Strona 166 z 3048 PierwszyPierwszy ... 66 116 156 164 165 166 167 168 176 216 266 666 1166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,651 do 1,660 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Dzień dobry
    Jolinkaa and kasiaogrodniczka like this.

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Dzien dobry

wrocilam z pracki, zjadlam sniadanko... teraz kawa z maglarkami

zaraz musze sie wyszykowac na I-sza Komunie do mojej przyszywanej wnuczki ... wiec tylko milego dnia wszystkim zycze i znikam...
    Agnieszka111 and krysiapysia like this.
    28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam piekne w niedziele!
    A ja to sie trzymam tego powyzszego zalecenie i to co schudlam na poczatku ubieglego tygodnia...znowu mam na grzbiecie!
    Dzis niedziela wiec szanse na chudy dzien rwniez nikle...
    Jak dobrze, ze jutro poniedzialek!

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Gammusiu- wszystkiego najlepszego dla twojej wnusi!

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Dzień dobry Kobietki

Jutro poniedziałek...tak samo się cieszę jak KasiaWczoraj mi się nagrzeszyło...oj nagrzeszyło na roczku wnuczka,ale to wyjątkowy dzień,prawda?W moje łapska wpadł kawałek tortu, ciasto,sałatka,śledziki,pomidory i ogórki,wędlina,ser i pieczywo ,które miałam omijać szerokim łukiem,ale jakoś mi nie wyszło.Do tego 2 lampki likieru toffi.Na wagę wejdę jutro.Dziś powinno być grzecznie,choć w domu mąż kusicielZa to jest najcieplejszy z majówkowych dni,więc tak za 2 godziny wybieramy się na bardzo długi spacer-będę na świeżym powietrzu spalać kalorie.

616f4fef30a1596e8eb8a42629be9333_th2.gif.jpg

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Jolinko! Od jutra dla nas obu plaster na dziub!
    Ale i tak cie kocham! Bo...
    Jolinkaa and Agnieszka111 like this.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Nie mam natomiast takich dobrych skojarzeń z dzieciństwa, jak Ty. Pamiętam tylko, że pochód był obowiązkowy i co roku czekaliśmy klasami przez długie minuty (godziny), najczęściej w zimie, w jakiś bocznych uliczkach, by potem w odpowiedniej chwili wyjść i pomachać jakimś bucom na trybunach! Okropność - brrr!
    Krysiu...nie było tak źle w te majowe pochody-co prawda był to obowiązkowy spęd,ale ja wcale tak kiepsko tych dni nie wspominam.Buce bucami,ale często dobrze się bawiłam w gronie koleżanek i kolegów-to była taka odskocznia od szkolnej codzienności.

Cytat Zamieszczone przez gamma56 Zobacz posta
    ja naleze zapewne do znacznej mniejszosci, ale nie potrafie powiedziec , ze wszystko co bylo w tamtych zwariowanych trudnych czasach byylo " be " ... owszem bylo wiele zla, ale teraz zlo nie panoszy sie wszedzie ? w tamtych czasach ludzie slabi i niezbyt przebojowi mogli liczyc na wsparcie ... teraz jesli nie jestes wystarczajaco przedsiebiorczy , nie masz koneksji , lub przynajmniej nie potrafisz "rozpychac sie lokciami" to czesto zyjesz na krawedzi nedzy , a zycie jest udreka wieksza niz za czasow komuny ... obecnie slabi ludzie pracuja czesto ponad sily , a za zarobione smieszne pieniadze czesto nie moga utrzymac rodziny, leczyc ciezko chorych w tym dzieci i starszych ... moim zdaniem to naprawde bardziej zenujae niz to ze za czasow komuny nie mozna bylo swobodnie jezdzic po swiecie , bo dzis swiat niby stoi otworem, ale powiedz to ludziom, ktorym brakuje na wszystko pieniedzy... ci "obrotni" i w tamtych czasach potrafili sobie graniczne szlabany otworzyc...
    Gammo może i jesteś w mniejszości,ale na prawdę wielu ludzi tak myśli,przynajmniej z naszego pokolenia i ja też do takich osób należę,mój mąż też.Bardzo mądrze wszystko napisałaś i mogę się dwoma łapkami pod tym podpisać.Nie wszystko było "be"-jasne,że było ciężko,że w sklepach były pustki,że mogliśmy się czuć jak w zamknięciu...tylko ludzie jak piszesz mogli liczyć na wsparcie i powiem Ci,że w ogóle ludzie byli życzliwsi względem siebie.Bo co z tego ,że w sklepach są teraz frykasy z całego świata ,jak mnie na nie nie stać,co z tego,że jest wszystko o czym można pomarzyć,a świat jak piszesz stoi otworem?Wszystko jest takie piekne,takie kolorowe,ale wielu może tylko "przez szybkę" to oglądać.Dla mnie ważne były,że wtedy zapewniona była bezpłatna opieka zdrowotna dla każdego i przede wszystkim praca dla każdego ...i jeszcze łatwiej było o mieszkanie,a zakłady pracy stawiały swoje osiedla dla pracowników.Kto teraz dopracuje do emerytury w jednym zakładzie,kto dostanie mieszkanie?A leczenie....kolejki do specjalisty po kilka miesięcy,kolejki na zabiegi nawe po parę lat i wszędzie trzeba płacić...dopłacać mimo,że odprowadzamy składki.No nic........takie przykłady można mnożyć.Mnie wtedy nie było tak źle-nie chodziłam ani obdarta,ani głodna,mogłam z rodzicami wyjechać na wczasy zakładowe,czy na zakładowe kolonie.Nie było frykasów jak teraz,ale nie to było najważniejsze.
    Agnieszka111 and krysiapysia like this.

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

Ojej napisałam Wam dość długiego posta a wkleić się tylko dzień dobry dobre i to jestem juz spakowane idę na cmentarz

evi

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie – trochę mi się wczoraj zawirowało. Miałam wyjechać później, wyjechaliśmy wcześniej. Ale już jestem w domciu .

U nas też zaczęły się komunie. Na razie wczesne (przyznaję, że uważam iż za wczesne ). Podoba mi się natomiast to, że od kilku lat udało się w naszej parafii przewalczyć sprawę stroju i teraz wszyscy „komuniści” przystępują do mszy w jednakowych albach. No i znowu pytanie – Ewo, Gammo, Kasiu, Kalahari, jak to wygląda tam u Was? Trochę jestem też ciekawa, jakie prezenty dominują teraz na komuniach (oj, chyba bardzo się to zmieniło od naszych czasów ) ?

Jolinko – a jak wnusio zniósł całą uroczystość i szum wokół siebie?

Jolinko, Kasiu – od jutra dla mnie to drut na buzię! Oj ja to dopiero nagrzeszyłam w ostatnim czasie. Rozumu ci u mnie w pewnych sytuacjach (jedzeniowych) naprawdę nie za wiele .

Jeżeli macie ochotę się uśmiechnąć, to zobaczcie (jeżeli jeszcze nie widziałyście) występ Polaka w angielskim Britain's GotTalent.
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Jolinkaa and Agnieszka111 like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam wieczornie!
    Dlugi weekend zakonczony... dopiero co "wygonilam" wszystkie moje dzieci z domu ...zostalismy z malzem sami, ktory juz dzis przyniosl mi tradycyjny majowy bukiet bzu z okazji rocznicy pierwszej randki. Fotografie dokumentacyjna zamiescilam na fb!

To taka nasza tradycja- co roku w maju dostaje bukiet bzu...juz 33!!!

Gdy trzymam w rekach ten mokry bez i zanurzam sie w jego zapachu- zawsze przypomina mi sie ten wiersz Tuwima...
    Tuwim Julian Rwanie bzu
    Narwali bzu, naszarpali,
    Nadarli go, natargali,
    Nanieśli świeżego, mokrego,
    Białego i tego bzowego.
    Liści tam - rwetes, olśnienie,
    Kwiecia - gąszcz, zatrzęsienie,
    Pachnie kropliste po uszy
    I ptak sie wśrod zawieruszył.
    Jak rwali zacietrzewieni
    W rozgardiaszu zieleni,
    To sie narwany więzień