Strona 1910 z 3048 PierwszyPierwszy ... 910 1410 1810 1860 1900 1908 1909 1910 1911 1912 1920 1960 2010 2410 2910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 19,091 do 19,100 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

U mnie też poranek piżamowy
    Zdjęcie z przed kilku dni,a z okna wyglądało tak samo.Ale już nie wygląda
    Wyszłam na chwilkę,jest zimno,ciemno i średnio przyjemnie...
    Zamiast fitnesu będą sajgonki
    Oby skype się opamiętał i nie przerywał takiej fajnej i bardzo ważnej wideokonferencji
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie, widzę że dzisiaj niespodziewana podmiana . Widok morza zawsze cieszy moje oczy, na kawę na pewno skuszą się pozostałe Zawziętaski. Ale żeby nie było łyczka tez spróbowałam .

Gruszko, z Twojego wczorajszego chodzenia może był tylko 1 km, ale schody i rower dalej w użyciu, więc masz się czym chwalić. Ciekawa sprawa z tym bieganiem. Wiem, że wiele starszych osób uprawia biegi. Tylko że to chyba raczej osoby, które wcześniej już to robiły, no i są przy tym bardzo szczupłe. Ale wiadomo, musisz sama wszystko przemyśleć. Jak co, to zawsze jeszcze zostaje przecież chodzenie. A kijki? Zasada doktorka bardzo mi się podoba. Co więcej, wiem że jest do wykonania. Gdyby jeszcze ta część mojego tzw. małpiego mózgu to częściej rozumiała .

Sabinko, mam nadzieję że te zrywane połączenia to tylko chwilowa niedogodność, związana z pogodą. Kiedy napisałaś o tym, co zdecydowałaś się kupić w pierwszej kolejności, to też zaczęłam nad tym myśleć. U Ciebie wybór laptopa jest bardzo oczywisty i zrozumiały ze względu na kontakt z bliskimi. Ale podejrzewam, że ja też, mimo iż nie mam takich powodów, podjęłabym taką właśnie decyzję .

Madziu, ale wo nie jest na dłuższą metę. Góra na czterdzieści dwa dni. Potem powinno się wprowadzać bardziej zbilansowane jedzenie.

Maniusiu, dobrze że już wiesz z czego Twoje osłabienie. Przyznam, że jakoś mi umknęło, że na wo może pojawić się problem z żelazem. No nic, ważne, że suplementujesz. Za porządki podziwiam. Rzeczywiście sporo się wam tego nagromadziło.

Kasiu, Agnieszko mam nadzieję, że się dobrze się bawicie. Wracajcie zadowolone i naładowane pozytywną energią, żeby w ten pochmurny jesienny czas trochę nam jej tu przesłać.

Miłej niedzieli wszystkim

Awatar gruschka

Rower niestety nie jest w użyciu,bo jest za zimnoA że jeden ruch u mnie zawsze nakręca więcej i więcej to trochę mnie nosi.Ale staram się zachować rozsądek.
    Co do zasady doktorka,to mogę tu poświecić swim przykładem,że można.
    W ok.40 byłam zdecydowanie w gorszej kondycji.Prawie wszystko zaczynało mi szwankować.Powiedzenie " jak po 40 wstajesz rano i nic cię nie boli,to znaczy że nie żyjesz" było w całości o mnieUratował mnie ruch i różne,zazwyczaj zdrowe i rozsądne diety.I to że w ogóle jakieś ograniczenia w jedzeniu były.Plus odkrycie co mi służy a co mniej.

Wizyta synka udana?Nam młodszy zrobił wczoraj niespodziankę i się pojawiłPo czym razem z ojcem zepsuli mi prąd.Jutro będą naprawiać

Dziewczyny wyjazdowe niech się wyszaleją i naładują akumulatory
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Gruszko czy dobrze zrozumiałam, że z okna widzisz morze???
    Krysiu wideokonferencja miała 4 przerwy ale już wiem, że to nie mój nowy laptopek tylko u moich dziewczyn była przyczyna, jak córka ruszała ich sprzętem to zrywało a ruszała bo dziewczynki się przemieszczały a chciałam je widzieć, teraz będę miała przerwę do soboty bo moi młodzi jutro lecą na małe wakacje do soboty a do dziewczynek przelecieli drudzy dziadkowie, młodzi lecą do Dubaju
    co do wyboru laptop albo pralka to akurat wszystko mam wyprane więc teraz mogę na spokojnie wybrać jakąś pralkę ( tanią !!!)
    u mnie prania nie za wiele, pewnie jakbym miała małe dzieci albo większą rodzinę to pralka byłaby priorytetem
    gruschka and Agnieszka111 like this.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Gruszko super, że tak rozsądnie podchodzisz do diety i dbania o formę i przynosi to rezultaty
    a z tym powiedzonkiem to myślałam, że to nie po 40-tce a po 60-tce - ja znam taką wersję i już mogę ją wprowadzić w życie
    ostatnio jak były imieniny J. i była jego rodzinka i nasi wspólni znajomi( wszyscy oprócz jednego po sześćdziesiątce) to choroby, zdrowie i niestety odchodzenie innych też było tematem rozmowy...

Awatar gruschka

Sabinko
    bo teraz "60" to nowa "40"
    Bardzo mi się spodobało i rozśmieszyło uzasadnienie kolejności zakupów
    Bardzo proste i praktyczne podejście,wyprane akurat wszystko było a kontaktu z najbliższymi nigdy dosyć
    Z morzem aż tak dobrze nie jest,bo choć naprawdę blisko to zasłania mi widok góra ze schodami...Widziałam rano tylko pogodę
    Ale u mamy z okna widzę
    Super wycieczka młodych do Dubaju
    Oglądam sporo eurosportu i tam stale go reklamują.
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 26-11-2017 o 12:13
    Agnieszka111 and krysiapysia like this.

No to ja jednak w okresie czterdziestki byłam zdecydowanie sprawniejsza. Zupełnie wtedy nie rozumiałam tej granicy wiekowej. To chyba prawda, że przesunęła się ona o te dwie dekady. Chociaż to zawsze sprawa indywidualna. Są osoby, niezależnie od wieku, dla których temat zdrowia jest zawsze wiodący, a są takie które mimo słusznego już wieku unikają skupiania się tylko na tym. Nie zmienia to faktu, że Twoje lepsze samopoczucie Gruszko dzisiaj, jest konkretną informacją, że naprawdę zaczęłaś dbać o siebie. Moje niestety mniej zachwycające potwierdza, że mam sporo zaniedbań w tym obszarze.

Sabinko, to znaczy że na całe szczęście uff jeżeli chodzi o laptop . Przyznam, że jak napisałaś w argumentach o tych wypranych rzeczach to też się serdecznie uśmiałam .

Gruszko, takie niespodziewane odwiedziny dziecka są na pewno równie miłe (oczywiście pod warunkiem, że nic nie psuje ). No ale skoro będzie naprawa prądu, to właściwe może dobrze, że zepsuli .

Przepis na sernik dyniowy [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Jest tylko mały problem. Dałam dyni tyle ile miałam, więc wyszło jej więcej niż sera . Mnie smakuje, ale dla moich za mało słodkie. Muszę więc chyba dokupić czekoladę na polewę .

Zaraz biorę się za kluchy. Wiem, że niedziela, ale muszę wykorzystać wenę do kucharzenia. Przy okazji słucham Poniedzielskiego. Jak jechałam ostatnio z pracy, to słuchając radia napatoczyłam się na audycję z nim. W autobusie musiałam wyglądać nieco dziwnie, ale nie umiałam opanować śmiechu . Może skorzystam co nieco z jego recepty na absurdalności .

Awatar gruschka

Też sobie zrobiłam Poniedzielskiego.Na zmianę z Kołaczkowską.Moje ulubione poczucie humoru
    Sernika dziś nie zrobię,bo mam 20dkg sera i 2kg dyni.Jak na sernik to trochę słabe proporcje

A jakie kluchy robisz?Rzeczywiście masz dziś wenę do gotowania
    Zrobiłam stanowczo za dobre sajgonki.W dodatku dużo.Jak żyć
    Agnieszka111 and krysiapysia like this.

Są chyba tylko dwa wyjścia - nie robić sajgonek, albo je jeść . Ja przy tym dyniowym serniku wybrałam tą drugą opcję i teraz niestety co chwila po niego sięgam . Tak szybko już go nie zrobię. Dietetyczny czy nie, prawie tak samo zdradliwy. A kluchy najprostsze pod słońcem – kartofle i mąka ziemniaczana. Narobiłam całą michę. Tyle, że nie chciało mi się już robić dziurek, więc pozostaną takie siermiężne .
    Agnieszka111 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów