacz posta
    Na dzień dobry
    niech dzień będzie lekki jak ten motylek !
    SLICZNY, dziekuje

Awatar AnekSadek
    AnekSadek jest nieaktywny Znany na forum

No, w miare pospalam… Ajsa tyz
    Ostatni dzien lata… ma byc 36 i jeszcze caly tydzien ponad 30 stopni. Juz niech spiernicza!!!!!
    Nuta Z Polski wyjechalam w 1981 ale w 1979 juz nie pracowalam wiec nie wiem czy “zrobili” mi pesel..
    U nas strasza ze grypa ma byc podobna jak w zeszlym roku. Staruszki powyzej 65 moga dostac szczepionke bezplatnie. Co za luksus… szczepionka kosztuje $10.99… jak bym chciala to byloby mnie stac ale nie wiem, dawniej sie szczepilam ale od wieu, wielu lat przestalam i chyba nie czesto czytacie ze mam grype lub inny kapiący nos. Czy warto?
    Na jakie operacje wnuki czekaja? I dlaczego czekaja jesli cos jest konieczne….
    Sagus zgodze sie z Toba… “Cudna jest nasza Polska...jeno te co nią rządzą do doopy.”
    No nie wiem czy taki nie problem bo oby dwa zaklady w ktorych pracowalam juz nie istnieja! Wiesz, w innych krajach nie potrzeba porzadkowac spraw z poprzednim krajem. Tu tez tak bylo az jednego roku zaczeli szukac chyba dziury w calym bo co Polska mi bedzie placic jak ja wyjechalam majac 29 lat i w tym macierzynski, 3 lata bezplatnego i jak moj syn zaczal szkole to sie z roboty zwolnilam bo nie chcialam zeby pierwszoklasista po trzech lekcjach latal z kluczem na szyji jak bezdomny psiak… I tu chca to po to zeby ODLICZYC mi od tutejszej emerytury ktora jest CWIARTKA tego co teraz zarabiam…. RP-7 to pewnie dla Was, dla mieszkajacych w Polsce. Ja musze miec druki w dwoch jezykach…
    Moja rada – idz do dietetyczki a sama nie kombinuj bo jak widzisz my kombinujemy od lat i coraz wiecej wazymy a Mania poszla i sie robi coraz weselsza, paskuda jedna!
    Yoana ales Ty mundra!!!! Razem z Saga idzta na krzynki i wypelnijta.
    Opty dzien jak motylek nie bedzie juz sie z Tam’em pozarlam. Zawsze jak stonce cos obiecam to on mnie kantem pusci…. A bo niby ciezarowka nie dojechala a to za pozno lub inny wykretas.
    Masz szczescie! Komarow nie lubie ale motylki tak.
    To sa cwiczenia antyterrorystyczne. Zapowiadali ze beda i to wlasnie nad domami… Rudy niech lepiej w gotowosci czeka bo oni tak dosc dlugo maja sie cwiczyc. Czemu nie kraza nad domami milionerow? Tam maja czego bronic… chyba ze sie uparli ze Ajse bada bronic, jakby co!
    No wlasnie, mardze powiedzialas ze emerytura taka sama dla tych co nigdy nie pracowali i dla tych co cale zycie tyraja. Ale jakbym dostala kilka zlotych to oni oblicza i cos mi obetna. Niby moge stowke na tydzien do emerytury dorobic bez uszczuplania ale ja mam zamiar dokladac sobie z tych naszych ZUSowskich wiec pewnie w ich oczach za bogata bym byla…
    Mania jajek i tak nie ma i tak nie ma! Babajagowo jest bezjajeczne.
    Ja tez najlepiej na wlasnej kanapce obok futrzaczka. Dawno nie mowilam ale ja ją strasznie….

Nuta65 jest nieaktywny Znany na forum

sety-14399892948kg4n.jpg
    Witam
    Na kawe zapraszam
    Sniadanie ma byc obfite a u mnie- dwie łyzki płatków , jedno kiwi kilka owoców zurawiny ,siemie lniane jedna łyzeczka i,pół łyzeczki migdałów do tego 100g jogurtu

Wczoraj ugotowałam zupe krem z ciecierzyczy jedna pierś z kurczaka ,pożywne i smaczne ,najwazniejsze że mi słuzy.

Dynie kupiłam ,tez bedzie zupa pychota .Nauczyłam sie gotować soczewice ,też robie krem i do tego 10dg indyka .
    To jest jednodaniowy obiadwystarczy ,głodna nie jestem a o to w tym wszystkim chodzi.
    Znowu obojgu nam waga poszła w dól .
    Jest nadzieja ze jakoś to opanuje .Moge do dietetyczki dzwonić, wszystko z nią uzgadniac -ale nie chce tego nadużywać .

Yoana trzymam kciuki ,oby maraton byl bezstresowy.

Aniu ,wnuk ma napisane- Pilne! Dopiero po pietnastym kwietnia do lekarza i ten bedzie dopiero ustalal termin kiedy do szpitalu .
    Wnuczek ma jakis ubytek w nerce.
    Jego siostra nasz maly słodziaczek będzie miała operacje ucha ,operacja konieczna ,inaczej grozi utrata sluchu
    Mlodzi wykupili ,wczasy w maju ,oboje ostatnio dużo pracują wiec odpoczynek im sie należy.To wszystko stoi pod znakiem zapytania.
    Nie chce sie zamartwiac ,mysle pozytywnie ,ale co chwile mnie dopada,przeganiam zle myśli z całych sił.....to taka wewnętrzna walka .

OptyManiu Sagus
    Wszystkim zycze milego pełnego slonca dnia

Saguś jest nieaktywny Znany na forum

Marzec jutro a u mnie zima daje do wiwatu !!

Yoanko - masz rację , nie będę już niczego komentować w sprawie ustalonej diety Nutki - kciuki będę trzymać , żeby takie jedzonko w nawyk weszło i żeby kiloski spadały ! Sama dostałam RADĘ od Anoolki żebym do dietetyczki poszła. Pójdę jak czas znajdę a mój czas to pieniądz.

W sprawie Twojej Anoolko emerytury ...to nie bardzo kumam dlaczego ja czy Yoanka mamy Ci to wypełniać ? Napiszę jedynie , że Rp-7 masz w swoim formularzu też - nie nazywa się jedynie tak samo, ale treść i reszta jest taka sama jak u nas. ( na polskim druku na drugiej stronie i trzeciej jest ta długa tabela). I nic TRUDNEGO tam nie ma. Pomóc chciałam - a nie "MĄDRALOWAĆ." Amen.

Opty- będzie bolał mój błąd i to mocno - po kieszeni. Ale głupiemu zawsze wiatr w oczy Tak po prawdzie to nie jest w 100 % tylko moje niedopatrzenie , Ślubas przeca też czasami ze mną o tym rozmawiał - mógł zerknąć. Nic to, damy radę , byle by zdrowie było i w pieriod.

Maniu Kochana i o to mi chodzi !!!
    Tak jak napisałaś - " no własnie najwazniejsze zeby głodu nie czuc a jak jeszcze efekty sa to juz szczyt szczęscia " I bądź szczęśliwa no bo jest się z czego cieszyć Mi nie przybywa a ubywa bardzooooo powoli.

Mam wielką prośbę do Ciebie - jak będziesz miała okazję to przekaż mojej Imienniczce - 100 Lat .W poniedziałek 26.02 świętowała - pamiętałam , że Ona lutowa jest No i rozdmuchaj Maniu te zimę bo starczy !!!

Awatar Mania48
    Mieszka w
    Toruń

Nutko dzien był pełen słonca a ze zimny okrutnie to inna sprawa ale i tak polezlismy ze slubnym na spacerki i nawet sporo kilometrow zaliczylismy ale na ostatek to juz mocno zmarznieta byłam .Jak widze to podobnie jemy hihi mi sie zaczyna chciec cukierka ale walcze dzielnie z zachciankami .
    Anoola ale zachowujesz sie jak Pawlak co walczył z samolotami to jak widac on bał sie o jajka a TY aby ganiac bidne samoloty .No na moje to masz racje bo ja tyz sie nie szczepię a po wielu latach dopadł mnie w tym roku katar i jeden dzien poleniuchowania juz mnie wyleczył a po co wtedy sie szczepić.
    Optus pewnie tez sie cieszysz z rolet w te mrozy bo jak jak zaciągnę na noc to od razu mniej ciagnie od okien a mi teraz zimniej się robi bo w chacie juz nawet konkretniejszy sweter ubieram a na noc kocyk na wyro rzucam ,
    Teraz znowu leci brodnickie z gory

Awatar Mania48
    Mieszka w
    Toruń

Sagus nie widziałam Ciebie ale wiadomo slepok ze mnie , jak bede gadac to przekazę .Oj juz mnie ta zima wnerwiła bo na bank kupe cebulowych co byly na wierzchu i zaczynały kwitnac to zmarznie , szkoda ze co roku takie cyrki pogodowe mamy , bo dobra sniezna zima nie jest grozna tylko takie byleco jak teraz szkod narobi .

Awatar opty55

Kawy nie ma ?

- no to już jest !
    Chłodniejszego dnia !

Uprawnienia umieszczania postów