Strona 2840 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1840 2340 2740 2790 2830 2838 2839 2840 2841 2842 2850 2890 2940 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 28,391 do 28,400 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

240_F_84378177_sKdz8iZeVQeEmkQWOFqvnssvL2XFqkOZ.jpg

witajcie kochane
    Kasiu piękny ten zamek, ja miałam zamiar zwiedzić zamek w Łańcucie ale przeczytalam że jest tam remont więc raczej na inny raz przełożę.
    Krysiu Sabinko, ja to zawsze powtarzam że Polska jest piękna i poza zagranicznymi wojażami powinnyśmy tez poznac uroki naszych terenów.
    Ale często się okazuje że wyjazd zagraniczny jest po prostu tańszy.
    Agnieszka111 lubi to.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie!
    Agnieszko, dobre wieści to i cieszyć się swoimi przyjemnościami jakoś łatwiej .

Kasiu, przyjemnie czytać, że Twoja wyprawa weekendowa była tak bardzo udana. Śmiech i wygłupy to chyba najlepsze, co można sobie zafundować. Ja też niedawno wróciłam. Niespodziewanie na spotkanie wyciągnęły mnie koleżanki pracowe i już myślimy, żeby co jakiś czas powtarzać takie spontany. Naprawdę dobrze się tak czasami gdzieś wyrwać
    Swoja drogą zwiedzanie to też super odskocznia i urozmaicenie.

Maniusiu, jak najbardziej zgadzam się, że powinnyśmy bardziej skupić się na poznawaniu uroku naszych terenów .
    marti38 and Agnieszka111 like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Witajcie

images (3).jpg

To prawda Krysiu wróciłam wczoraj z Wrocławia pena nadziei
    Fajne są takie spotkania z koleżankami. Ja tez lubię, ale raczej staramy się umawiać żeby wszystkie mogły być. Na przyszły piątek jesteśmy umówione z koleżankami z ubiegłorocznego komitetu studniówkowego. Pamiętacie jak się zżyłyśmy i polubiłyśmy. Uznałyśmy, że szkoda byłoby zaprzepaścić tak fajną znajomość

Pewnie że Polska jest piękna i jeszcze mnóstwo w niej nie widziałyśmy, ale fajnie też co jakiś czas zobaczyć coś poza nią jeśli tylko ma się taką możliwość. I wcale nie trzeba daleko jeździć. Ja zachorowałam teraz na wycieczkę do Wilna i Pragi. Bardzo chciałabym tam pojechać.

udanej środy dziewczynki

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry dziewuszki!

No nareszcie jakis niespieszny poranek... i z przyjemnoscia wypije z wami postawiona przez Agniesie kawke.

Nie ide dzis do pracy, bo zamienilam wolny piatek na srode.
    Pogadam za chwile troche z mama, potem sie ogarne i jade na sniadanie na ogrodek.

Bylam wczoraj na spotkaniu WW. I postanowilam (ktory to juz raz!) wreszcie sie ogarnac... Waga w ubraniu 86,6kg. Sprawdzilam w moim kolobrzeskim kalendarzu-dokladnie taka sama jak byla po Sylwestrze w styczniu. Zatem wrocilam na start. Wierze goraco, ze druga polowa roku bedzie lepsza niz ta pierwsza. Wczoraj na spotkaniu grupy WW powiedzialam glosno co zamierzam i zeby nie robic z geby cholewy musze za tydzien miec mniejsza wage.
    A co dokladnie zamierzam zrobic?

Trzy posilki o stalych porach.
    Zaczynam sniadaniem kolo 9:30 a koncze kolacja do 19:30.
    Potem przerwa okolo 15-tu godzin. Czyli taki niby post interwalowy.
    W weekendy pozniej zaczynam i pozniej koncze.
    Skupiam sie na tym, by nie jesc w biurze przegryzek i wieczrem naprawde pilnowac sie by nic nie wkladac do geby.
    Ano zobaczymy jak mi to pojdzie przez ten tydzien...

Maniusiu na tym pierwszym obrazku to katedra w Wetzlar a nie zamek. Dziwna katedra, bo w polowie ewangelicka a w polowie katolicka. Czytalam troche o roznicach w tych kosciolach i ciesze sie ze ten konflikt jest nie znany w Polsce. A przynajmniej nie na te skale...

Drugi obrazek to ogrody przypalacowe w Weilburgu. Po prostu przecudowne. Zakochalam sie nich i zaraz postanowilam zrobic choc mala namiastke ich pomyslow u siebie... Oczywiscie nie te uporzadkowane, tylko te kwieciste.
    marti38 lubi to.

Mieszka w
    Częstochowa

Kasiu trzymam kciuki za drugą połowę u Ciebie i u siebie i u calej reszty.
    Post interwałowy to dobry pomysł
    Dziś u neurolog usłyszałam że mam piekny mózg i piękne czyste żyły które w nim widac, Dieta bezmięsna jest jednak dobra
    marti38 lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Agnieszko ty chciałabyś pojechać do Pragi i Wilna a ja byłam i tu i tam No właśnie w takich przypadkach widać, że byłam i tu i tam i jeszcze tam gdzieś za granicą a w Polsce jest wiele miejsc nieodkrytych jeszcze przeze mnie gdzie nigdy nie byłam. Niby mamy w planach gdzieś pojechać w Polskę z J. ale nie wiem czy cos z tego wyjdzie.

Maniusiu fajnie tak usłyszeć ze ma się piękne żyły, różne dolegliwości cię atakują ostatnio ale żyły są w porządku a to ważne.

Kasiu świetny pomysł z tymi trzema posiłkami. Wiecie, że to jest to co mój organizm bardzo lubi ale jakoś mi to nie wychodzi. Mam nadzieję, że tobie się uda Będę trzymała kciuki.

Agnieszko też jesteśmy wszystkie pełne nadziei. Będzie dobrze, zobaczysz

Spotkania z koleżankami to świetna sprawa. We dwie, w pięć, byle to były fajne koleżanki i było z nimi o czym pogadać. Ja wczoraj byłam na spacerze z jedną a potem posiedziałyśmy trochę u mnie na pogaduszkach. To ta co mieszka poza miastem. Chyba jak będzie piękna pogoda pojadę do niej w piątek posiedzieć w fajnym ogródku i spędzić miło czas.
    Moja piwna koleżanka na urlopie więc spotkania w czwartek nie będzie.
    marti38 lubi to.

Mieszka w
    Częstochowa

W Pradze tez byłam i zrobiła na mnie iwelkie wrażenie, Wilno mi sie marzy i jak bede kiedyś na Mazurach to sobie wycieczke zrobię
    marti38 lubi to.

Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Maniusiu fajnie tak usłyszeć ze ma się piękne żyły,
    No wreszcie ktoś coś we mnie pięknego dojrzał
    marti38 lubi to.

Mieszka w
    Częstochowa

Przepis na dziś

Szarlotkowy koktajl owsiany
    Mleko 220 g (1 szkl.), Banan 185 g (1 średnia szt.), Jabłko 170 g (1 średnia szt.), Płatki owsiane 20 g (2 łyżki) ,

Płatki zalej wrzątkiem/ ciepłą wodą i odstaw na kilka minut do napęcznienia
    Jabłko obierz i pozbaw gniazd nasiennych
    Wszystkie składniki umieść w blenderze kielichowym lub w inny sposób zmiksuj na gładką masę. Opcjonalnie możesz dodać cynamon

Zadziwiająco dobre
    marti38 lubi to.

Mieszka w
    Częstochowa

Sałatka pieczarkowa z jajkiem i brokułem

Jaja kurze 60 g (1 szt.), Pieczarki 100 g (5 szt.), Brokuł świeży lub mrożony 50 g (1 różyczka), Oliwa z oliwek 10 g (1 łyżka), Kasza 117 g (9 łyżek), Nasiona słonecznika, dyni, chia, sezam lub siemię lniane 5 g (1 łyżeczka) ,

Jajo i kaszę oddzielnie ugotuj, brokuły także
    Rozdrobnij brokuły, jajko pokrój w kostkę, pieczarki posiekaj
    Pieczarki dopraw solą i pieprzem, podsmaż do miękkości na połowie oliwy
    Wszystkie składniki połącz, dodaj pozostałą oliwę i wymieszaj

Koniecznie trzeba proporcje zmienic, więcej brokuła i pieczarek, mniej kaszy
    Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 17-07-2019 o 11:21
    marti38 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów