Strona 1527 z 1949 PierwszyPierwszy ... 527 1027 1427 1477 1517 1525 1526 1527 1528 1529 1537 1577 1627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 15,261 do 15,270 z 19484
Like Tree385Lubią to

Wątek: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

Awatar Mania48
    Mania48 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Toruń

Domyślnie Odp: Pięćdziesięciolatki, odchudzamy się nadal

Optus no tak myslałam z e musza u Ciebie byc te straty na hortensjach bo cholibcia mrozy były wredne ,nawet na łubinie widac listki przymrozone , jutro jeszcze chyba ostatni raz takie wredoctwo .A tak pieknie zimę wsio przezyło to teraz dostało po łbach

Awatar AnekSadek
    AnekSadek jest nieaktywny Znany na forum

U mnie tez przestawili czas. Tylko o dwóch zegarkach zapomnieli.
    W mojej i w Mishi doopie!
    Budzimy się po staremu.
    Aha, jakby się kto pytał to ja teraz 8 godzin do przodu

Awatar opty55
    opty55 jest nieaktywny Znany na forum

Ha ha !!! Widzę minę Yoanki po rozpakowaniu paczki !!!
    Jajcami działkę chciała obsadzić !
    Maniu - trudno, trzeba przeboleć straty.
    A zamknięciem cmentarza mnie nie strasz, bo mnie tam dawno nie było i porządek wiosenny trzeba zrobić.
    No i złamałam dzisiaj łopatę na działce - więc nie tylko spożywczy sklep muszę odwiedzić...
    Na oponach zimowych też jeżdżę...ale nie wiem, kiedy się wybiorę do zmiany.
    O losie... niech te korony szlak trafi !!!

Awatar Bonusia
    Bonusia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Optusiu ale Ty silna jesteś..łopatę złamałaś!!!
    W mojej Corsie też zimowe ale cieszy mnie fakt,że od Skody mam letnie i pasują na nowe autko..nie trzeba pieniędzy wydawać na zakup..a czasy są trudne finansowo!
    Maniu za zimno na prace ogrodowe a na opalanie ciepło było?
    Mnie najbardziej śmieszy fakt,że małżonkowie też mają chodzić dwa metry od siebie!!
    Na fb krąży powiedzenie,ze jak dwa metry ma być mąż od żony to spać pójdzie do sąsiadki przez ścianę!

Awatar AnekSadek
    AnekSadek jest nieaktywny Znany na forum

Bonusia fajnie ze u Ciebie wraca życie do normy. U nas dopiero to wszystko się zbliża jako że jesień, jesień, jesień. Niektórzy wybierają się do lasu na grzyby bo było dość deszczu i słońca ale ja sobie odpuszcze tym bardziej ze podobno lasy tez zamknięte. Zeby nie gromadzić się na polanach…
    Juz sama nie wiem o co w tym wszystkim chodzi… zastraszyć? Ogłupić??
    Cytat Zamieszczone przez yoanna1964 Zobacz posta
    Cześć Dziewczyny
    Wczoraj nie pisałam, bo nie ćwiczyłam . . .
    Ja tez wczoraj nie ćwiczyłam a jednak PISAŁAM! Udajesz taka leniwa ze nawet pisać nie możesz jak nie poćwiczysz? Sięgasz po mój tytuł lenia?
    Wiesz Opty u nas w tv ciągle gadają żeby sprawdzać starsze osoby. Widać D wzięła sobie “ciocie” do serca. A musicie wiedzieć ze to w sumie nie moja rodzina a mojego ex męża siostrzenica. Ale Robert, mój syn, jest jej kuzynem a jak się mówi na matkę kuzyna? “CIOCIA”!
    Ha ha ha a jak ja zabiłam mięte to się każdy dziwił jak można a teraz widzisz ze można! I lawendę kiedyś tez zabiłam a niby nie można.
    Mania jestem z Ciebie dumna! Albo muszę to przemyśleć bo może się starzejesz skoro nie rwałaś chwaściorów!
    W Wilkowyjach można się zrelaksować. Już całkowicie mam dość tych często sprzecznych informacji.
    Ja ani do kfiotkow ani do warzywek się nie nadaje. Jeszcze to co w doniczkach to jako tako ale żeby w ziemi kopać to co to to nie!
    Mania no przecież co wiosnę Ci dużo roślinek marznie wiec już powinnaś być przyzwyczajona bo taka to tradycja!

A Nuta chce chyba w łeb! Zawsze się na chwilkę pojawia jak się ją wola.
    Nutko, przestaniemy wołać!

Nuta65 jest nieaktywny Znany na forum

Aniu ,jak mi dasz w łeb to mnie dobijesz
    Zyję ,chodzę po kilka kroków i przysiad.
    Nic kompletnie się nie dzieje ,cisza jakby wszyscy zniknęli ,ani ludzia na ulicy.Unas jest najwięcej chorych.
    Zakupiliśmy maseczki ,zięc nam przywiózł,podał i pogadał na odległość .Raz wybraliśmy się na większe zakupy we dwoje .Kazde z nas odstało osobno swoje w kolejce .Zakupy robiliśmy osobno,tylko J.miał kartę i podszedł zapłacić ,ja w tym czasie pakowałam do torby .O matuchno!Jak sie rozkrzyczała pani przy drugiej kasie -mam na kartce pisać i po zakupy J.wysłac .Na nic się nie zdało tłumaczenie ,że to we dwóch szybciej i na jedną starszą osobe ,to za duże i raz na dwa tygodnie ,żeby się nie szwędać .

Chyba wiem co mam robić.
    Liczyłam ,że będziemy mogli wyjechać,na spacer do lasu ,tak jak to mamy w zwyczaju ,ale i tak nie można .Myśliwi urządzają polowania ,to jest Ok.Ale kto Elycie zabroni?
    Tym co maja swoje domy ,ogrody ,zwierzęta ,jest łatwiej ,tak myślę .
    Zostawiam pozdrowienia ,dużo zdrówka .

Awatar yoanna1964
    yoanna1964 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Cześć Dziewczyny !
    Dzisiaj też nie ćwiczyłam, ale jeszcze MAM ZAMIAR
    Byliśmy rano na zakupach, ok. siódmej rano, Lidl był praktycznie pusty, kupiliśmy na cały tydzień i już na święta. Ale co to za święta. Skromnie będzie i już. Jajka tylko muszę jeszcze kupić, tych marketowych nie lubię, jajków dużo jem ( nawet bardzo ), więc muszę mieć takie, jak zawsze. Coraz bardziej leniwa i rozlazła się robię. Trochę mnie to zaczyna martwić

Awatar Bonusia
    Bonusia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Widać,że Anoolka głośniej i groźniej krzyczy bo zaraz Nutka się pokazała..ja wołałem jeszcze w marcu ale bez odzewu!!
    Nutko wierzę,że masz doła bo ja bardzo współczuję takiego siedzenia w mieszkaniu w bloku...tak jak współczuję swojej też mamie co mieszka w kamienicy i musi siedzieć w domu...wcześniej wyszła na dolne boisko gdzie jest zamek i las...teraz nie można...
    Yoanko ja dziś poćwiczyłam całe pół godziny..jeszcze czuję swoje rozruszane mięśnie..musiałam stracić kalorie bo obżarłam się ciastem drożdżowym..Z w piątek dostał drożdże to dziś taki placek z jabłkami i śliwkami zrobiłam..a pyszny wyszedł to się nie oparłam dwa razy pokusie...wielkiej pokusie!!
    Opowiem wam dzisiejszą łóżkową historię...he,he,he
    Od dwóch dni Z drapało w gardle..płukał solą ..troszkę Mu ulżyło..ale za to ja rano się budzę i mnie też drapie w gardle...
    No i Z mówi,że mają rację ,że nakazują z żoną trzymać się na dwa metry...no a ja mówię do Niego...to w łóżku się tak nie da...będę musiała spać na podłodze?A Z..no nie na podłodze to nie ...ale możesz w szafie!!!
    Dziś wyszliśmy na podwórze i choć świeciło słoneczko to wiał zimny wiatr i długo nie pobyliśmy!

Awatar Mania48
    Mania48 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Toruń

A ja miałąm dzis super dzien bo pojechalismy na działke a tam juz właczona woda wiec podlewałam iles godzin tę pustynię a i obiad zjedlismy wiec nie było nam spieszno do domu .No a ze dzis handlowa niedziela wiec jeszcze zakupy porobione bo w sklepach Netto Lidl i Polo normalnie pustki byly jak wracalismy i bez kolejek i czekania obkupiłam juz z mysla o swietach .
    A dzis rano mało bym chłopa nie ubiłą bo mnie wnerwił bo sledzie co je zmyslą o swietach kilka dni temu kupiłam se na sniedanie zjadł .
    Bonusiu a u nas ciepło było i nawet w cienkim sweterku jeno łaziłąm i dopiero pod wieczor polarek doozyłam a wczoraj to w kurtce siedziałąm bo było za zimno na przebieranie sie .Hihi a w szafie sie zmiescisz
    Yoanka no dzis chyba był dobry dzien na zakupy bo w Polo to mi kasjerka mowiłą ze w emeryckich godzinach to 3 seniorow obsłuzyła takie pustki były .W netto to chyba sama w sklepie byłam
    Nutko mnie tez denerwują te zakazy bo kilku idiotow narozrabia a zakazy dla wszystkich ,w koncu zamiast połapac tych nie stosujących sie do zalecen to najprosciej wszystkiego zakazac .Ja to ostatnio partyzntkę uskuteczniałam zeby jechac na działke ale juz doczytałam ze mogę jechac jeno zgromadzen nie mam robic .No a siedzenie na tych metrach w bloku zdecydowanie nie słuzy zdrowiu .
    Anoola to chyba starosc ze mnie wyłązi ze mi pielic sie nie chce a to marudzenie na pomrozone roslinki to juz tak z przyzwyczajenia bo tyle mego co se pomarudze troche , tak nudno teraz ze juz nawet mi sie niczego nie chce.
    Optus no cmentarze zamkneli znaczy jest zakaz , to mi dzis sasiadka potwierdziła ze sa ogłoszenia przy cmentarzu ,ot nastepne utrudnienie a nie bardzo widze znowu sens.EE straty przebolałąm i tak Jurek mi stratuje połowe roslinek , łazega jedna .Hihi ale Yoanka liczyła ze to tak duzo roslinek i ze posadzi a tu guzik jajca w srodku .

Awatar opty55
    opty55 jest nieaktywny Znany na forum

To u mnie dzisiaj zdecydowanie cieplej, niż u Bonusi ! Słoneczko, żadnego wiaterku... na spacer po ścieżce polazłam, krótki, więc nawet nikogo nie spotkałam. Tylko trochę bazi urwałam, co niedaleko rosły.
    Wyciągnęłam też krzesła ogrodowe - i południowa kawę na słoneczku wypiłam, na huśtawce się pohuśtałam, ptaków posłuchałam - miodzio !
    Jutro do roboty się wezmę, dzisiaj luz.
    Muszę "szkodnika" wypatrzeć, który mi szyszki z leśnego zakątka wywala na ścieżkę. Najpierw myślałam, że wiatr wywiał, ale wczoraj uporządkowałam, dzisiaj znów porozwalane. Kosy ?
    Bonusiu - nie daj się do szafy wyrzucić ! A gardło to pewnie przez te zimne wiatry drapie...
    Drożdżak... mniam !!!
    Anulko - u nas też ciągle przypomnienia o pamiętaniu o starszych, ale jakoś nikt z pomocą nie leci... Może jeszcze "starsza" nie jestem ?
    No nie, grzeszę, Wiola pyta.
    Ale masz siłę w nawoływaniu ! Od razu Nutka się pojawiła !
    Nutko - tak się rozpisałam o przyjemnościach działkowych, że aż mi głupio... Współczuję Ci tego siedzenia w mieszkaniu. Miałaś jeszcze wyjazd do lasu w perspektywie - a teraz kicha.
    Maniu - podobna pogoda u nas. Piszesz o pustych sklepach - szkoda, że się na zakupy nie wybrałam. Ale liczę, że we wtorek też źle nie będzie. Kartkę sobie przygotowuję, to między półkami szybko przelecę. Gorej, jak mi pod sklepem przyjdzie długo stać.

Uprawnienia umieszczania postów