Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Krysiu...
w ramach wyjasnienia ... drzwi nie moga byc zamykane na klucz, ale to dziala tylko w jedna strone, to znaczy z zewnatrz nikt sam nie moze wejsc - musi dzwonic i dopiero zostanie wpuszczony, ale od srodka wystarczy uzyc klamki i spokojnie opuscic dom. w rozumieniu niemieckich przepisow jest to konieczne dla nieograniczenia wolnosci , podobnie jak nie moga byc podnoszone boczne zabezpieczenia w lozkach ... w razie koniecznosci takiego zabezpieczenia nalezy uzyskac zezwolenie sadu na takie "ograniczenie wolnosci" totalna durnota, bo kto mial kontakt z ludzmi dotknietymi demencja , to wie , ze chorzy sa czesto sami dla siebie niebezpieczni . jednak na swiecie roi sie od urzednikow specjalizujacych sie w niezyciowych przepisach ... a pikanterii dodaje fakt , ze opiekujemy sie ludzmi z ktorych kazdy jest ubezwlasnowolniony i ma swego prawnego opiekuna ... sam nie mogze podejmowac zadnych decyzji , wiec nie moge zrozumiec skad taka blyskotliwa idea ze musza miec mozliwosc samodzielnego i swobodnego opuszczenia domu kiedy zechca...
odnosnie wchodzenia na forum i nieodzywania sie, masz swoje racje i masz prawo je miec. ja napisalam o swoich odczuciach ... moge to porownac do sytuacji kiedy kilka zazylych osob siedzi w "magielku" i dyskutuje, w pewnym momencie wchodzi ich dobra znajoma przyglada sie im, slucha, poczym wychodzi bez slowa... owszem sprawa czasu nie jest bez znaczenia, i rozumiem tez potrzebe nabrania dystansu , ale jesli wszystkie pokolei zastanawiaja sie dlaczego "Zosia" zamilkla, to podczytujaca "Zosia" moglaby kliknac... "jestem ,czytam, ale popisze kiedy indziej... " ja tak rozumiem przyjazn... dla mnie to dziala w dwie strony...
Ostatnio edytowane przez gamma56 ; 24-04-2016 o 18:57
28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]