Strona 919 z 2033 PierwszyPierwszy ... 419 819 869 909 917 918 919 920 921 929 969 1019 1419 1919 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9,181 do 9,190 z 20321
Like Tree8685Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Cześć.A co tam zapowiadają? Ja po objeździe wyspy. Trochę mi postać Sisi przewodnik ściągnąl z piedestału. Pływałam motorówką po pięknej skaliste zatoce i jaskiniach wodnych, degustowałam wyroby z koum kouatu to taki owoc cytrusowy tutejsza specjalność i było ślicznie. Idę na plażę. Bardzo się smaruję i nie jestem mocno osoloną ale ja mam już swoje lata a to postarza. Antka chcą już wypisać do domu. Hurra!

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Dzień dobry.

Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    Antka chcą już wypisać do domu. Hurra!
    To jest cudowna wiadomość.
    Nareszcie maluszek zakosztuje życia domowego,otoczony miłością całej Rodziny.

U nas armagedonu na szczęście nie było.
    Nawet deszcz nie specjalnie się wysilił.
    Dzisiaj W przed 5 jechał do pracy i całą trasę lało a u nas nawet kropelka nie spadła.
    Na śniadanie zrobiłam sobie smarowidełko z awokado ,soli ,pieprzu i szczypiorku.
    Szkoda mi było , bo już pięknie dojrzało a nie miałam w planie nic do czego mogła bym je wrzucić.
    Nawet smaczne to było a zapewne zdrowsze jak z masłem czy majonezem.
    Muszę dzisiaj "obrobić" pomidorki , bo pięknie rosną ale i wilków już masę wypuściły.
    Czekam dzisiaj na kuriera ,bo zamówiłam witaminy i inne suplementy co mi kazał lekarz brać.
    No tak za lekarstwa na receptę zapłaciłam 140 a za te dodatkowe 230.To jest więcej niż 1/4 mojej emerytury
    Pan mąż kupił mi malutką męczennicę/passiflorę na którą już kilka lat chorowałam.
    Niestety zawsze trafiałam na strasznie drogie i szkoda mi było pieniążków.Tym razem jako pracownik zapłacił 21 PLN.
    Malutka była,taka może 30 cm.Teraz już cały pałąk owinęła i ma masę pąków a nawet 1 już rozchyla płatki i będzie taki jak na ilustracji.
    Bardzo się cieszę.
    Nie wiem dlaczego ilustracja się nie wkleiła,spróbuję jeszcze raz i na wszelki wypadek wkleję linka

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Ostatnio edytowane przez RASTI4949 ; 07-06-2017 o 07:53

kolejne podejście lipiec 2018

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

Nie umiem z telefonu wkleić zdjęcia. Mówi mi o jakimś koncie w Tapatalku. No przecież mam bo się łączę.

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

Chciałam wam pokazać coś z wczoraj.
    Antoś słan i przybywa bo w tym jelicie nie wykształciły się dobrze kosmki jelitowe.Ale mamy nadzieję, że z czasem to się stanie.
    Dostałam wczoraj od przewodnika relikwie Św. Spirydona.
    Jutro same chcemy jechać do Korfu-stolicy wyspy.Pojutrze ostatni dzień.
    Tutaj jest bardzo duźo kotów i ludzie o nie dbają. Kotki wygrzewają się na kamieniach i mają wynoszone z hoteli resztki do jedzenia. Grecy są gościnni. O emigrantach mówią tak ładnie no wam Polakom kiedyś trzeba było pomóc teraz im trzeba.O Syryjczykach. Nasza propaganda robi z nich leni i nierobów, a tak wcale nie jest.

RASTI4949 lubi to.

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Wieczorne heloł

Wpadłam poczytac, co tam u Was kumcie.

Wielka radość, że Antoś do domu wybiera się że tam kosmków sobie jeszcze na kopy nie wyhodował, to nie dziwota - od niedawna dopiero jelitka mają szansę w swoje pracy się doskonalić. Dzielny to chłopaczek i na pewno i tych kosmków mależyta ilość szybko dorobi.

Ciocia Tereska swawoli na Korfu - i dobrze. Sobie odpocznie i wrażeń nazbiera - No i kochana jest, ze się tymi wrażeniami na gorąco z wątkiem dzieli

Ja niewiele mam do przekazania. Dziś miałam dzień wyjazdowy - wizyta u mamy TZ. No i dzień minął.
    Mam trochę spraw na glowie w związku z moim sporem sądowym w sprawie zniesienia współwłasności nieruchomości rodzinnej.
    Już wyglądało, że sprawa pójdzie do przodu, ale jak się nie obrócić - pupa z tyłu Nu, ale nie tracę nadziei, może jednak się uda rozwiązać spór w ósmym roku jego trwania

Tak ogólnie, to czas pędzi z prędkością pendolino - tygodnie tylko migają mi przed oczami. Nie nadanżam!!!

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzień dobry! Ja też się cieszę że wieści od naszego najmłodszego wątkowego wnusia takie pozytywne. Oby tak dalej.
    Tereniu ja zdjęcia z tapatalk a wrzucam bez problemów przez takiego ptaszka co to go trzeba nacisnąć a potem wybrać fotke z galerii.
    Nie wiem co może być u ciebie nie tak skoro pisać możesz...kurcze ! Trudno tak na odległość pomóc.
    Grecja jest moim następnym celem podróży...pieknie ją opisujesz....
    Wspaczku życzę Ci rozwiązania tego węzła gordyjskiego wreszcie! Trzymaj się kochana!

RASTI4949 lubi to.

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry.
    Mnie też tygodnie śmigają potwornie szybko.
    Dopiero co denerwowałam się porodem a tu już za dni kilka malec 5 miesięcy skończy.
    Pięknie się przewraca z plecków na brzuszek , usiłuje usiąść ale jeszcze mu nie wychodzi.
    Teraz jest na etapie wsadzania palucha/ze stopki/do buzi.Strasznie się denerwuje jak mu to nie wychodzi.
    Wczoraj wyciągał rączki do banana .Dostał odrobinkę do posmakowania i bardzo mu smakował.
    Natomiast marchewką pluje.

Cytat Zamieszczone przez aisak102 Zobacz posta
    Mam trochę spraw na glowie w związku z moim sporem sądowym
    No faktycznie mogli by już zakończyć.8 lat jeżdżenia ile to czasu i pieniędzy na bilety.Masakra.

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Dzień dobry

Ha! i u Grażynki chłopaczek świetnie sobie radzi Niech rosną zdrowo chłopaczki

A co tam u Ani? U Ani i chłopaczki i dziewuszki na stanie

Masz, ależ ten czas przyspiesza ... lada moment TZ wyjedzie na swoją męską przygodę do Terheranu, a i mnie trzeba się ogarniać na plener malarski. Gdzie mi sie podział ten czas??? Kto mi go skradł niepostrzeżenie???
    Nu, nie ma co biadolić tylko wyruszyc na miasto, bo jeszcze wiele bieżących spraw do załatwienia. Muszę też wreszcie porządnie podlać trawnik, bo od ponad tygodnia straszą burzami i opadami, a tu ledwie coś pokropiło. Nasadzenia podlewam na bieżąco, ale trawnik schnie w oczekiwaniu na deszcz

Zgodnie z opisem Grazynki, obrywam na pomidorach dodatkowe pędy wyrstające z kątów na głównej łodydze i mam teraz następne pytanie: czy powinnam podobnie robić z sadzonkami ogórkow i dyń? Tzn, na ile pędów powinny być prowadzone ogórki, a na ile dynie?

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry.
    Od rana jestem w nerwach,że aż mi się łapki trzęsą aż pisać trudno.
    Zamówiłam brykiet/3 tony/ , bo teraz jest o 200 PLN za tonę taniej niż w okresie grzewczym.
    Przyjechał wielkim samochodem i się zakopał przed bramą.
    Już chciałam zrezygnować z dostawy,ale okazało się że z obciążeniem nie da rady wyjechać.
    Więc pan wspaniałomyślnie chciał zestawić 3 palety na środku drogi.
    No jak,przecież ja tego nie rozładuję,W. wraca jutro rano,wszyscy okoliczni znajomi o tej porze są w pracy,a za nami ludzie mieszkają.
    W końcu jakoś ubłagałam pana,żeby coś wymyślił.Biedaczek chodził po działce,zbierał płyty OSB i deski i zrobił platformę od samochodu do betonowej wylewki przed bramą żeby wózek paleciak mógł przejechać.Ufff udało się ,ale 2 razy mało nie zemdlałam jak tona towaru przechylała się na niego,grożąc zwaleniem.Mimo rozładunku samochód ledwie wyjechał.Masakra.

Cytat Zamieszczone przez aisak102 Zobacz posta
    Tzn, na ile pędów powinny być prowadzone ogórki, a na ile dynie?
    Ogórki wprost przeciwnie trzeba pobudzać do rozkrzewienia.One nie wypuszczają wilków.
    Ogórki za 3-4 listkiem trzeba urwać czubek i w tym miejscu wytworzą się 2 pędy.
    Dyń ja nie ogławiam,bo one i tak tylko tyle owoców zawiążą ile dadzą radę wykarmić.
    Najwyżej długie pędy rosną,ale mi to nie przeszkadza.Jeśli ktoś chce żeby rosły w bardziej zwartym pokroju to robi się podobnie jak z ogórkami.Cukinie to i tak sobie w krzaczki rosną,więc nic z nimi nie robię.

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Moje dwa słoneczka najukochańsze

aisak102, hahanka, TinnGO and 1 others like this.

Uprawnienia umieszczania postów