183Lubią to
-
Odp: Dieta mż
Waham się, czy coś jeszcze pocwiczyc czy dać już sobie spokój bo i tak spalonych mam dziś 300 kcal. Miałam iść na kijki ale zrobiłam sobie potworny odcisk na pięcie i z tego powodu rezygnuje. Niestety kalorii nie liczyłam. Oczywiście wydaje mi się że było spoko. Tyle że tak mi się wydawało prawie zawsze przez ostatnie pół roku a jednak waga nie spadała, więc moje odczucia bywają raczej zawodne. Kropcia bardzo piękny wynik masz już na apce. Planujesz ćwiczyć codziennie? Molly oby ci rehabilitacja pomogła. Odpoczywasz na urlopku? Nie podjadasz siedząc w domu? Bo niestety dla mnie siedzenie w domu często się tym kończy. Nie wiem Kropcia, Majax czy macie podobnie? Anata co ci nie przybywa spalonych kcal na apce? Miłego wieczoru
-
Tak, niestety podjadanie to mój największy problem.. Mój mąż też lubi słodkie i te słodycze ciągle w domu mam..łatwiej by było gdyby ich nie było... Chce ćwiczyć min 4razy w tygodniu, jak się uda więcej to będzie super. Dzisiaj tylko pół godzinki bo za gorąco, brakowało mi powietrza.. Ale wchodzę już w taki rytm i nie jest mi ciężko ruszyć te cztery litery..
Molly ja też kupiłam sobie książki ostatnio.. tak nabrałam chęci, żeby coś przeczytać, coś lekkiego i kupiłam 4 książki Grocholi, jeszcze nic od niej nie czytałam..
Anata jak Ci mija tydzień bez dzieci?? Nie tęsknisz
?
-
Hejka. Tęsknię za dziećmi ale spodziewałam się że będę mniej zajęta i będę miała więcej czasu tylko we dwoje. Weekend i poniedziałek ze znajomymi. Wczoraj ikea i tak rzeczy do oddania bo nie pasują a dzisiaj mąż piłka a ja spotkanie z koleżanką i przy okazji odszkodowanie za opóźniony lot. Jutro przewozimy dzieci do siostry więc je uściskam. W piątek wyjście znowu ze znajomymi na tańce i w sobotę odbiór. Wczoraj chodziłam po ikei ale nie włączyłam aplikacji a dzisiaj wpiszę z palca. Ogólnie bardzo boli mnie kręgosłup mam mnóstwo pracy bo pracuję w szkole i wieczorami sił nie mam na nic. Dzisiaj jeszcze 15 kg ogórków ukisiłam. Dobrze że chociaż wy ćwiczycie. Jutro spróbuję się umówić na rehabilitację jak wiadomo co mi dolega.
-
A tak w ogóle moja mama chwali starszą córkę bardzo zajmuje się młodymi bo jeszcze jest jedno dziecko i b grzeczna.
-
Cieszę się że komuś apka się przydaje. Mnie mobilizowała jak byłam zdrowa.
-
Hejka!
Kropcia- no fajnie coś poczytac lekkiego. Pani Grocholi jeszcze ksiązek nie czytałam. Może kiedys sięgne. Daj znac czy fajnie sie czytało. Ja niestety chyba jestem wybrednym czytelnikiem, Bo gdy po kilku/kilkunastu stronach książka mnie nudzi i nie jest interesująca to nie czytam jej dalej.
Wstałam dziś o 5 jest juz za gorąco. Chciałam iść po rehabilitacji na spacer to parku tam są dwa stawy ale nie w tym upale. Może w poniedziałek będzie chłodniej.
Miłego dnia
-
Dziś mam wolne. Siadam właśnie do śniadania. Owsianka na mleku z bananem. Chyba że 3 dni pod rząd będę jadła owsianke bo mam banany takie na granicy. W planach porządki i dżemy z jeżyn. Właśnie przez przetwory zaczynam miec taki syf w kuchni że strach. W łazience wstyd się przyznać ale zobaczyłam dziś pajęczynę, to myślę że już grubo. A w przyszłym tygodniu będę miała gości przez kilka dni więc tym bardziej muszę spiąć pośladki i ogarnąć dom, choć myślę że potrzebuje na to pewnie ze 3 dni. Zresztą cz przy małych dzieciach można mieć idealny porządek? Ehhh to jak syzyfowa praca...
-
MamaMai albo masz relację z małymi dziećmi albo porządek. Myślę że relacje są ważniejsze. Nie ma szans na porządek z maluchami. A jakie robisz przetwory?
-
Planowałam zrobić dżemy z jeżyn i jezyn-sliwek, oraz ze 2 słoiczki z samych śliwek. Mamy własne renklody i jeżyny. Zawsze były też maliny i robiłam dżemy malinowo jeżynowej ale w tym roku prawie wcale tych malin nie ma. Jeszcze za kilka dni na próbę zrobię takie jakby gruszki prażone z cynamonem i kardamonem. Nigdy nie robiłam takich a gdzieś się natknęłam w necie na taki przepis. Zobaczę co wyjdzie. Niestety jest tak gorąco że odłożyłam robienie słoików do nocy lub nawet na jutro rano.
-
Ale wysprzątałam salon na błysk, zostało mi w nim tylko zmiana firany i może czyszczenie kanapy, i z grubsza kuchnię żeby jako tako było. Ale to nie koniec orki. Zaraz rozwiesze pranie i zacznę robić obiad. Ale to po chili odpoczynku.
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów