Strona 2043 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1043 1543 1943 1993 2033 2041 2042 2043 2044 2045 2053 2093 2143 2543 3043 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 20,421 do 20,430 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Witam w piątek

images 10.jpgimages (7).jpg

Dziś ogarnę dom, pójdę do fryzjera, a potem spotkanie z dziewczynami. Muszę jeszcze spacyfikować zwierzyniec w domu, bo dwa bordery i dwa króliki w jednym miejscu z gośćmi, to pewny kataklizm .( córka przywiozła nam swoje zwierzaki). Chcę psom na czas gości zrobić miejsce w innym miejscu.
    Jolinko, jak tam sprzątanie?Uporaliście się ?

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Hej Aga, nie zauważyłam Twojego wpisu wcześniej
    sabinka57 lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Jeszcze Wam napiszę skąd tak naprawdę wziął się pomysł z zapisywaniem wydatków. Jak wiecie, mój mąż ma swoją firmę, a w związku z tym jego zarobki zależą od wygranego przetargu, rozwoju gospodarczego kraju itd. Często jest więc tak, że po wygranym przetargu, kasę za robotę dostaje np. po 6 miesiącach, a zdarzało się że i po roku( teraz robią właśnie taką robotę, m.in) Czasem były to 2 tys.w miesiącu, czasem 20 po pól roku. No różnie w zależności od kosztów jakie ponosił na utrzymanie biura, wpłacanych wadiów, płaconego vatu itd.
    W związku z tym, musiałam wiedzieć ile potrzebuję pieniędzy na miesiąc, żeby mnie np. nie poniosła ułańska fantazja podczas wydawania, planowania zakupów, wyjazdów czy remontów .Musiałam policzyć minimum, które powinnam mieć np. na pół roku bez dopływu gotówki.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Agnieszko
    ja też musiałam nauczyć się gospodarzyć pieniędzmi różną ilością w różnych miesiącach.Łatwo nie bylo bo to raczej słaba strona mojej rodziny i nie bylo się u kogo podpatrzeć.I też na początku w końcu zrobiłam tak jak tyTeraz jest o tyle łatwiej,ze synowie już niezależni i jak przyszaleję to we dwójkę jakoś damy radę.
    Udanego spotkania
    Krysiu

no widzisz,są fajne wyjątki z włosamiA te moje ciotki jęczą i jeczą, boją się spróbować.I wzdychają,że mnie bylo łatwiej.

Maniusiu
    już luty,oby był lepszyNiestety,dobrze wiem ile kosztują inwestycje we własną działalność....A wszelkie oprogramowanie to szkoda gadać.

Sabinko
    jak tam,głowa nie boli ?Mam nadzieję,że jeżeli już to tylko od intensywnego myślenia

U mnie też dziś zapowiada się winko,siostrzane
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

U mnie, a pewnie tak samo u Maniusi, duże wydatki dopiero się zaczną...od października jak dobrze pójdzie i dzieciaki dostaną się na studia. Przerabiałam to z córką..., wydatki są kosmiczne.
    gruschka and sabinka57 like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam w wolny piateczek!

Dzieki za podwojna kawke...bo jak mowia...od przybytku glowa nie boli...

Maniusiu...masz bardzo dobre serduszko kochana... wiem jak boli nieszczescie u przyjaciela... Ale czasami naprawde nic nie poradzisz. Bliska osoba musi sama przez to przejsc a my mozemy ja tylko wspierac przytuleniem.

Ja dzisiaj ide po raz pierwszy do tej mej przyjaciolki, ktora miala operacje zlamanego ramienia. Zle to wyglada. I bedzie miala paskudna blizne na cale zycie. No ale co tam blizna! Byleby ramie bylo w pelni sprawne! Bo to na dodatek prawa reka...
    Jade do niej dopiero dzisiaj, bo caly czas nie chciala nikogo widziec ani nawet rozmawiac. nagrywala mi tylko krotkie informacje poczta glosowa... Ech zycie! Glupie te narty...oj glupie! Fajnie jest szusowac po bialym puchu...ale te upadki sa takie grozne!

Agnieszko- milego spotkania z przyjaciolkami! A zwierzakom pozwol chociaz sie przywitac z goscmi... One to lubia!

Aaaaaa...i jeszcze w kwestii bezsennosci...

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    U mnie, a pewnie tak samo u Maniusi, duże wydatki dopiero się zaczną...od października jak dobrze pójdzie i dzieciaki dostaną się na studia. Przerabiałam to z córką..., wydatki są kosmiczne.
    Oj tak Agnieszko, ale... oby się tylko dostali, tzn o Kube za bardzo się nie musisz martwić, u mni eise zobaczy...
    Tzn Marta tyez się na pewno na studia dostaniem tylko żeby to były te wymarzone

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

No, niestety Maniusiu, mój syn wybrał sobie takie studia, że dostać się na nie graniczy z cudem. W ogóle, to nie wyobrażam sobie, że można chcieć studiować np. matematykę na dużych liczbach .Żeby tam się dostać, trzeba mieć z matmy rozszerzonej co najmniej 80 %. Kuba dopiero wczoraj pisał próbną rozszerzoną matmę i nie wiemy jak mu poszło.Na geofizkę- z fizyki trzeba mieć ok. 90, a tu już zupełnie nie wiemy co on umie, bo w szkole fizyka leży, a lekcje dodatkowe nie są wiarygodne. Myśli też o statystyce w języku angielskim- matma 90 % angielski 90. ( tu przynajmniej jesteśmy o angielski spokojni). No i optyka- kierunek który stał się bardzo modny i jest ok. 10 kandydatów na miejsce. Że też on nie chce studiować czegoś normalnego No, ale przede wszystkim trzeba zdać polski...

Kasiu, jakbym zaczęła myśleć o swoich byłych facetach, to już bym wcale nie mogła usnąć...fajni byli

Zwierzaki to lubią, ale goście niekoniecznie, szczególnie, że bordery mają specyficzny sposób witania gości , a moje koleżanki, to kociary

No to do roboty

Ps. ostatnie trzy noce śpię jak zabita...jakby pełnia przestała na mnie działać
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 02-02-2018 o 09:20

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Tylko Agnieszko zeby nie bylo tak jak na tym obrazku...

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Uprawnienia umieszczania postów