Strona 2 z 202 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 52 102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 2020

Wątek: Ketoza według Dukana, czyli jak pozbyć się ostatnich 10ciu kilogramów ;)

Awatar ketoza
    ketoza jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdynia

Domyślnie Odp: Ketoza według Dukana, czyli jak pozbyć się ostatnich 10ciu kilogramów ;)

Cytat Zamieszczone przez Balbina2 Zobacz posta
    Muszę przynać,że ja też jestem w szoku . Dotąd chyba nigdy nie miałam tak silnej motywacji. Wczoraj byłam u znajomych - tam oczywiście ciasto, ale oparłam się bo wiedziałm ,że go nie mogę nawet skubnąć. Kiedyś pewnie zjadłabym kawałek uważając iż nic się nie stanie - najwyżej doliczę do limitu kalorii .

Ketozo kochana czy mogę ci zadać jedno pytanie związane z ketozą właśnie . Czy możesz mi powiedzieć jak to w końcu jest: czy jeżeli wychodzą w moczu ciała ketonowe to jest źle czy przy diecie tak może wyjść?
    Jeśli nie masz cukrzycy, to jak najbardziej podwyższony poziom ketonów we krwi i moczu jest normalny, ponieważ dieta wysokobiałkowa jest ketogeniczna. Ketony to produkty rozkładu tłuszczów. Jedyną rozsądną rada jaką moge Ci dać, to taka abyś piła 3 litry płynów na dobę. Prawidłowe nawodnienie w tej diecie jest bardzo istotne, natomiast duża filtracja odciąża nerki, wbrew pozorom . Lepiej jak przez nerki przejdzie wicej płynów ale rozwodnionych, niż mniej a bardziej stężonych, bo wtedy kłębuszki nerkowe mogą ulec uszkodzeniu z powodu zbyt wysokiego stężenia substancji szkodliwych. Tak więc pij dużo, bardzo dużo wody. Do tego suplementuj minerały, ponieważ przy tak dużej filtracji wypłukujesz zsiebie mnóstwo pierwiastków. Najważniejszy jest magnez i potas, zredukujesz w tej sposób skurcze mięśni i ochronisz serce (potas ma wpływ na prawidłowe przewodnictwo w sercu).
    POziom ketonów powiniem sie obniżyć, ale do końca diety będzie raczej podwyższony, bo chudniesz kochana i to bardzo pożądany wskaźnik chudnięcia te ketony

pozdrawiam
    ketoza
    Wszystkie moje wypowiedzi są jedynie osobistymi opiniami i mają charakter czysto informacyjny. Nie należy ich traktować jak zaleceń. Nie ponoszę odpowiedzialności za sposób w jaki zostaną odebrane.
    W razie wątpliwości postępuj zgodnie z własnymi przekonaniami, bądź skontaktuj się ze specjalistą.
    MOJA HISTORIA część pierwsza, mnóstwo porad i ciekawostek o odchudzaniu. Polecam

Awatar Balbina2
    Balbina2 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Domyślnie Odp: Ketoza według Dukana, czyli jak pozbyć się ostatnich 10ciu kilogramów ;)

Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Na badaniu miałam zaznaczone dwa plusy przy ciałach ketonowych, ale porównam je za miesiąc z następnymi wynikami. Piję bardzo dużo. Rzeczywiście zaczęły mi dokuczać skurcze łydek więc muszę zakupić dodatkowe dawki suplementów. Pozdrawiam!

Awatar dorotamrowa
    dorotamrowa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Koszęcin

Witaj Ketozo, fajnie że założyłaś własny wątek, zawsze z wielkim zainteresowaniem czytałam i czytam Twoje wpisy na wątku głównym. Mam nadzieję że równie ciekawie albo i jeszcze ciekawiej będzie u Ciebie. Pozwolisz że trochę popodglądam i poczytam. Rzecz jasna powspieram również. Masz niesamowita wiedzę.
    Pozdrawiam serdecznie i zapraszam również do siebie
    PROTAL OD 25.01.2009
    [img]http:/2281-tez-mogae-byc-szczupla-na-pochybel-ta-uszczowi.html"]
    Też mogę być szczupła, na pochybel tłuszczowi-Grupy Wsparcia Dieta.pl

Awatar ketoza
    ketoza jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdynia

Od kilku dni mam zastój wagowy , dobrze że w górę nie idzie . Prawdopodobnie spowodowane jest to problemem z chodzeniem do łazienki... intensywnie pracuję nad tym, więc to tylko kwestia czasu...
    Cierpliwości przybywaj !
    Od trzech dni mam w pracy kontrolę PIP i trochę się stresuję, wczoraj zgrzeszyłam sernikiem, przygotowanym dla inspektora... ech... ale poćwiczyłam na orbitku więc aż tak się nie gryzę z moim sumieniem...

pozdrawiam
    ketoza
    Ostatnio edytowane przez ketoza ; 06-03-2009 o 08:58
    Wszystkie moje wypowiedzi są jedynie osobistymi opiniami i mają charakter czysto informacyjny. Nie należy ich traktować jak zaleceń. Nie ponoszę odpowiedzialności za sposób w jaki zostaną odebrane.
    W razie wątpliwości postępuj zgodnie z własnymi przekonaniami, bądź skontaktuj się ze specjalistą.
    MOJA HISTORIA część pierwsza, mnóstwo porad i ciekawostek o odchudzaniu. Polecam

Jusiaczek_us Guest

Witam kochana ketozo Pisaj tu wszystko a my bedziemy czytolic z wielkim zainteresowaniem Buziaki powodzenia

Awatar dorotamrowa
    Mieszka w
    Koszęcin

Nie przejmuj się za bardzo bo stres odchudzaniu szkodzi. Waga ruszy jak nie dziś to jutro. Postrasz ją żeby Ci psikusów brzydkich nie robiła. I wypłukaj z organizmu to słodkie świństwo!!! No ale jak poćwiczyłaś toś rozgrzeszona.
    PROTAL OD 25.01.2009

Awatar yvaaaaa
    yvaaaaa jest nieaktywny Radny Dieta.pl
    Mieszka w
    Warszawa

Wczoraj w hotelu, jak na Europę przystało, znalazłam na poduszce cukierka. Co ja się go naoglądałam, z 15 razem brałam go do ręki i sprawdzałam, jak szeleści papierek. Raz nawet zaczęłam go odwijać, ale wytrzymałam i cukierek został dla następnych gości. Dumna jestem z siebie. Muszę trochę dopieścić swoje ego, bo coś mi maleństwo ostatnio zmizerniało
    O tym, co było i będzie - pamietnik bez cenzury

a było już tak pięknie....ale szkoda łez, pora wracać na Dukana

Awatar maszkuleczka
    maszkuleczka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez ketoza Zobacz posta
    Od kilku dni mam zastój wagowy , dobrze że w górę nie idzie . Prawdopodobnie spowodowane jest to problemem z chodzeniem do łazienki... intensywnie pracuję nad tym, więc to tylko kwestia czasu...
    Cierpliwości przybywaj !
    Ahoj KETOZA.... mam nadzieję, że cierpliwość w porę przybyła. Waga poleci w dół zanim sie obejrzysz... Nie smuteczkuj.....
    MASZKULECZKA
    Dieta DUKANA od 03/01/2009: 91,1-70 kg

Tu jestem: MASZKULECZKA na Dukanie
    Tu jestem 2: CHRONODIETA-forum

Awatar szczypawica
    szczypawica jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez ketoza Zobacz posta
    Od kilku dni mam zastój wagowy
    U mnienia tyż zastoj. Damy radę go przetrwać. Jakoś.

Szczypawica 2013r. (od 06.01.2013r.)

Awatar dorotamrowa
    Mieszka w
    Koszęcin

Trzymam kciuki za ruchy na wadze!
    PROTAL OD 25.01.2009

Strona 2 z 202 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 52 102 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów