Strona 2017 z 2032 PierwszyPierwszy ... 1017 1517 1917 1967 2007 2015 2016 2017 2018 2019 2027 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 20,161 do 20,170 z 20318
Like Tree8681Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

No tak to już jest z tymi chorymi co się chcą czuć zdrowymi. Długo trwało zanim mąż pogodził się, że już czynny zawodowo nie będzie.
    Też ogarniam się deczko ze swoją wagą/nadwagą/a raczej otyłością. Któryż to już raz (nosem siąpi), no gubią słodycze mnie okrutnie...no i za duże porcje. Co z tego, że przeważnie są to warzywa albo z mięsem, albo z rybą (no nie tylko) jak jest tego z zachłanności za dużo po prostu...

Awatar Sonka57
    Sonka57 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zachód Polski

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i spieszę kani donieść , że u mnie podobnie w temacie wagi.
    Za duże porcje, a kani słodycze to u mnie chleb.
    Są jednak i plusy, to ważne dośw. które zostało mi z Dukana - po dniu PW, takim 3- jkowym, waga na drugi dzień spada , w gorszym przypadku stoi w miejscu ( dobre o tyle, że nie rośnie). A kolejnym plusem zaprzyjaźnienie się z kijkami. To prawdziwa przyjemność w moim przypadku.
    Nie czuję się upoważniona do pisania na inne tematy ale sekunduję Celowniczkom jak zwykle w "starych"tematach i życzę wszystkiego dobrego w każdym innym .

Przed dietą 107,4-98,8
    Na Dukanie /dwie próby/98,8-86,0
    IV faza 86- 72,5

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Udało mi się chyba troszkę obkurczyć żołądek i dzisiaj jeszcze bezsłodyczowo; wczoraj dwie gałki lodów zlizałam, ale warte grzechu były. W sobotę klasowe grillowanie :-(
    A pozadietowo Soniu jeśli nie czytałaś polecam "Katarsis" Macieja Siembiedy, w końcu chyba Ty mnie nim zaraziłaś :-)
    U nas jeszcze ładnie, ale nie tak jak wczoraj,
    Pozdrowionka

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Dopiero do domu dotarłam bo spraw nagromadziło mi się na ten tydzień jak mrówków.( za głowę się łapię i trykam w ścianę).Mam kilka terminów lekarskich w tym tygodniu, włączanie wody na wiosnę, udziały w zebraniach zarządu działek i pracę działkowe i zwiększyłam sobie ilość sportu .
    Mam 4 gimnastyki w tygodniu, jedną jogę i kijki w sobotę.
    W dodatku siostra że szwagrem zapragnęli sobie drzwi wybudować w salonie w swoim łódzkim mieszkaniu.Spotkali się raz z fachowcem który u mnie robi remonty i wyjechali zrzucając całość mnie na głowę.
    Fachowiec po poznaniu mojego szwagra zażyczył sobie mojej obecności i akceptacji każdego wariantu koloru, ceny i innych opcji i tak on dzwoni do mnie ja do siostry i potem do niego , popychamy sprawę a szwagier jak to on przesmradza .( zgrzytam zębami).
    Troszkę udało mi się przychudnąć ale bardziej w obwodach niż na wadze.Ale postawiłam na ćwiczenia i w sumie fajnie , że obwody poleciały w dół( po 5 cm w biodrach i pasie, oraz 3cm pośladki).Dlatego dołożyłam tą dodatkową gimnastyki, ale biorąc pod uwagę jeszcze 2 angielskie naprawdę nie ma ci u mnie kiedy taczek załadować.
    Trzymcie się Kunki zdrowo.
    Soniu ja od wielu już lat nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez nordic walking.
    Miałam niedawno zrobiony pomiar masy tłuszczu, mięśni, kości , tłuszczu wisceralnego i ogólnej masy ciała na takiej wadze która z jakiegoś algorytmu wyliczała wiek metaboliczny.
    Mam 69lat a wiek metaboliczny wyszedł mi 58 lat.Tak więc moje gimnastyki, jogi I kijki coś jednak dają.
    Może uda mi się przeżyć kociaste.
    Buziolki dla Was wszystkich.

Awatar Sonka57
    Sonka57 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zachód Polski

Maciej Siembieda ......to chyba nie byłam ja.
    Książkę przeczytam. Kiedyś . W tej chwili mam kilka od znajomej i 4.tomową sagę z mojej biblioteki, i to one mają pierwszeństwo .
    Rzeczy grzechu warte nadają koloryt życiu , wiem coś o tym .

Tinn, tylko pogratulować obniżenia wieku metabolicznego .
    Kijki pomagają na wszystko, na wagę też, ale któregoś dnia uświadomiłam sobie, że aby w odchudzaniu to one grały 1-sze skrzypce to warto by chyba przeliczać ilość wychodzonych km na spalone kalorie. Bo przy mojej diecie są one jednak tylko wsparciem.

Udanego dnia Wszystkim .

Przed dietą 107,4-98,8
    Na Dukanie /dwie próby/98,8-86,0
    IV faza 86- 72,5

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Wiosna, wiosna ... trzeba conieco zgubić ... najlepiej trochę kilogramów ... staram się - rezultat bez fajerwerków, ale i głodu nie ma ... gdybyż ten mój zapał mniej słomiany był, to może by się udało ...
    Ogladam filmiki z ćwiczeniami na spalanie tłuszczu z brzucha (u mnie tam się właśnie umiejscowił) conieco probuję powtorzyć, ale forma u mnie znacznie gorsza niz u 20-letnich Azjatek
    Sonka57 lubi to.

Awatar aisak102
    Wpisy na blogu
    23

Dziś waga pokazała następny spadek ... jestem baaardzo zadowolona Ku pamięci zapiszę tu, że dzis było 85,4

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

U mnie Kasiu forma była niezła do soboty.No bo w sobotę poszłam na spotkanie z klasą licealną i zażycie dużych ilości płynów na podniesienie nastroju i zakąszenie tychże płynów super chlebem z super śledziem ,super ciastem itp skiepściło mi formę i wagę.
    Pracę ogrodowe podjęte od niedzieli nie poprawiły stanu formy bo po skoszeniu trawnika starą kosiarką ciężką i z zepsutym pałąkiem do prowadzenia( wyłazi z miejsca osadzenia) mam aktualnie ból każdego ścięgienka.W dodatku wiatry zimowe wywróciły mi starą wierzbę ozdobną.Wykarczowałam jak umiałam i żeby weszła do pojemnika na odpady zielone musiałam ją poprzecinać i poprzepiłowywać na mniejsze części.Pojemnik w trzecim dniu długiego weekendu był pełen.Musiałam więc wspiąć się na burtę i wleźć na wierzch i udeptać.
    Z ogrodu wyszłam o 21:15 (9 godzin ogrodnictwa bokiem mi wyszło).Dziś odpoczywam w domu.
    Załatwiam sprawy urzędowe bo nareszcie można się pododzwaniać do placówek służby zdrowia( mam do zrobienia TK zatok) I do MOPS w sprawie dofinansowania aparatów słuchowych.Umówiłam też informatyka bo mi się antywirus skończył i miałam jeszcze parę pytań telewizyjno komputerowo telefonicznych.
    Mam takiego co za 40 zł na godzinę różnych rzeczy uczy, instaluje , przemodyfikowywuje.
    Nie mając dzieci czy wnuków żeby nadążyć za współczesnością taką sobie opcję realizuję.
    No i tak ci u mnie się dzieje.

Awatar aisak102
    Wpisy na blogu
    23

Co do kontenerów na zielone, niekompostowalne odpady, to my juz drugi rok nie mamy szczęscia na taki na dzialkach załapać. Mam jesienne liscie orzecha juz z dwoch lat w torbach upchane i mało dekoracyjnie, na tyle domku ustawione o gałęziach i konarach drzew podcinanych nie wspomnę, bo tez tam leżą i czekają na nie wiadomo co. Ogniska odpalic nie wolno. Juz rozważam zakup jakiegoś pojemnika do spalania odpadów, choc to tez pewnie nielegalne ...

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Niestety jeszcze nie wymyślili pojemników w których można by spalać działkowe zielone odpady
    Ja też wściekałam się,bo gałęzi zawsze jest dużo. Na dodatek trzeba wszystko w brązowe worki zapakować, więc trzeba je rozdrobnić. W ubiegłym roku kupiłam rozdrabniacz do gałęzi.
    Korzyść taka że rozdrobnione na "zrąbki" mogą iść do kompostu lub służyć do ściółkowania.
    Jak zaczęłam robić grządki permakulturowe to wszystkiego mam za mało/hihihi/. Skoszoną trawę dzielę między kompost i kurki z ciężkim sercem.
    Mąż z chęcią zabrał się za nowy rodzaj grządek jak się przekonał,że te zrobione w jednym namiocie w ubiegłym roku są bezobsługowe. Nie trzeba kopać. Podlewa też się mniej a na otwartej przestrzeni prawie wcale. No chyba że są upały to raz na tydzień.
    W namiocie jest dużo wyższa temperatura więc trzeba podlać.
    Dzisiaj zamowiłam linię do podlewania kropelkowego.
    Taki komplet 50 m kosztuje poniżej 100 PLN. Tego węża to mi wystarczy na drugie rozłożenie jeśli pierwszy się zapcha.

Uprawnienia umieszczania postów