Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Witam majowo
Ewa...
nawet na wypadach zawsze znajdujesz czas i sposobnosc zeby nam choc kilka slow skrobnac ... to bardzo mile z twojej strony i dowodzi nam wszystkim ze chciec to moc ...

Kasiu...
powodzenia dla synka... i oby mu sie w koncu ulozylo po jego mysli ...

Krysiu...
ja naleze zapewne do znacznej mniejszosci, ale nie potrafie powiedziec , ze wszystko co bylo w tamtych zwariowanych trudnych czasach byylo " be " ... owszem bylo wiele zla, ale teraz zlo nie panoszy sie wszedzie ? w tamtych czasach ludzie slabi i niezbyt przebojowi mogli liczyc na wsparcie ... teraz jesli nie jestes wystarczajaco przedsiebiorczy , nie masz koneksji , lub przynajmniej nie potrafisz "rozpychac sie lokciami" to czesto zyjesz na krawedzi nedzy , a zycie jest udreka wieksza niz za czasow komuny ... obecnie slabi ludzie pracuja czesto ponad sily , a za zarobione smieszne pieniadze czesto nie moga utrzymac rodziny, leczyc ciezko chorych w tym dzieci i starszych ... moim zdaniem to naprawde bardziej zenujae niz to ze za czasow komuny nie mozna bylo swobodnie jezdzic po swiecie , bo dzis swiat niby stoi otworem, ale powiedz to ludziom, ktorym brakuje na wszystko pieniedzy... ci "obrotni" i w tamtych czasach potrafili sobie graniczne szlabany otworzyc...
owszem trzeba mowic otwarcie, ze za komuny odbywaly sie "nagonki na czarownice" i fingowano procesy przeciwko niewygodnym ludziom, ale trzeba tez widziec co dzieje sie dzis... okradanie ludzi zgodnie z litera prawa, deweloperzy, banki , komornicy , wszelkiej profesji i masci lapownicy i nie boje sie urzyc slowa mafiozi nie tylko nie sa scigani przez prawo, ale dzialaja wrecz za przywzoleniem prawa ... ba czesto sa bardziej chronieni niz poszkodowani przez nich ludzie... dla mnie to granda wieksza niz komuna kazdy ma prawo miec swoje zdanie i wyrazac tylko swoje zdanie wiec podkreslam, ze to tylko moje prywatne zdanie i ze "tamte" czasy ja zawsze wspominam duzo lepiej niz obecne bo mimo wszystko " tamte " mnie osobiscie nie odarly tak z godnosci jak te obecne wiec chyba to jest wystarczajacym uzasadnieniem mojej opinii ...
Pozostajac w majowej atmosferze zycze wszystkim zawzietaskom pieknej pogody i wspanialych humorkow...
Ostatnio edytowane przez gamma56 ; 02-05-2015 o 10:42
28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]