Strona 943 z 2033 PierwszyPierwszy ... 443 843 893 933 941 942 943 944 945 953 993 1043 1443 1943 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9,421 do 9,430 z 20321
Like Tree8685Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

No i znowu piąteczek i koniec miesiąca, już mi tylko 5 miesięcy pracy zostało.
    Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    Leon też lubi cukinię na parze ugotowaną ,byle tylko była w paski pokrojona i podana do rączki.
    Oj żeby nasz Antolek już tak jadał. Idą z nim do chirurga, który go operował bo chodzi o ta przepuklinę.Mały kupkę robi z trudem i dużo wysiłku i bólu chyba go to kosztuje bo jęczy i stęka i zajmuje mu to z godzinę.
    Ale jak to dziecko szpitalne nie płacze.
    On w ogóle rzadko płacze, ale brat zaczyna odczuwać do niego pewną empatię bo jak jechali samochodem i mały zaczął płakać, wiadomo, że rodzice na przednich fotelach są niewidoczni dla niemowlaka, to zaczął brata pocieszać jak umiał " Ty, nie płacz przecież mama tu jest z tobą, mama jest".
    No mądry ten nasz Jasio, wie co dziecku do szczęścia potrzebne- głównie troskliwa mama.
    A ja jestem wredna matka dla kociastych bo ich w domku trzymam, ale jak pogoda taka byle jaka to wolę, żeby drzemały w swoich posłankach niż na tym betonie, albo wygwizdowie platformy widokowej.
    Budy im się jak dotąd nie podobają. Browni prędzej się schowa do kontenerka niż do budy. Do tej z jednym otworem, dużej i ciemnej w środku to nawet zajrzeć nie chcą. Muszę właścicieli małych psów popytać bo bym ją wydała.
    Idę dzisiaj do lekarza z prześwietleniami kregosłupa.
    Zobaczymy, gdzie mnie pośle.No i czekam na faceta od tunelu -łącznika. Ta Browni mnie wykończy, ten kot ma mrówki w tyłku. Ledwo go przyniosę z woliery to już miauczy pod drzwiami.
    Brat jak widzi Browni pod drzwiami i mnie do niej podchodzącej zmyka na przygiętych łapach do swojej kryjówki pod kapą łóżka, a Kasia też ucieka i wskakuje do posłanek jakby chciała mi powiedzieć tu się spokojniej i wygodniej śpi.
    Jakby był łącznik to Browni sobie idzie, a pozostałe dołączają kiedy mają ochotę.
    Niedziela ma być już pogodowo ładna.

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Dzień dobry na razie jasny i prawie słoneczny

Ja w babciodyżury popadłam teraz - byłam wczoraj i dzis sie wybieram. Nu ale wcześniej chcę na działeczkę skoczyć, bo parę dni nie bylam a tam ogórki i cukinie rosną i w nasiona obrastac zaczną. Pomidory też już miały dojrzewać.
    Jest plan żeby jutro na grzyby pojechać z ... no właśnie, jak nazwać teścia mojej córki? Kim on jest dla mnie? Jest jakieś pasowne określenie? :beutral:
    Teraz, jak są wnusie, to grzybobranie w naszym wykonaniu ogranicza sie do spaceru po rzadkim lesie w późnych godzinach przedpołudniowych. Grzybów, jako takich to tam już niewiele Nu, ale jest jakaś aktywność towarzyska

Lecę zupę podjeść przed wyjściem

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Jak to dobrze,że Jasio polubił braciszka.
    Jeden problem mają z głowy.
    Tereniu, a może te problemy z kupką Antosia są powiązane z jedzeniem.

Może mleczko mu nie odpowiada?
    Monika w dalszym ciągu karmi piersią a warzywka i owoce to tylko taki dodatek.
    Tyle tylko,że Leon strasznie się rwie do jedzenia wszystkiego co zobaczy.
    Ona już po obserwacjach wypraktykowała i wie co powinna zjeść a co ograniczyć jak są jakieś problemy z Q.

Takie coś znalazłam przypadkiem na fb [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Może się komuś przyda. Może ja sama spróbuję jeśli w sobotę zakupię tuńczyka.

kolejne podejście lipiec 2018

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

Takie coś znalazłam przypadkiem na fb [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Czy dobrze zrozumiałam po angielsku, że ten ryż z tuńczykiem i groszkiem ma się jeść 6 dni ile razy się jest głodnym i 3 kilo się traci.
    No mogłabym się zebrać na taką tygodniową czy 5 dniową dietkę. Myślę, że zobaczenie rezultatu mogłoby mnie natchnąć do ograniczeń.Oj bo chodzę w luźnych gumkowych spodniach i raczę się piweńkiem na dobry sen.
    Ale dzisiaj znalazłam sposób na kociaste, żeby się wyspać.
    Włączyłam kaloryfer i moje ciepłoluby powędrowały spać na wysokości nad kaloryferem. Były te miejsca bardziej wabiące niż tulenie się do pańci i wciskanie w jej łózko.

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

Czy dobrze zrozumiałam po angielsku, że ten ryż z tuńczykiem i groszkiem ma się jeść 6 dni ile razy się jest głodnym i 3 kilo się traci.
    No mogłabym się zebrać na taką tygodniową czy 5 dniową dietkę. Myślę, że zobaczenie rezultatu mogłoby mnie natchnąć do ograniczeń.Oj bo chodzę w luźnych gumkowych spodniach i raczę się piweńkiem na dobry sen.
    Ale dzisiaj znalazłam sposób na kociaste, żeby się wyspać.
    Włączyłam kaloryfer i moje ciepłoluby powędrowały spać na wysokości nad kaloryferem. Były te miejsca bardziej wabiące niż tulenie się do pańci i wciskanie w jej łózko.

Tereniu, a może te problemy z kupką Antosia są powiązane z jedzeniem.
    Antoś je wyłącznie mleko matki.Nie wiem czy Agata przestrzega jakiejś diety, ale na pewno nie jest osobą nie zwracająca uwagi na to co może jeść. Jak była u mnie na obiedzie to zastrzegła , że nic smażonego i alkoholu nie można jej dawać.

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Tereniu,chyba nie do końca doczytałaś.
    Tam jest tak:
    Śniadanie herbata+2 owoce
    Przekąska jogurt z owocami /chudy/
    Obiad ryż z tuńczykiem/nie pisze ile tego/
    Przekąska szklanka soku owocowego
    2 Przekąska1 kromka chleba razowego z plasterkiem chudego sera./myślę,że to do wyboru ,no bo ile tych przekąsek/
    Kolacja ryż z tuńczykiem/
    Tam jeszcze jest jako dodatek do obiadu i kolacji jakaś chuda galaretka,ale ja nie bardzo wiem jaka.
    Tak jeść przez 6 dni i zrobić przerwę.Za jakiś czas powtórzyć do otrzymania prawidłowej wagi.

Dodatkowo można zastosować taki odchudzający płyn.
    Tylko ważna uwaga,ten płyn można pić 4 dni i trzeba zrobić tydzień przerwy.
    8 szkl.wody,1 łyżka utartego imbiru,12 listków mięty plus 1 łyżeczka mięty suszonej, 1 średni ogórek obrany,1 cytryna pokrojona w plasterki/nie pisze czy obrana więc chyba ze skórką/
    To wszystko zmiksować i wstawić do lodówki na noc. Pić 4- 5 szklanek dziennie zaczynając rano przed śniadaniem.

Monika zaobserwowała,że Q jest gorsza jak ona zjada za dużo białego sera lub pije za dużo mleka krowiego.
    Natomiast maluch ma zaparcia jak mama zje za dużo bananów lub czegoś z kakao/n.p ciasto ,które oboje z Tomkiem uwielbiają z kakao i czekoladą/
    Ostatnio edytowane przez RASTI4949 ; 28-07-2017 o 10:26

kolejne podejście lipiec 2018

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

Tereniu,chyba nie do końca doczytałaś.
    Tam jest tak:
    I nie do końca i zrozumiałam tak jak umiem anielski.
    Dobrze, że podałaś zasady. Tak myślę, żeby na urlopie wziąć się za siebie.
    Kiedy urlop jeszcze nie wiem, ale jak nie pogonię tego co wpusciłam znowu znajdę się na poziomie przed Dukanem, 78 kg z hakiem, teraz już jest 72,5 jak nie więcej bo to wynik sprzed tygodnia.Jestem w połowie drogi między 66, a 78, jak nie zawrócę będzie jeszcze gorzej.
    Moze kręgosłup z uwagi na wagę tak zastrajkował głęboko, no ten mój niedowład w palcach.

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Powróconam z babciodyżuru. Dziewczynki dzis takie grzeczne były, że aż miło.
    Popatrzyłam na dietę tuńczykowo-ryżową, mowa tam o "integral rice", czyli o niepolerowanym, brązowym ryżu. Sprawa "porcji galaretki" też mnie zafrapowala - znalazłam zalecenia dietowe na youtube i wygląna na to, że to porcja galaretki owocowej, czyli deser. Jest tam też zalecenie uprawiania ćwiczeń przez 30 min dziennie.

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

No nie ja chyba jestem zdolna jedynie do Dukana
    Nie wiem na czym polega fenomen tej diety ale była ona skuteczną, smaczna i człowiek był syty.
    Węglowodany są "wkusne", ale napędzają apetyt. Białko syci i to lepiej niż tłuszcz
    Wiem bo byłam miesiąc na diecie Kwaśniewskiego.
    Byłam też około 10 dni na diecie Dr Dąbrowskiej. Znam Kopenhaską, mosleys, Montigniaca i wiele wiele innych. Za najłatwiejszą i najskuteczniejszą uważam Dukana.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    No nie ja chyba jestem zdolna jedynie do Dukana
    Nie wiem na czym polega fenomen tej diety ale była ona skuteczną, smaczna i człowiek był syty.
    Węglowodany są "wkusne", ale napędzają apetyt. Białko syci i to lepiej niż tłuszcz
    Wiem bo byłam miesiąc na diecie Kwaśniewskiego.
    Byłam też około 10 dni na diecie Dr Dąbrowskiej. Znam Kopenhaską, Mosleya, Montigniaca i wiele wiele innych. Za najłatwiejszą i najskuteczniejszą uważam Dukana.

Uprawnienia umieszczania postów