Strona 96 z 2242 PierwszyPierwszy ... 46 86 94 95 96 97 98 106 146 196 596 1096 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 22419
Like Tree2Lubią to

Wątek: MASZKULECZKA na Dukanie

Awatar amber1
    amber1 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Jestem nowa MASZKULECZKA

Potrójna siódemka!!! Ale utrafiłaś z tym spadkiem. I jak tu nie wierzyć, że 7 to cyfra doskonała. Gratulacje Maszkuleczko.

26.12.08 dieta, 24.01.09 protal, 22.04.09 - waga 61,3 kg i 3 FAZA diety proteinowej dr Dukana - wszystko o utrwalaniu - Grupy Wsparcia Dieta.pl, 10-08-09 IV FAZA

omelka1 Guest

Widzę u ciebie również postępy wagowe.Gratulacje.
    No i co robimy z tą A6W ćwiczymy czy szukamy innych rozwiązań?

Pozdrawiam i zyczę dalszych spadków.

Awatar maszkuleczka
    maszkuleczka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Smile Odp: Jestem nowa MASZKULECZKA

Cytat Zamieszczone przez palma75 Zobacz posta
    wwitam gratulacje kolejnego spadku świetnie leca kilogramki a mi waga psikusy robi raz stoi a dis az 2,2 zleciało fakt zęnic nie jadłąm tylko kawe zdązyłam wypić do 12 juz cos szamie przy kompie jakos jeśc misie nie chce pa
    PALEMKO.... gratulacje.... W końcu się ta waga ruszyła. I to najważniejsze. Organizm potrafi jednak robić psikusy. Ale jedz Palemko, bo na samej kawie to nie bedziesz za dlugo chudła... eh...
    MASZKULECZKA
    Dieta DUKANA od 03/01/2009: 91,1-70 kg

Tu jestem: MASZKULECZKA na Dukanie
    Tu jestem 2: CHRONODIETA-forum

Awatar maszkuleczka
    Mieszka w
    Łódź

Exclamation Odp: Jestem nowa MASZKULECZKA

2. OTRĘBOWY CHLEB TOSTOWY, TOSTY (GRZANKI) (uaktualniono 31/07/2011)
    opracowanie: MASZKULECZKA na podstawie informacji ze strony Dukana oraz pytań i odpowiedzi z czatu Dukana
    źródło: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

OTRĘBOWY CHLEB TOSTOWY - TOSTY - wiele osób odchudzających się dietą Protal tęskni za pieczywem, zwłaszcza za tostami spożywanymi na śniadanie. Tymczasem zwolennicy tostów wcale nie muszą się pozbawiać tej przyjemności, ponieważ DUKAN podaje przepis na otrębowy chlebek tostowy. Przepis ten przetłumaczyłam i wstawiłam do naszych "Przepisów na diecie Dukana". Po upieczeniu chlebek jest dość miękki, ale można oczywiście zrobić z niego upragnione grzanki.
    Chlebek otrębowy można jeść zarówno w FAZIE UDERZENIOWEJ jak i W FAZIE NAPRZEMIENNEJ. Pamiętać jedynie należy o dziennym limicie otrąb:
    · FAZA 1: 1,5 łyżki otrąb owsianych i 1 łyżka otrąb pszennych lub 2,5 łyżki otrąb owsianych
    · FAZA 2: 2 łyżki otrąb owsianych i 1 łyżka otrąb pszennych lub 3 łyżki otrąb owsianych
    · FAZA 3: 2,5 łyżki otrąb owsianych i 1 łyżka otrąb pszennych lub 3,5 łyżki otrąb owsianych
    · FAZA 4: 3 łyżki otrąb owsianych i 1 łyżka otrąb pszennych lub 4 łyżki otrąb owsianych
    Wg dr Dukana mamy wręcz obowiązek spożywania otrębów owsianych każdego dnia. To my decydujemy jednak w jakiej postaci te otręby spożyjemy: surowe z jogurtem lub twarożkiem, w postaci placuszków otrębowych czy też chlebka.
    Uwaga!!! Nie dotyczy to chleba wypiekanego ze skrobii kukurydzianej (maizeny)!!! Chlebek kukurydziany możemy jeść dopiero w fazie naprzemiennej, ponieważ skrobia kukurydziana jest produktem tolerowanym (lista produktów tolerowanych jest na moim wątku pod numerem 1). Pamiętać też należy, że nie wolno nam zjeść dziennie więcej niz 1 łyżkę maizeny, co zmusza nas do przeliczenia, ile kromek mamy prawo zjeść bez blokowania procesu chudnięcia.
    Uwaga 2 !!! Jeśli zjadamy otrębowy chlebek tostowy zrobiony z 3 łyżek otrąb, to nie możemy w tym dniu zjeść placuszków otrębowych, ponieważ NIE MOŻNA PRZEKROCZYĆ 3-4 ŁYŻEK OTRĄB DZIENNIE. Mozna również zjeść 1 kromkę otrębowego chlebka tostowego i odpowiednią ilość placuszków otrębowych, tak by w sumie oba produkty zawierały 3-4 łyżki otrąb.

Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Kopiowanie części lub całości opracowań bez zgody autora, jest zabronione.
    Ostatnio edytowane przez maszkuleczka ; 03-08-2011 o 10:26
    MASZKULECZKA

manite jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez maszkuleczka Zobacz posta
    2. OTRĘBOWY CHLEB TOSTOWY, TOSTY (GRZANKI)opracowanie: MASZKULECZKA na podstawie pytań i odpowiedzi z czatu Dukana

.
    Witaj Maszkuleczko,
    przede wszystkim gratuluje trzech szczęsliwych cyferek. Nie zachwycaj się jednak nimi i szybko je porzuć, bo 76,7 tez ładnie wygląda A czeka na Ciebie na pewno z utęsknieniem

a co do chlebka... a w zasadzie co do otrębów i mąki kukurydzianej to przyznaję, że znowu się pogubiłam
    czy jeśli zjem mąkę kukurydzianą w dozwolonej maksymalnej ilości, to czy mogę zjeść jeszcze otręby? Z tego co tu piszesz nie wynika, żeby były takie zakazy, ale jeśli dobrze pamiętam to pojawiały się takie głosy na forum.
    I teraz ja biedna sierotka niemarysia usiadłam i wiem, że nic nie wiem ;(

Buziaki Maszkuleczko
    Start - 9.02.2009 - waga początkowa - 68,3 kg - spadek do 55 kg
    Od Manite do Maniteczki - Grupy Wsparcia Dieta.pl
    mój powrót na dietę od 1 lutego 2010
    ]

Awatar maszkuleczka
    Mieszka w
    Łódź

Exclamation Odp: Jestem nowa MASZKULECZKA

3. PLACUSZKI OTRĘBOWE - OTRĘBY (uaktualniono 31/07/2011)
    opracowanie: MASZKULECZKA na podstawie informacji ze strony Dukana oraz pytań i odpowiedzi z czatu Dukana

OTRĘBY - codzienne spożywanie otrębów jest wskazane nie tylko w trakcie stosowania diety Protal, ale przez całe życie. DUKAN kładzie szczególny nacisk na spożywanie otrębów owsianych z uwagi na ich stwierdzone właściwości odchudzające (przechwytywanie nadmiaru składników odżywczych w jelitach). Otręby owsiane zawierające 25% błonnika, a więc zdecydowanie więcej niż suszone śliwki czy też marchewka, poprawiają też perystaltykę jelit, przy czym są delikatniejsze dla naszego przewodu pokarmowego niż otręby pszenne (włókna rozpuszczalne tworzą w jelitach rodzaj żelu ulatwiającego wydalanie). Są niezwykle cenne dla diabetyków, ponieważ ograniczają szybkość absorpcji cukrów. Mają również wpływ na poziom cholesterolu i chronią przed rakiem jelita grubego.

Bezpieczna dawka dzienna: 3-4 łyżki. Taka ilość nie spowoduje "wymiecenia" z organizmu soli mineralnych i oligoelementów.

Ile jakich otrębów: najlepiej jest spożywać dziennie:
    · 1,5 łyżki otrębów owsianych (z uwagi na ich właściwości wspomagające odchudzanie) w Fazie 1,
    · 2 łyżki otrębów owsianych (z uwagi na ich właściwości wspomagające odchudzanie) w Fazie 2,
    · 2,5 łyżki otrębów owsianych (z uwagi na ich właściwości wspomagające odchudzanie) w Fazie 3 i
    · 3 łyżki otrębów owsianych (z uwagi na ich właściwości wspomagające odchudzanie) w Fazie 4 oraz
    · 1 łyżkę otrębów pszennych (z uwagi na wspomaganie pracy jelit) niezależnie od fazy diety.

Czy jest przymus spożywania otrębów: o ile nie ma przymusu spożywania otrębów pszennych, to należy obowiązkowo spożywać otręby owsiane. W przypadku rezygnacji z otrębów pszennych należy spożywać 2,5-4 łyżki dziennie otrębów owsianych.

Forma spożywania: na surowo - dosypywane do jogurtów, kefirów, twarożku, w postaci owsianki na wodzie lub mleku, ale zdecydowanie najkorzystniej jest je spożywać pod postacią PLACUSZKÓW OTRĘBOWYCH wg przepisu Dukana.

Uwaga!!! Otręby należą do produktów zalecanych, a więc przy dziennym spożyciu 3 łyżek otrąb mamy nadal prawo do 2 produktów tolerowanych !!!
    Uwaga 2!!! Placuszki otrębowe możemy wzbogacić 1 łyżeczką siemienia lnianego, które w tej ilości jest PRODUKTEM TOLEROWANYM. Pozostaje nam zatem tylko jeszcze 1 produkt tolerowany do wykorzystania przez resztę dnia!!!

Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Kopiowanie części lub całości opracowań bez zgody autora, jest zabronione.
    Ostatnio edytowane przez maszkuleczka ; 03-08-2011 o 10:51
    MASZKULECZKA

manite jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez maszkuleczka Zobacz posta
    Uwaga!!! Otręby należą do produktów zalecanych, a więc przy dziennym spożyciu 3 łyżek otrąb mamy nadal prawo do 2 produktów tolerowanych !!!
    Maszkuleczko, jesteś skarbnicą wiedzy!!!
    I dziękuję za odpowiedź, bo już nawet sierotka niemarysia zrozumiała mimo piątku wieczorową porą
    Start - 9.02.2009 - waga początkowa - 68,3 kg - spadek do 55 kg
    Od Manite do Maniteczki - Grupy Wsparcia Dieta.pl
    mój powrót na dietę od 1 lutego 2010
    ]

Awatar palma75
    palma75 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Jastrzębie zdrój

Witam ponownie ja jeszcze pomęcze o tej mące kukurydzianej bo niby teraz piszecie żę mozna tylko łyżke ato jest zaledwie 25 gram wazyłam na mikrowadze a gdzies wyczytałam ze przy przepisie na nalesniki wychodzi 50 gram na 2 nalesniki czy ja już cos pokręciłam> im więcej czytam tym mniej wiem hahaha

Awatar yvaaaaa
    yvaaaaa jest nieaktywny Radny Dieta.pl
    Mieszka w
    Warszawa

Ale masz piękną wagę MAszkuleczko. Rozumiem, że teraz czekamy na liczbę szatana?
    Muszę Ci się poskarżyć, bo prawdopodobnie miałam dzisiaj pierwszy raz w życiu uderzenie gorąca. Zrobiło mi sie gorąco na twarzy, a potem na piersiach, do tego dołączyło się dziwne uczucie w srodku, a po tem zrobiło mi się zimno. Czy może juz miałaś cos takiego?
    O tym, co było i będzie - pamietnik bez cenzury

a było już tak pięknie....ale szkoda łez, pora wracać na Dukana

Awatar amber1
    amber1 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdańsk

Najlepiej żeby od razu były trzy szatańskie

26.12.08 dieta, 24.01.09 protal, 22.04.09 - waga 61,3 kg i 3 FAZA diety proteinowej dr Dukana - wszystko o utrwalaniu - Grupy Wsparcia Dieta.pl, 10-08-09 IV FAZA