Strona 4 z 27 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 14 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 265

Wątek: proteiniczka ze słabością do słodyczy

martucha2255 Guest

Smile Odp: proteiniczka ze słabością do słodyczy

Hej dziewczynki

Martuś - fajnie spotkać kogoś podobnego , nie miałam żadnych efektów ubocznych i Tobie życzę aby szybko ustąpiły. Jak namówiłaś rodzinę do odchudzania ?? mój mąż to twarda sztuka mimo że tez ma co nieco do zrzucenia.
    Jak Twój syn dogaduje się z kotami ?? Moja córka jak tylko dopadnie kota zaczyna go maltretować, a on o dziwo jest bardzo spokojny, choć z natury to rozbójnik i dzikus.

Madziu - myślę o zakupie czegoś do ćwiczeń, tylko chwilowo jestem w dołku finansowym, więc muszę sobie radzić "domowymi sposobami". Deptanie faktycznie wciąga a powiedz mi jeszcze jakie przynosi efekty "wizualne"? Bo ja mam tendencję do mocnych i brzydkich ud (kiedyś jeździłam bardzo dużo na rowerze i mi się zrobiły niefajne duże mięśnie) i się trochę tego obawiam.

Kama - oczywiście że możesz do mnie wpadać, tym bardziej że mamy podobny cel i obie niedawno zaczęłyśmy więc możemy porównywać efekty. Dziękuję też za zaoferowanie pomocy, też trochę czytałam, ale co dwie głowy to nie jedna

Zgodnie z sugestią Kamy będę wpisywać co dzień co zjadłam, nastawiam się na Waszą konstruktywną krytykę, dziś było ok, zjadłam co prawda sporo ale zgonie z dietką, oto mój dzisiejszy jadłospis:

dzień proteinowy
    -kilka plastrów szynki posmarowanych chudym serkiem i posypanych przyprawami
    -placek otrębowy
    -dwa kotlety w panierce z otrąb, smażone na teflonie
    -miseczka budyniu dietetycznego (płodzony słodzikiem, na mleku 0,5 %) (już bardzo mi się chciało słodyczy )
    -kefir lekki o%
    -woda nie wiem dokładnie ile ale sporo
    -kawa z mlekiem 0,5%
    -gorzka herbata

Ćwiczyłam też dziś dzielnie, choć bardzo mi się nie chciało, ale jak się już zmobilizowałam to teraz bardzo fajnie się czuję.

Pozdrawiam i życzę dobrej nocki

Awatar kamuska_eselu
    kamuska_eselu jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: proteiniczka ze słabością do słodyczy

Dietkowo wzorowo, super że udało Ci się poćwiczyć- ja też się dzisiaj nagimnastykowałam a później jeszcze poszłam na zakupy, piechotką nie jak zawsze autem i tak marszem w jedną i drugą stronę zeszło się jakieś dwie godzinki. Mój chudzielec powiedział że oszalałam- powiedziałam żeby zamknął swój śliczny dziób i mnie wspierał bo jeśli nie to za 20 lat będzie mnie dźwigiem na spacery wywoził Poskutkowało...

Życzę dobrej nocki i jutro miłego dietkowego dnia

Awatar kaha81
    kaha81 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    krakow

slodycze gubia prawie wszystkie z nas.. nie dajmy sie im Dziewczyny.. powodzenia..trzymam kciuki

Magdusiia85 Guest

Cześć Dziewczynki
    Cytat Zamieszczone przez martucha2255 Zobacz posta
    a powiedz mi jeszcze jakie przynosi efekty "wizualne"?
    Ja po sobie aż tak dużej różnicy nie widzę szczerze mówiąc, ale moje wymiary troszkę się zmieniły: barki -7 cm, biust -5,5 cm, pod biustem -5 cm, talia -6, pas -5, biodra -5,5, udo -4, łydka -2, ramię -4... Jak sama widzisz nie ma rewelacji chociaż waga się zmieniła.

Anna31 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Przyszłam z rewizytą jak ja bym chciała mieć już taką wagę jak masz Ty
    Dużo wody jeszcze upłynie jak na mojej wadze zobacze coś takiego
    Życze miłego dnia

Awatar tusiamamusia
    tusiamamusia jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    katowice

Hej...

Martuś,mój syn zaczyna się zaprzyjaźniać z kotami, coraz bardziej go interesują...a najbardziej ogony ;-) hihiihi...aż się boję co będzie jak zacznie się poruszać :-)))
    ...co do rodzinki to mama od zawsze jest na jakiejś diecie, akurat teraz pasuje jej się odchudzać ze mną, bo za niedługo wakacje a po zimie troszkę tłuszczyku zostało...co do męża to chyba robi to dla mnie, chce mi pomóc...bo gdybym widziała ze on je czekoladkę lub ciasteczka to pewno bym szybko wymiękła...hihiihi..a tak odchudzamy się wszyscy... każdy z nas ma co zrzucić..a w kupie raźniej :-)))
    ...co do samopoczucia jest już ok...czuję się lżejsza...a to tylko 1,6kg mniej, ćwiczyć nie ćwiczę bo na razie nie mam weny...jak nadejdzie to zacznę. :-)

Madziu,jak długo jesteś na diecie...dużo już zgubiłaś zbędnych kg:-) gratulacje!!!tak trzymaj!
    Ostatnio edytowane przez tusiamamusia ; 15-04-2010 o 19:05
    START: 13.04.2010
    FAZA I: 13.04-19.04- 3,8kg
    FAZA II: 20.04-...

martucha2255 Guest

Hej hej dziewczynki
    Ja dziś tylko szybko więc z wizytą do was wpadnę jutro bo mnie czeka romans z żelazkiem do późnych godzin nocnych ;/.
    Jestem potwornie wyrypana bo mojej córce idzie drugi ząb, pewnie te z Was które mają dzieci znają ten ból, który jest uciążliwy nie tylko dla malucha, ale i całej jego rodziny. Niestety dziś nie dam rady poćwiczyć, znaczy mam za sobą tylko brzuszki, bo po całym dniu noszenia mojego ośmiokilogramowego słodkiego ciężarku po prostu odpadam, no i jeszcze to cholerne prasowanie.

Ania i Ty dasz radę jestem pewna

Madzia - fajne te centymetrowe efekty

Kama - tak trzymaj facetów trzeba motywować żeby nas wspierali

Martuś - u mnie mąż nadal jest twardy, ale jak umie tak mnie wspiera. A moja Majka już raczkuje więc kot się musi pilnować, ogon w buzi już był, kot uwielbia się układać na kocu po którym pomyka Majka, ale tylko chwilkę wytrzymuje, bo ona go zaraz głaska, po swojemu, a potem sprawdza czy da się go złapać za wąsa . Oczywiście wszystkie te zabawy odbywają się pod moim okiem . Jutro jadę do koleżanki która ma bernardyna moje dziecko jeszcze nie widziało takiego zwiarza, znaczy widziała ale jak była bardzo malutka ciekawe jak zareaguje.

mój jadłospis dziś P+W
    -mała szklaneczka soku marchwiowego
    -plastry szynki z serkiem chudym i papryką
    -pierś pieczona bez tłuszczu z przyprawami, bukiet warzyw (z mrożonki) z sosem jogurtowym
    -kotlet z wczoraj
    -biały serek z otrębami, cynamonem słodzikiem
    -kawa z mlekiem
    -gorzka herbata owocowa x3
    -woda w bliżej nieokreślonej ilości
    -no i mały grzeszek trochę mężowego leczo ;/ pięknie pachniało

śpijcie dobrze może jutro uda mi się wpaść na dłużej

Magdusiia85 Guest

Witam cieplutko
    Martuś taki cały dzień z Dzidzią na rękach to prawie to samo co siłownia więc możesz mówić, że trening masz zaliczony

Cytat Zamieszczone przez tusiamamusia Zobacz posta
    Madziu,jak długo jesteś na diecie...dużo już zgubiłaś zbędnych kg:-) gratulacje!!!tak trzymaj!
    szczerze mówiąc to do tej pory nie byłam na diecie i jadłam bardzo niezdrowo. Teraz od tygodnia wprowadziłam system 5 posiłków dziennie - częściej a mniej - zobaczymy czy to przyniesie jakieś efekty.

Dziś po tygodniu się zważyłam i stwierdzam, że moja waga jest mało wiarygodna... pokazała 76,5 kg ... jakoś mnie to nawet nie cieszy... chyba jakaś handra mnie dopada następne ważenie 30 kwietnia - chciałam do tego czasu ważyć 75 kg, ale teraz myślę, że nie dam rady...

Trzymajcie się dzielnie Dziewczynki!
    Ostatnio edytowane przez Magdusiia85 ; 16-04-2010 o 09:27

Awatar tusiamamusia
    tusiamamusia jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    katowice

Post Odp: proteiniczka ze słabością do słodyczy

HEJ...waga poszła w dół...ale poranne samopoczucie znowu złe...zawroty głowy itd...powtórka z rozrywki ;-/
    ..ale waga zrekompensowała to złe samopoczucie ;-)

Martuś...zabawy z kotami jeszcze przed nami..pewno wszystkie pouciekają jak mały zacznie się przemieszczać..hihiihi..a my wczoraj byliśmy u młodszego niż Maciuś dzieciątka...ale się chłopaki sobą zainteresowali..hihiih, uściskom nie było końca :-)))

Madziu..a gdzie tam koniec kwietnia..dasz rade to tylko 1,5 kg...zobaczysz..może uda Ci się nawet więcej zrzucić..zaglądaj tu często wspólnie damy rade..

...czy któraś z Was robiła budyń Dukanowski, albo ktoś może ma przepis?? tak myślę że po tych 5 dniach zaszaleję...tylko nie wiem czym zastąpię słodzik..nienawidzę tego smaku:-/
    START: 13.04.2010
    FAZA I: 13.04-19.04- 3,8kg
    FAZA II: 20.04-...

Magdusiia85 Guest

Cytat Zamieszczone przez tusiamamusia Zobacz posta
    czy któraś z Was robiła budyń Dukanowski, albo ktoś może ma przepis??
    Ja nie jestem na tej diecie, ale znalazłam taki przepis na budyń czekoladowy:
    "Składniki (na 1 porcję):

* 1 szkl mleka
    * 1 żółtko
    * 3 łyżeczki słodzika (wg smaku)
    * 2 łyżeczki kakao
    * 1-1,5 łyżeczki skrobii/mąki kukurydzianej

Żółtko utrzeć ze słodzikiem. W osobnej szklance w 5 łyżkach mleka wymieszać kakao razem ze skrobią/mąką. Do żółtek dodać pozostałe mleko i dokładnie wymieszać. Masę mleczno-żółtkową zagotować na wolnym ogniu cały czas mieszając. Następnie dodać masę skrobiowo/mąkowo-kakaową do gotującego się mleka, mieszać i chwilkę pogotować. Można dodać ulubiony zapach

Dobre zarówno na ciepło jak i przestudzone"

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] zajrzyj tu

Strona 4 z 27 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 14 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów