Strona 1079 z 2033 PierwszyPierwszy ... 79 579 979 1029 1069 1077 1078 1079 1080 1081 1089 1129 1179 1579 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10,781 do 10,790 z 20321
Like Tree8685Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar Kaa888
    Kaa888 jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    14

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

dzień dobry,

Cytat Zamieszczone przez aisak102 Zobacz posta
    Tereniu, ile ważą Twoje kości?
    Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    Dużo Aisaczku bo 42,7 kg taka ci że mnie koścista kobitka.

to powinnaś czym prędzej się zgłosić do księgi rekordów Guinnesa, bo średnia waga szkieletu dorosłego człowieka wynosi ok.10-12 kg
    chyba was w tym ośrodku robią w bambuko, podając takie wyniki...

u mnie wszystko prawie dobrze, więc nie będę się rozpisywać

chińskie buty, kupione rok temu i pijące wodę z chodników przez pęknięte podeszwy, wymieniłam dziś na kolejną chińszczyznę za 69zł i wreszcie wróciłam do domu z suchymi nogami

rower pozostał w piwnicy pierwszy raz w zeszły czwartek, kiedy to nawiedziła nas śnieżyca, teraz wprawdzie jest cieplej, ale jeździć po śliskich muldach na razie nie mam zamiaru, poczekam aż wszystko stopnieje
    trochę mi było żal odstawienia pojazdu, bo dzień przed załamaniem pogody mikołaj zrehabilitował się jednak za swoją gwiazdkową niedyspozycję i przyniósł mi solidnie świecącą tylną lampkę rowerową
    bardzo się przyda, bo zmuszona przemieszczać się szybciej i w okolicach bez ścieżek rowerowych, chcąc nie chcąc zjechałam na jezdnię i lawirowałam wśród samochodów
    z duszą na ramieniu rzecz jasna, ale cóż... mus to mus
    jako, że tylne światełko było uruchamiane przy pomocy walnięcia pięścią, to jadąc po zmroku zastanawiałam się zawsze, czy wstrząsy podczas jazdy nie powodują przypadkiem jego wyłączenia i czy ci, co jadą za mną, aby na pewno mnie widzą....
    uważam, że zrobiłam kolosalne postępy, bo przecież zaraz po kupieniu roweru nie umiałam w ogóle skręcać, a sama myśl o wjechaniu na jezdnię przyprawiała mnie o atak paniki
    nadal mam drobny problem ze skręcaniem w prawo, czym wywołuję zdumienie otoczenia, bo wszyscy twierdzą, że właśnie w prawo jest łatwiej... no cóż, zawsze byłam odmieńcem, to i nie dziwne, że mnie jest łatwiej w lewo

w pracy nudno, jak to na początku roku

waga raczej bez zmian, a jeśli w jakiś dzień podskoczy, to na drugi spada
    pewnie dlatego, że jem głównie w I połowie dnia, bo docieram do domu ok.19 i wtedy nie mam już siły jeść

poza tym jak już znajdę się w domu, to na plan pierwszy zawsze mi się ładuje chęć spania i zapominam, co jeszcze miałam zrobić...
    doszło do tego, że przez tydzień jedliśmy na okrągło barszcz czerwony z kartonu lub z papierka, dokupowałam tylko po drodze jakieś uszka, żeby były na kolejny dzień i w końcu znudzony Junior samodzielnie zrobił ciasto drożdżowe (bez pomocy miksera!) i upiekł pizzę
    chyba marna ze mnie pani domu

doczytałam wątek, zatem gratuluję świeżo upieczonym babciom , podziwiam Anię za zdobycie sprawności "pielęgniarka domowa"
    i życzę zdrowia jej naprawionemu mężowi oraz zaróżowionej Grażynce
    Ostatnio edytowane przez Kaa888 ; 08-02-2018 o 22:10
    kania79 and RASTI4949 like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Dzien dobry!

Spiesze spostować, ze nie robia nas tutaj w bambuko tylko nastąpił skrót myślowy. Podana liczba to nie ciezar kosci a ciężar masy beztłuszczowej. Czyli ze sa w tym mięśnie i narządy wewnetrzne. U mnie jest to dużo mniej niz masa tłuszczu. Buuuuuui...
    kania79 lubi to.

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry.
    Leje się z dachów,drzew ,ogólnie wszędzie kapie....brrrr
    Przesympatyczny jest ten lekarz do którego ostatnio chodzimy a na dodatek młody i śliczny.
    Mimo,że byłam jako jedna z ostatnich pacjentek nie zbywał człowieka .
    Wypytał dokładnie o wszystko /i to w nim cenię najbardziej/,przestudiował cały zapis w komputerowej karcie/łącznie z prywatną wizyta u ortopedy/,pokiwał głową ze współczuciem,obmacał obie nogi i przepisał stosowne leki.
    Nawet nie protestował jak poprosiłam o przepisanie opakowania antybiotyku na zaś.
    Dzisiaj mniej swędzi ale za to bardziej boli,może zmiana pogody ma też wpływ na różę.
    Tak poza tym nic się nie dzieje.
    Czytam wpis Kaasi i bardzo jej współczując,myślę,że jedynaki mają najgorzej.
    Zwłaszcza takie osobniki o ciepłym serduszku.Trzymaj się kochana.
    Jak czytam,że lawirujesz między samochodami na swoim rowerku to dostaję szczękościsku i dreszczy.
    kania79 lubi to.

kolejne podejście lipiec 2018

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cześć sierściuszki.Cieszę się, że Grażynka ludzkiego pana doktora ma i Rasti antybiotyk będzie miała.
    Radosną wiadomością jest fakt nabycia dzięki Mikołajowi przez Kasię światełka rowerowego.
    Ja leczę się nadal z przeziębienia i w ramach działań prozdrowotnych zapisałyśmy się dzisiaj na kąpiel solankową oraz saunę infrared.
    Dzisiaj odwołano zabiegi bo pochorował się już cały personel .
    Może dobrze się stało bo Kasia
    np. ma tak, że jak widzi inne jedzonko koło nas czuje się " skrzywdzona", a ja jak opuszczam jakąś aktywność ruchową czuję się bardzo stratna.Ale dzisiaj basen chyba by mi nie pomógł na gila i gardło.
    Byłyśmy dzisiaj z Kasią w Bielsku Białej we wspaniałej kawiarni Oskar. Ja zgrzeszyłam lodami, a Kasia torcikiem malinowym.
    Jutro też zgrzeszymy bo pan dyrektor w ramach rekompensaty za odgłosy remontowe na które byłyśmy narażone zaprosił nas na lampkę wina i szarlotkę.
    Dostałyśmy też dwa gratisowe zabiegi.
    Faktem jest, że to zasługa Kasi, która umiała wyartykuować swoje zarzuty.
    kania79 and RASTI4949 like this.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Widzę, że siedzicie dziewczęta raczej na fejsie.
    My z Kasią bardzo się dzisiaj wymoczyłyśmy w solankowym jacuzzi i wypociłyśmy w saunie. Jesteśmy bardzo zmęczone. Dobranoc.

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry.
    Ja tam na fb nie siedzę.Owszem wpadam , popatrzę i wracam na zaprzyjaźnione wątki.
    Wczoraj dotarła przesyłka z bielizną termiczną dla mojego męża,któremu ciągle jest zimno.
    Całkiem przyjemna w dotyku tylko bardzo cieniutka co mnie zaskoczyło.
    Teraz zaczynają się wyprzedaże i za połowę ceny można nabyć fajne rzeczy.

My z Kasią bardzo się dzisiaj wymoczyłyśmy w solankowym jacuzzi i wypociłyśmy w saunie.
    Mam nadzieję,że to poprawi Twój stan zdrowia i katar zniknie całkowicie.
    Miłej zabawy ,dziewuszki.

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Witam w mglisty,ale ciepły ostatni styczniowy piątek

Cytat Zamieszczone przez Kaa888 Zobacz posta
    powinnam zrobić specjalizację z psychologii
    albo przynajmniej z technik wywierania wpływu na "trudnego pacjenta" oraz radzenia sobie ze stresem
    ...chwalić kogo nie bądź,że mój "pacjent"/podopieczny z tych karnych i łatwiejszych w obsłudze,
    jeno warzyw/surówek nie jada

mamusia prawie postawiona na nogi
    ...i do tego praca zawodowa...fiu,fiu poodziwiam
    ...ja mając pod opieką chorego tatę to armię pomagierów posiadałam i delikwenta "pod ręką",
    bośmy w jednym stali domu...

mogę od razu sprzedać patent - maść niedźwiedzia na bóle korzonków/rwę sprawdza się bardzo dobrze, pod warunkiem, że ktoś drugi ją wciera wykonując jednocześnie masaż
    maść niedźwiedzia powiadacie Katarzyno i któś drugi...hmm...do masowania

podziwiam Anię za zdobycie sprawności "pielęgniarka domowa"
    ...i vice wersal jak wyżej

Awatar kania79

Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    Dzisiaj mniej swędzi ale za to bardziej boli,może zmiana pogody ma też wpływ na różę.
    z pewnością...na ojcową różę pamiętam spalałam kłaczki konopiichyba,na płótnie,którym zainfekowana noga przykryta była;
    takie gusła niby,a właśnie one pomogłygdy medykamenty pomóc nie chciały...

Widzę, że siedzicie dziewczęta raczej na fejsie
    Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    Ja tam na fb nie siedzę
    ...ani ja...nawet konta nie posiadam i chwalić Jezerynę!!!...dopiero złodzieja czasu bym miała

Według wszelkich znaków na niebie i ziemii za trochę więcej niż dwa tygodnie pojedziemy z małżem do Buska Zdroju,
    pan dochtor albowiem nie kazał papierów zwracać,ani terminu przesuwać...ja się jeno obawiam deczko,że jednak nie
    skorzystamy,a jeszcze NFZ obciąży nas za niewykorzystanie...no nic! to...pożyjemy - obaczymy...o dziwomałż
    ma ochotę jechać,albo tak wdzięczny na opiekę jest,że kurtuazyjnie nie chce mnie wymarzonego Buska pozbawiać

Awatar kania79

olej żywokostowy z gojnikiem na bóle stawowo-mięśniowe jest do niczego
    ...noo właśnie stoi taki u mnie od dawien dawna - troszkę nim nawet kolanki bez efektów smarowałam...a tu ponoć...

– ten olej, to jedyna „obca” substancja, którą krążki międzykręgowe potrafią wchłonąć. „Wysuszone dyski”, na wzór gąbki, „napiją” się oleju, i w ten sposób są grubsze i elastyczniejsze, a to powoduje większe odstępy między kręgami, co uwalnia nerwy od ucisku, ból znika.

...a ja bolesna,że bez p.bólowych ani rusz

Maść niedźwiedzią zamiaruję nabyć...tylko ta systematyczność i konsekwencja moja...

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez kania79 Zobacz posta
    Maść niedźwiedzią zamiaruję nabyć
    Hmmmm,nie wiem czy jest jakaś różnica,ale ja od lat stosuję maść końską forte.
    Tylko są dwa rodzaje chłodząca i rozgrzewająca.Ja ze względu na liczne żylaki kupuję tą chłodzącą.
    Pan mąż który też ma często bóle w okolicy kręgosłupa lędźwiowego uważa,że tylko ta maść trzyma go w pionie.
    No on jest troszkę .......masochistą ,bo późną wiosną każe się biczować pokrzywą w tej okolicy.
    Twierdzi,że po takim biczowaniu/mnie na sam widok pęcherzy skóra cierpnie/ ma spokój na kilka miesięcy.
    Sorki Aniu,ale ja w takie zabobony nie wierzę i choć oglądałam nawet filmiki jak to zrobić u siebie stosowała nie będę.

Dla rozweselenia troszeczkę opowiem Wam co zaszło wczoraj na Starówce.
    Szkoda,że dziewczyny nie zdążyły filmiku nagrać.
    Na obiad Leon miał kotlet z warzywi odrobiny kaszy mazurskiej do tego makaron z listkami szpinaku.
    Ponieważ on sam jada posiłki tylko przy pomocy mamy w koło krzesełka jest zawsze pełno resztek.
    Zazwyczaj Lilo jest wtedy zapraszana do "sprzątania".
    Wczoraj Dorotka była w domku ,więc go wyciągnęła z krzesełka i prowadząc za rączkę kilka kroków odeszła.
    W pewnym momencie Leon wyrwał rękę z babci dłoni i szybko wrócił do krzesełka,odepchnął Lilusię i sam klękając na podłodze zaczął zlizywać resztki.Noooo , takie zagłodzone dziecko. Natomiast mina suni była bezcenna.......

Uprawnienia umieszczania postów