Strona 20 z 51 PierwszyPierwszy ... 10 18 19 20 21 22 30 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 503
Like Tree63Lubią to

Wątek: Jak zmienić myślenie? Help!

Awatar Kiteku
    Kiteku jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Jak zmienić myślenie? Help!

DZIEŃ SIÓDMY

Hurra! Przeszłaś przez pierwszy tydzień! Jak się teraz czujesz? Podekscytowana? Pełna nadziei? Przestraszona? Prawdopodobnie wszystkiego po trochu. Jeśli walczyłaś już z nadwagą w przeszłości, możesz obawiać się, że powtórzysz stare błędy. Natychmiast pozbądź się takich myśli. Odsuń od siebie wątpliwości, czy uda Ci się kontynuować dietę i ćwiczenia. Dzisiaj jesteś silna. Jesteś niepokonana. Nic nie może Ci przeszkodzić. Tym razem Ci się uda.

Zostań swoją cheerleaderką
    Aby umocnić się w przekonaniu, że odniesiesz sukces, powtarzaj sobie, że Ci się uda. Zostań swoją cheerleaderką, wykrzykuj słowa zachęty, które pomogą Ci podtrzymać motywację do przetrwania każdego kolejnego dnia.
    Aby to zrobić, zastanów się, dlaczego jesteś przekonana, że odniesiesz sukces. Wymyśl kilka haseł, które podniosą Cię na duchu i pozwolą wytrwać na diecie przynajmniej sto dni. Powtarzaj sobie te zdania codziennie, a pomogą Ci wytrwać w podjętym postanowieniu.

Bądź dla siebie inspiracją.
    Czy czytałaś historię tych, którym udało się schudnąć i utrzymać wagę? Czerp inspirację z tych opowieści, jak również bierz przykład z przyjaciół lub znajomych, którym udało się osiągnąć sukces. Niech będą dla Ciebie inspiracją i oparciem. Powiedz sobie "Jeżeli im się udało, to mi też się uda" Stale to sobie powtarzaj. Nawet sto razy dziennie. Napisz sobie to zdanie na karteczkach i wszędzie poprzyczepiaj. Wbij je sobie do głowy.

DZISIAJ
    - powtórz "uda mi się" przynajmniej 10 razy. Staraj się to robić przez cały dzień.
    - Napisz w zeszycie "Uda mi się ponieważ..." i dopisz kilka końcówek
    - czytaj te zdania tak często jak się da
    willex and ewabar70 like this.

Awatar ewabar70
    ewabar70 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    duisburg

A nie mowilam : mantra i pozytywne myslenie to podstawa...wbijamy sobie do glowy same pozytywy, az przyjmiemy to jako fakt!!
    Kiteku: moj poprzedni wpis to prawie jak dzisiejszy cytat z tej ksiazki))))

zaczelam 14.10.2013

_MAXI_ Guest

Caprica, powiedz mi o co chodzi u Ciebie z tym kompem...?To też Twój nałóg? Czy w czym rzecz? Ja właśnie wieczorem mam czas na siedzenie przy kompie, wtedy mam spokój i nikt mi nie przeszkadza.Robie sobie wielki kubek zielonej herbatki przeglądam wątki, planuję co mogę sobie jutro fajnego dietetycznego ugotować, robie liste zakupów.Mam kilka ulubionych blogów na które wpadam.Może zrobiłas sobie zbyt rygorystyczną dietę i dlatego tak wieczorem myślisz o bieganiu do tej nieszczęsnej lodówki.A co do lodówki...może pomogłaby Ci oddzielna półeczka z rzeczami, które możesz jeść na swojej diecie.Jeśli nawet tam polecisz to, będziesz wiedziała, że możesz korzystac tylko z niej.Przyklej sobie na nią karteczkę.Po 20 zamknięteWieczorem zrób sobie na przykład kisiel bez cukru, albo fajną pachnącą gorącą herbatke.Idz z tą herbatką do łazienki, wez kąpiel z jakimś ulubionym olejkiem, zamień czas spędzany po 20 w kuchni na czas dla siebie...pół godziny kąpiel, 15 minut balsamowanie....i takie tam...babskie upiększacze. Ani sie obejrzysz to już będzie 21.Wskakuj do łóżka z fajną książką.Ha...jeśli jesteś wierząca, to może Nowenna Pompejska wieczorem Ci pomoże Zanim ją odmówisz to kochana masz 23 i czas na sen
    willex lubi to.

_MAXI_ Guest

ZADANIE NA DZIŚ:Uda mi się, bo bardzo tego chcę, bo jestem zdeterminowana, bo muszę!!!

Awatar ewabar70
    ewabar70 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    duisburg

Cytat Zamieszczone przez _MAXI_ Zobacz posta
    ZADANIE NA DZIŚ:Uda mi się, bo bardzo tego chcę, bo jestem zdeterminowana, bo muszę!!!
    Determinacja jest niedobra... lepiej pomysl : jestem zdecydowana robic wszystko , zeby sie udalo. Wiem , ze mi sie uda, Jestem szczupla..musze sie tylko pozbyc tych zbednych kilogramow(w sumie waze 70 kg a ta reszta to niepotrzebny balast , ktory trzeba wyrzucic za burte).
    Mnie od lodowkowych -wieczornych -napadow, odciaga tak ja i ciebie Maxi wlasnie , wieczorne siedzenie przy kompie. Robie sobie kubek cieplej owocowej herbatki i czytam ciekawe stronki, watki lub gram na kurniku w kosci))) lub na Facebooku w jakies tam kulki na male bramki...czas leci a ja nie mam czasu ani ochoty zagladac co tam w lodowce sie dzieje hahaha
    figurzinka lubi to.

zaczelam 14.10.2013

Awatar caprica
    caprica jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Ten komp to takie niby zajmowanie się domem. Siadłam na chwilkę, dziecko usypia w pokoju obok. Wskakuję do wątkow podtrzymujących odchudzanie, namiastka bycia między ludźmi, mąż czyta starszym, w brzuchu burczy i zmieniam decyzje. Mozna poczytac krótko na każdy interesujący temat, link tu klik itd.
    Rezygnuje z tego na razie. W tym tyg i popatrzę.

Wiecie dlaczego mi się uda? Bo jestem zdeterminwana. bo już dożo, dużo wiem o sobie (jeszcze wiecej nie wiem ale szukam pozytywów). Schudłam tak dużo, ze rok temu bym w to nie wierzyła, ze to mozłiwe. Zarówno koleżanka która znam od szkoły średniej jak i ta ze studiów powiedziały, że NIGDY nie widzialy mnie bym była taka... malutka. W sensie- zawsze przez ostatnie 30 lat byłam grubsza. Stalo się. Doświadczam tego jak wstać z krzesła i nie podnosić tony jednocześnie i fajne to jest. Ciesze się, ze było dane mi tego doswiadczyć. Schudnę jeszcze trochę i to utrzymam.
    Widze też ze jest to mechanizm uzaleznienia, dostrzegam, ze ten problem z wagą postawiłam w centrum i to chore i pierdyknie. Kopnę tak, że cho! tYlko ja grzeczna jestem i kopać nie umiem ale się uczę. Sporo się w zyciu przeciez nauczyłam to i tego się nauczę.
    Jestem obstawiona. Mam tu miejsce i inne dobre miejsca i życzliwych kochających ludzi dookoła. I nie chcę bym jako starsza Pani sapała i była non stop zmęczona a moje dzieci męczyły się nadmiernie opieką nade mną jesli by się zdarzylo ze leżę chora. Wiadomo, ze róznie może byc ale jest róznica opiekować się otyłym lub nie.

Uda mi się bo już dużo schudłam i mam wsparcie i jestem zdeterminowana! Moją cechą jest wytrwałe dążenie do celu.

Dla Was dedykuję teraz link do Jacka który rzeczywiście schudł- nie jest to reklama ale rzeczywistośc

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Znam tez prarę innych gigantów odchudzania jeśli by Wam się motywacyjnie przydało.

Damy Radę!
    figurzinka lubi to.
    Docelowo- abstynencja od zapalników, realizacja planu jedzenia i zdrowa waga = wolność od kompulsywnego jedzenia
    Gacuję od 8.08.2012, 02.2012- 114 kg, 8.08.2012- 112 kg, 24.09.2012- 99,1kg, 19.09.2013- 78,0 kg, 25.09-75,9, 4.10-75,2, 17.10-79,9, 25.10-77,9, 2.01.2014-83,9, 10.01.14- 79,9kg
    Jak zmienić myślenie? Help! - Strona 9

_MAXI_ Guest

capricaRazem damy radę na pewno, w to nie wątpięJa też znam wielu gigantów odchudzania i za każdym razem padam...jak widze ich efekty.
    Ewabar o...ja tez biegam po kurnikualbo kości, albo tysiąc...Może kiedyś partyjke zagramy
    ewabar70 lubi to.

_MAXI_ Guest

Dziewczynki, a powiedzcie, co lubicie robić w wolnych chwilach, jakiej muzyki słuchacie, jakie książki lubicie

Awatar caprica
    caprica jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

ja niestety jeśli chodzi o ksiązki to ostatnio kręcę się wokól problemu ogarnięcia jedzenia tzn motywacji itp Czytam też teraz Wałkowanie Ameryki i zaczęłam Poradnik niemalżeński Wellman i Młynarskiej.

Z filmów ostatnio polubiłam Desperates- do tabletu, na siłkę i godzinke pedałuję. Bardzo przyjemnie mi się ogląda a czasem widze siebie w krzywym zwierciadle i śmiesznie.

Z muzyki ostatnio lubie luxtorpedę
    Docelowo- abstynencja od zapalników, realizacja planu jedzenia i zdrowa waga = wolność od kompulsywnego jedzenia
    Gacuję od 8.08.2012, 02.2012- 114 kg, 8.08.2012- 112 kg, 24.09.2012- 99,1kg, 19.09.2013- 78,0 kg, 25.09-75,9, 4.10-75,2, 17.10-79,9, 25.10-77,9, 2.01.2014-83,9, 10.01.14- 79,9kg
    Jak zmienić myślenie? Help! - Strona 9

_MAXI_ Guest

Ja zależy od humoru lubię książki lekkie, przyjemne i zabawneGrocholę, chociaż rozczarowałam się bardzo ostatnią książką,Pisarzewską,Matuszkiewicz i jeszcze kilkanaście innych autorek "literatury na szpilkach".Powiem Wam ,że mimo wieku zdarza mi się sięgnąć po wszystkie części Ani z Zielonego Wzgórza, czy też Jeżycjady Musierowicz I jedna z moich poduszkowców do poryczenia "Chustka".Jest mi szczególnie bliska bo często czytałam blog autorki Asi, jeszcze za Jej życia i jest to dla mnie pamiątka i wielka lekcja pokory.
    Aktualnie na moim biurku leżą"Straszne historie o otyłości i pożądaniu"Anny FryczkowskiejPolecam
    Z filmów...mało oglądam telewizji...ale jak już mnie wezmie...to między innymi:"Nigdy w życiu","Lejdis","Daje nam rok","ps.Kocham Cię".
    Z muzyką to u mnie różnie co mi w ucho wpadnie tak naprawdę.Lubię ostatnio Pitbula

Strona 20 z 51 PierwszyPierwszy ... 10 18 19 20 21 22 30 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów