Strona 8 z 2242 PierwszyPierwszy ... 6 7 8 9 10 18 58 108 508 1008 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 22419
Like Tree2Lubią to

Wątek: MASZKULECZKA na Dukanie

Awatar maszkuleczka
    maszkuleczka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: Jestem nowa MASZKULECZKA

Witam serdecznie,
    Dziś się pocieszyłam, bo ubyło mi wszystko to, co przytyłam i jeszcze dodatkowe 10 dag. Ponieważ zakończyłam 5 dniowy okres warzywa + proteiny (W+P), to robię malutkie podsumowanie. Wpisuję też wagę, bo zauważyłam, że w poprzednim podsumowaniu pomyliłam dni jeśli chodzi o wagę do zestawienia.

Początek kuracji Dukana - 03/01/2009 r. z wagą wyjściową 91,10 kg

Faza uderzeniowa (P) - 10 dni (91,10 kg - 86,40 kg= ubytek wagi 4,7 kg). Na początku brakowało mi owoców i warzyw. Menu może być jednak bardzo urozmaicone ze względu na dużą różnorodność produktów proteinowych dopuszczonych w tej fazie. Przez cały czas miałam bardzo dobre samopoczucie, byłam pełna energii, a do 8 dnia waga spadała regularnie w dół. W 9 dniu waga nie uległa zmianie, w 10 dniu zanotowałam nawet niewielkie przybranie na wadze, ale ostatecznie po 10 dniach to, co przybrałam spadło z małą nawiązką. Generalnie nie polecam jednak okresu 10-dniowego, bo istnieje zbyt duże ryzyko dla nerek. Zresztą nawet Pierre Dukan pisze w swojej książce, że dietę proteinową od 7 do 10 dni powinno się stosować pod opieką lekarza. Pod koniec tak długiego okresu spadki nie były (w moim przypadku) jakieś rewelacyjne, a więc nie ma co ryzykować zdrowia. Mimo olbrzymich ilości wypijanej wody nie miałam problemów z nadciśnieniem. Nie nastąpiło również przejściowe pogorszenie wzroku, które zawsze odnotowywałam przy innych dietach. Dużym plusem jest możliwość jedzenia dowolnych ilości... o dowolnych porach. Nie ma się zatem wrażenia bycia na diecie.
    II Faza naprzemienna (W+P) - 5 dni (86,40 kg - 85,90 kg= ubytek wagi 0,5 kg). Wprowadzenie warzyw uatrakcyjnia posiłki, ale spadki wagi nie są już tak spektakularne.
    II Faza naprzemienna (P) - 5 dni (85,90 kg - 85,10 kg= ubytek wagi 0,8 kg). Ostatniego dnia fazy proteinowej przybyło mi aż 60 dag, stąd efekt końcowy dość mizerny, ale jednak in minus a to jest przecież ważne. W tej fazie diety proteinowej nie miałam juz takiego niesmaku w ustach, jak w fazie uderzeniowej. Poza tym nie wiem na czym to polega, ale nie miałam i nie mam ochoty na owoce, jak w pierwszych 2 dniach.
    II Faza naprzemienna (W+P) - 5 dni (85,10 kg - 84,30 kg= ubytek wagi 0,8 kg). W tym okresie przez 3 dni albo w ogóle nie chudłam, albo jeszcze przybierałam na wadze, co jest trochę stresujące. Pocieszałam się jednak faktem , że mimo przejściowego wzrostu wagi zmieniały się jednak obwody, co pozwoliło załozyć ubrania, na które do niedawna mogłam jedynie patrzeć. Myślę, że może za duzo wprowadziłam do diety jogurtu owocowego. Wprawdzie jest to jogurt 0% i słodzony aspartamem, ale zawiera jednak fruktozę i to chyba spowolniło spadek wagi.
    Łączny ubytek wagi od 03/01/2009 : 91,10 kg - 84,30 kg = 6,80 kg

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za wszystkie proteinki
    MASZKULECZKA
    Dieta DUKANA od 03/01/2009: 91,1-70 kg

Tu jestem: MASZKULECZKA na Dukanie
    Tu jestem 2: CHRONODIETA-forum

Awatar szczypawica
    szczypawica jest nieaktywny Znany na forum

Super to wszystko opisałaś i WSPANIAŁY wynik. Bardzo Ci gratuluję i życzę dojścia do zaplanowanego efektu.
    Jak będe podsumowywac swoje to trochę zgapię od Ciebie

Jeszcze raz gratulacje

Szczypawica 2013r. (od 06.01.2013r.)

Awatar maszkuleczka
    Mieszka w
    Łódź

Smile Odp: Jestem nowa MASZKULECZKA

1/5 - P - moje dzisiejsze menu

Śniadanie

Filiżanka kefiru 0% z 2-ma łyżeczkami otrąb + 1 łyżeczka kawy + 1/3 łyżeczki cynamonu
    Na 2-ie śniadanie do pracy
    Sałatka zrobiona z 1 puszki łososia z wody (duże kawałki), z sosem zrobionym z czubatej łyżki serka naturalnego Figura rozmieszanego z 2 łyżkami jogurtu 0% i łyżeczką posiekanego szczypiorku
    Obiad
    120 g ugotowanego indyka pokrojonego w kostkę z sosem zrobionym z czubatej łyżki serka naturalnego Figura rozmieszanego z 2 łyżkami jogurtu 0% i łyżeczką musztardy. Do popicia szklanka CocaColi 0 kcal

Kolacja
    110g białego sera 0% i 1 kęsek piwny bez skórki

Organizm już nie domaga się 5 posiłków. Te cztery zupełnie mi wystarczają. A więc popróbuję w ten sposób. Zobaczymy, jakie bedą efekty
    MASZKULECZKA

Awatar maszkuleczka
    Mieszka w
    Łódź

Talking Odp: Jestem nowa MASZKULECZKA

Cytat Zamieszczone przez szczypawica Zobacz posta
    Super to wszystko opisałaś i WSPANIAŁY wynik. Bardzo Ci gratuluję i życzę dojścia do zaplanowanego efektu.
    Jak będe podsumowywac swoje to trochę zgapię od Ciebie

Jeszcze raz gratulacje

Dzieki serdeczne za ciepłe słowa i uznanie.... Zaraz pędzę na Twoją stronkę
    MASZKULECZKA

Awatar maszkuleczka
    Mieszka w
    Łódź

Talking Odp: Jestem nowa MASZKULECZKA

Ale ze mnie palancica.... eh... kupiłam dziś 2 opakowania łososia wędzonego i dopiero w domu się doczytałam że on jest wędzony z lawendą i z ..... MIODEM... .... Czyli Bye bye rybko
    MASZKULECZKA

Awatar amber1
    amber1 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

Wspaniale sobie poczynasz Maszkuleczko. Przeczytałam wszystko od deski do deski i doszłam do wniosku, że jednak można jak bardzo się chce.
    Z ta rybką doskonale cię rozumiem. Dostałam dzisiaj ananasa i dwa awokado. Musiałam oddać . U mnie w pracy codziennie orgie owocowo-ciastowo-czekoladowe, a ja twardo NIE!

Życzę Ci wytrwałości, bo warto.

26.12.08 dieta, 24.01.09 protal, 22.04.09 - waga 61,3 kg i 3 FAZA diety proteinowej dr Dukana - wszystko o utrwalaniu - Grupy Wsparcia Dieta.pl, 10-08-09 IV FAZA

Awatar maszkuleczka
    Mieszka w
    Łódź

No i jednak organizm sie domagał czegoś do jedzenia po kolacji.... hahahahhaa..... wrąbałam trochę białego sera 0% i kawałeczek gotowanego kuraka, więc dziś juz nie eksperymentuję, tylko wracam do 5 posiłków dziennie. Qrde... dałam się przechytrzyć, a juz myślałam, że ja jego .... hahahaha
    Dobra wiadomość - minus 20 dag po 1-ym dniu proteinek

2/5 - P - moje dzisiejsze menu

Śniadanie
    Filiżanka kefiru 0% pół na pół z jogurtem naturalnym 0% z 2-ma łyżeczkami otrąb owsianych (te są pyszniutkie, bo przypominają drobniutkie płatki owsiane)
    Na 2-ie śniadanie do pracy
    Sałatka zrobiona z 1 jajka na twardo pokrojonego w kostkę + 70 dag makreli wędzonej i 1/2 łyzeczki cienkiego szczypiorku
    Obiad
    120 g ugotowanego indyka pokrojonego w kostkę z sosem zrobionym z czubatej łyżki serka naturalnego Figura rozmieszanego z 2 łyżkami jogurtu 0%, 1 drobniutko posiekanym korniszonkiem i ziołami do sałatek. Do popicia szklanka CocaColi 0 kcal
    Kolacja
    110g białego sera 0% polanego 2 łyżkami jogurtu naturalnego 0% wymieszanego z 1/2 łyzeczką musztardy i z curry do smaku
    Przegryzka
    2 plasterki wędliny-indyk w galarecie
    MASZKULECZKA

Awatar maszkuleczka
    Mieszka w
    Łódź

Smile Odp: Jestem nowa MASZKULECZKA

Cytat Zamieszczone przez amber1 Zobacz posta
    Wspaniale sobie poczynasz Maszkuleczko. Przeczytałam wszystko od deski do deski i doszłam do wniosku, że jednak można jak bardzo się chce.
    Z ta rybką doskonale cię rozumiem. Dostałam dzisiaj ananasa i dwa awokado. Musiałam oddać . U mnie w pracy codziennie orgie owocowo-ciastowo-czekoladowe, a ja twardo NIE!

Życzę Ci wytrwałości, bo warto.

Witaj AMBER.. Dzięki za uznanie... to bardzo wiele dla mnie znaczy. Faktycznie, że teraz jestem ogromnie zmotywowana, bo myślę, że jeśli teraz bym się poddała, to już nigdy bym nie wróciła do formy. Z każdym kg jest przecież coraz ciężej. A ja tuszę znoszę nie najlepiej, bo w ciągu 3 latach nabiłam 30 kg. W tak krótkim okresie przytycie wywołuje prawdziwy szok w organiźmi e, że o stronie estetycznej nie wspomnę.
    Orgii owocowych zazdroszczę , ale ciasto i czekoladę chętnie oddałabym...
    MASZKULECZKA

Awatar ByebyeMaszkaro
    ByebyeMaszkaro jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Tu i ówdzie

Maszkuleczka,
    Witam koleżankę łodziankę i od razu gratuluję wyników! Dzięki za informacje o Twoich odczuciach związanych z protalem. Jeśli chodzi o owoce to ja też zaczęłam mieć ogromną ochotę na owocki drugiego dnia protein. Niestety u mnie ta ochota na owoce nie minęła, i nadal dostaję ślinotoku na widok jabłek na wystawach sklepowych. Trochę mnie to dziwi, bo ja nigdy nie lubiłam owoców i właściwie wcześniej owoce istniały dla mnie wyłącznie pod postacią galaretki owocowej w cukrze...
    Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów!

Awatar strepitosa
    strepitosa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Witaj Maszkulko

Widzę tu u Ciebie rozbudowane podsumowania i duży spadek wagi! Bardzo mnie to cieszy. Jak się teraz czujesz? I co planujesz po tej dietce? Pozdrawiam bardzo serdecznie i trzymam kciuki za wyniki
    wzrost: 166 cm, wiek: 22 lata, początek odchudzania 1 X 2008 z wagą ok. 80 kg
    mój dawny wątek (foto str. 8, 14, 28, 39, 42, 70)
    moje zmagania (foto str. 1, 12, 13, 20)

Strona 8 z 2242 PierwszyPierwszy ... 6 7 8 9 10 18 58 108 508 1008 ... OstatniOstatni