DZIEŃ SIÓDMY
Hurra! Przeszłaś przez pierwszy tydzień! Jak się teraz czujesz? Podekscytowana? Pełna nadziei? Przestraszona? Prawdopodobnie wszystkiego po trochu. Jeśli walczyłaś już z nadwagą w przeszłości, możesz obawiać się, że powtórzysz stare błędy. Natychmiast pozbądź się takich myśli. Odsuń od siebie wątpliwości, czy uda Ci się kontynuować dietę i ćwiczenia. Dzisiaj jesteś silna. Jesteś niepokonana. Nic nie może Ci przeszkodzić. Tym razem Ci się uda.
Zostań swoją cheerleaderką
Aby umocnić się w przekonaniu, że odniesiesz sukces, powtarzaj sobie, że Ci się uda. Zostań swoją cheerleaderką, wykrzykuj słowa zachęty, które pomogą Ci podtrzymać motywację do przetrwania każdego kolejnego dnia.
Aby to zrobić, zastanów się, dlaczego jesteś przekonana, że odniesiesz sukces. Wymyśl kilka haseł, które podniosą Cię na duchu i pozwolą wytrwać na diecie przynajmniej sto dni. Powtarzaj sobie te zdania codziennie, a pomogą Ci wytrwać w podjętym postanowieniu.
Bądź dla siebie inspiracją.
Czy czytałaś historię tych, którym udało się schudnąć i utrzymać wagę? Czerp inspirację z tych opowieści, jak również bierz przykład z przyjaciół lub znajomych, którym udało się osiągnąć sukces. Niech będą dla Ciebie inspiracją i oparciem. Powiedz sobie "Jeżeli im się udało, to mi też się uda" Stale to sobie powtarzaj. Nawet sto razy dziennie. Napisz sobie to zdanie na karteczkach i wszędzie poprzyczepiaj. Wbij je sobie do głowy.
DZISIAJ
- powtórz "uda mi się" przynajmniej 10 razy. Staraj się to robić przez cały dzień.
- Napisz w zeszycie "Uda mi się ponieważ..." i dopisz kilka końcówek
- czytaj te zdania tak często jak się da