już mimęło 10 dni na diecie, w sumie 3,2 kg, nie wiem czy to dużo czy nie, wolałabym więcej; też miałam przygodę z przyrostem wagi, po pierwszym dniu na jarzynkach i białku przybyło mi równo 1kg!!!, przez 3 dni to zbijałam, a potem po 100 g dziennie,ciężkie życie potencjalnego chudzielca, dziś znowu same białka, pocieszam się serniczkiem wg przepisu Iwonki i dzięki temu nie popadam w depresję no i kawusia z pianką z mleczka i cynamonem, byle wytrzymać to okropne picie wody, już mi się chyba żaby zalęgły - i może to one tak dużo ważą?
cześć
jestem nowa, od dłuższego czasu planowałam wystartować z dietą DUkana zachęcona sukcesami koleżanki (14kg w 3mies.)
mam 158cm, aktualnie 67kg, od poprzedneigo poniedziałku jestem w końcu na tej diecie
7 dni - same proteiny zabrały mi 2,4kg
teraz od poniedziałku proteiny+warzywa i w związku z tym mam pytanie
czy na tym etapie stosuje się już przepisy z mąką kukurydzianą? na wątku z przepisami widziałam cudny chlebek kukurydziany, kupiłam już mąke, otręby pszenne i owsiane też i nie iwem czy czekać musze czy już mogę sobie coś produkować z tych skąłdników?
otreby można dziennie 3 łyzki a co do mąki to sa różne wypowiedzi ale podobno lepiej jej jak najmniej używać
czyli mąka dopiero w trzecim etapie jak już się dojdzie do wymarzonej wagi, tak?
otręby przychodzą mi do gowy tylko w połączeniu z serkiem homo naturalnym, musze poszukać zatem...
i jeszcze pytanie - na uderzeniowej byłam 7 dni, czyli teraz 7 dni prot.+warz. a potem system obojętny, np. 5/5 albo 3/3 ? i czy jak raz zaczne np. 5/5 to za każdym razem powinnam 5/5 czy raz moge 5/5 a potem 3/3 ?
czesc dziewczyny!!!!
ja jutro zaczynam p+w na szczescie bo juz sie doczekac nie moglamna dietce jestem od 2 marca z waga 97 dzisiaj 89.1
mam pytanie czy wy tez tak jestescie na tej diecie naladowane energia???ja zawsze o godz 22.oo juz spalam bo bylam zmeczona a od kiedy jestem na dukanie siedze do 3-4 rano i jakby wogole nie byla ta godzina
w dodatku wydurniam sie smieje sie jak wariat
ze az moj facet ostatnoi powiedzial do naszych znajomych"no widzicie jakiego ja mam czubka w domu"hehehe widze babeczki ze idziemy jak burza w walce z kg!!!oby tak dalej!Milego dnia pozdrawiam was wszystkie
![]()
Pszczółka85 napisała:
Raz, Dwa, Trzy próba mikrofonu
Mój mężczyzna zdecydował się dołączyć swojego strażnika Widać ;> ??
Widać, a jakże,niezły z niego Batman,czy co to tam:P
Mój kazał swój usunąc,bo waga mu stoi hehehe
Agata721 napisała:
Cześć wszystkim w słoneczny ranek
Dzisiaj mam do Was pytanie mało kulinarne.
Chciałabym kupić nową wagę łazienkową (ta którą mam jest najprostsza, najtańsza i działa jak chce). Czy mogłybyście jakąś polecić lub ewentualnie nie polecić? Jakich używacie?
Hej Agata!
Ja właśnie dziś się zaopatrzyłam w wagę w Biedronce (mąż mi kupił na zbliżające się imieniny)za 34,99zł
Oczywiście się zważyłam i wkurw,bo mi pokazała 91kg,ale nic to .
Stwierdziłam,że suwaka nie zmienię,a poza tym(Maszkuleczka nie bij) byłam już po śniadaniu,kawce,tamto siamto.
Wróciłam z zabiegów,jeszcze do wc waże się i.....TARARAM 89,4kg
Aż 3 razy wchodziłam na wagę i nawet okulary włożyłam do odczytu
Nawet ból głowy mi się zmniejszył.
Suwaczka nie zmieniam,żeby nie zapeszyć,bo już raz był z 8 ką z przodu i zaraz się zbuntowała waga.
Dawidowe napisała:
Witam moje drogie proteinki. Jestem juz w 10 dniu i ostanim dniu ataku i poszło mi przez ten czas 5,5 kg. Zaraz przesune suwaczek. No i do pracy przyszłam w płaszczu w którzy nie miesciałam sie od 3 lat. I ma rozmiar 42
Brawo,gratulacjęJ
Kropek 77 napisała:
cześć
jestem nowa, od dłuższego czasu planowałam wystartować z dietą DUkana zachęcona sukcesami koleżanki (14kg w 3mies.)
mam 158cm, aktualnie 67kg, od poprzedneigo poniedziałku jestem w końcu na tej diecie
7 dni - same proteiny zabrały mi 2,4kg
teraz od poniedziałku proteiny+warzywa i w związku z tym mam pytanie
czy na tym etapie stosuje się już przepisy z mąką kukurydzianą? na wątku z przepisami widziałam cudny chlebek kukurydziany, kupiłam już mąke, otręby pszenne i owsiane też i nie iwem czy czekać musze czy już mogę sobie coś produkować z tych skąłdników
Można mąkę kukurydzianą, poczytaj na wątku maszkuleczki o tym.
Możesz sobie np. zrobić naleśniki dukana na słono ,słodko,czy jak tam chcesz w formie tortilli lub buritos(zamiast czerwonej fasoli szparagową) i nie wiecej niż 2 dziennie,ale wtedy już nie otręby.Jednak co do chlebka zdania są podzielone,może otrębowy nie jest piekny z wyglądu ,ale zdecydowanie zdrowszy i zalecany
Jasinek81 napisała:
czesc dziewczyny!!!!
ja jutro zaczynam p+w na szczescie bo juz sie doczekac nie moglam na dietce jestem od 2 marca z waga 97 dzisiaj 89.1 mam pytanie czy wy tez tak jestescie na tej diecie naladowane energia???ja zawsze o godz 22.oo juz spalam bo bylam zmeczona a od kiedy jestem na dukanie siedze do 3-4 rano i jakby wogole nie byla ta godzina w dodatku wydurniam sie smieje sie jak wariat ze az moj facet ostatnoi powiedzial do naszych znajomych"no widzicie jakiego ja mam czubka w domu"hehehe widze babeczki ze idziemy jak burza w walce z kg!!!oby tak dalej!Milego dnia pozdrawiam was wszystkie
Ja to nie dość,ze naładowana energią,to wieczorami głupawka mi się włącza i mam początki adhd prawieJ
Wiesz,ja jestem po zabiegu na te okolice,więc mam zakaz,poza tym ja zawsze miałam duże potrzeby.
Jak tylko będę miała zgodę od gina,to biedny mój mąż.
Nie ma co się wstydzićhihi