Strona 2340 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1340 1840 2240 2290 2330 2338 2339 2340 2341 2342 2350 2390 2440 2840 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 23,391 do 23,400 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Sabinko, surowy burak? Uwielbiam buraki i jem je praktycznie codziennie, piję sok z surowego i zakwas, ale nigdy w życiu nie jadłam surowego. jak go doprawiasz?

Muszę sobie kupić maszynkę, albo temperówkę do warzyw, bo bardzo fajnie to wygląda. No i intryguje mnie też, czy ta cukinia, to na surowo, czy chociaż zblanszowana.

Gruszko, bo jeśli dziewczyna szczuplutka, to będzie pięknie wyglądała w tych spódniczkach

Maniusiu, i w Warszawie znikają mieszkania piorunem

Zrobiłam gołąbki ( prawdziwe ), rybę w mozarelli- upiekę jak goście będą dojeżdżać, surówkę grecką, buraczki na zimno i surówkę z białej kapusty i obiad prawie gotowy.
    gruschka, maniusia72 and sabinka57 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Jeszcze chciałam nawiązać do tego, o czym pisałyśmy wcześniej...
    Sabinko, Maniusiu, a absolutnie nie należy się wstydzić, że nie zna się jakiegoś słowa Ja wiem, że to były żarty z waszej strony o tym wstydzie, ale czasem łapiemy się na tym, że ktoś wie coś od nas lepiej i czujemy niepokój, że kurde, może jednak powinnam to wiedzieć, a nie wiem Przecież nikt nie wie wszystkiego, nie?
    Ile ja się nowych rzeczy od was dowiaduję, o których nie miałam pojęcia, a jak się z tego cieszę

Już za chwilę będziemy rozmawiać o fizyce... i choć w liceum miałam z niej 4, to jest to dla mnie czarna magia, ale może dzięki Teresce choć trochę ją polubię
    maniusia72 and sabinka57 like this.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Agnieszko cukinią surowa tylko podgrzana w mikrofali żeby lepiej udawała makaron a buraków w tej chwili niczym nie doprawiam bo jestem przecież na wo a tak normalnie to sól i pieprz, czasem majonez bo uwielbiam surówki z majonezem lub majonez + jogurt, zimą np robię mizerie z cukinii.
    A co do temperowki do warzyw to też mam ale jest do dooopy, musialaby Gruschka podać jakiej ma firmy.
    maniusia72 and Agnieszka111 like this.

Agnieszko ale pyszności naszykowalas

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Sabinko, to Ty na wo, nie używasz soli i pieprzu??? Rany, to ja bym ani zupy, ani leczo nie zjadła

Gruschko to twarda byłaś wczoraj, że tylko na sushi się skusilas ale faktycznie czasem jak się człowiek zastanowi w jakich warunkach robią to jedzonko to jakoś mniej chce się jeść...No ale z tymi warunkami to różnie bywa i w wypasionych niby restauracjach, np w Mielnie kilka dni temu było zatrucie w restauracji z wyższej półki i sanepid stwierdził sporo nieprawidłowości.
    gruschka and Agnieszka111 like this.

Agnieszko pieprzu używam i odrobinę soli czasem też ale buraki mogą być bez.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie
    Agnieszko, miłego czasu z gośćmi . Menu zapowiada się bardzo smakowicie.
    To prawda z tymi słowami. Żaden wstyd ich nie znać. Też ciągle natykam się na jakieś nowe i szybciutko z ciekawością sprawdzam potem, co to takiego. Nie dalej jak wczoraj natknęłam się aż na dwa takie (i teraz próbuję je sobie przypomnieć i kurka nie pamiętam ). Nie wspominam już nawet o różnych różnościach, które bywają dla was czymś oczywistym, a dla mnie są odkryciem

Sabinko, ja na wo używałam pieprzu, papryki i wszelkich przypraw (chociaż mam ciągłe problemy z ich przypasowaniem ). Ale sól też stosowałam, tyle że himalajską (jest dopuszczona). Oczywiście dania bez soli to wersja optymalna, więc jak dajesz radę, to jak najbardziej, bo ja przyznam, że nie dawałam .

Gruszko, ty zastanawiasz się nad nową spódniczką, a ja od kilku dni siedzę nad spódniczką córy, którą trzeba skrócić. Pierwsza próba nie wyszła niestety zadawalająco. Wpadłam w końcu na pomysł, żeby zajrzeć do internetu i dzisiaj będzie ponowna próba skracania, ale tym razem nie od dołu, ale od góry .

Maniusiu skąd pomysł na Bieszczady? Byłam tam kiedyś na obozie studenckim i pamiętam, że można było za dosłowne grosze kupić teren. Bardzo się wtedy zapaliłam do tego pomysłu. Ale to nie był dobry pomysł, bo jednak od małego mieszkam w miejscu otoczonym wieloma miastami i raczej trudno byłoby mi się przestawić.

Tereniu, mam nadzieję, że parapetówka się udała . Zaskoczyłaś mnie tym, jak można się rozmarzyć o fizyce. Nic nie zrozumiałam, ale to było piękne . Agnieszko, jeżeli Kuba ma podobne marzenia, to wybrał naprawdę dobrze .

Madziu, też pewnie odpoczywasz po spotkaniu .

Agnieszko, również myślę, że można się różnić w poglądach, zdolnościach, umiejętnościach, upodobaniach itp., ale jeżeli w tych najważniejszych sprawach jest spójność to wtedy jest szansa na to, że i droga będzie prowadziła w jedną stronę . Oby nam jak najdłużej.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Moja temperówka jest dobra bo amerykańskaZ jakiegoś żydowskiego sklepu, z przeceny ,bez marki.Muszę przyznać,że iloś gażetów kuchennych w ich sklepie zrobiła na mnie ogromne wrażenie.Ma tylko jedną wadę,jest o wiele lepsza dla praworęcznych....Ale do tego się już przyzwyczailam.
    Teraz ja idę gotować,bo bardzo smakowicie się zrobiło
    Krysiu,najważniejsze to nie poddawać się po pierwszej próbie
    Sabinko
    bardzo porządnie prowadzisz swoje wo
    Agnieszka111 lubi to.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

A moja temperowka też że świata bo z Anglii ale jest beznadziejna...A maszyna też angielska jest fajna. Córka mi kupiła pod choinkę gdy zachwycalam się że u nich można kupić już gotowe takie makarony z buraków, marchwi ale prawdę mówiąc zaczęłam jej używać dopiero teraz

Uprawnienia umieszczania postów