Strona 380 z 3048 PierwszyPierwszy ... 280 330 370 378 379 380 381 382 390 430 480 880 1380 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,791 do 3,800 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

ZeniaP_ jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Witam o poranku!
    A ja padłam, jak ta przysłowiowa kawka, złożona przeziębieniem, mam nadzieję, że nie grypą.
    No, przecież to głupka potrzeba, żeby w taką piękną, ciepłą i słoneczną jesień się rozłożyć. Oj, ciężko będzie dziś przeżyć dzień pracy, szczególnie, że mam taki wilczo-nieprzyjazny głos, - może Czerwonego Kapturka poczytamy... z podziałem na role..., zobaczymy.

Jak już siły witalne do mnie powrócą, to i ja tu powrócę

Pozdrawiam całą gromadę i do potem :-)
    11/28 - 68.1
    12/5 - 67.7

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witaj Zeniu i kuruj sie kochana, kuruj...a co chodzi z tym Czerwonym Kapturkiem bo nie zrozumialam...

Juz po obiadku u mnie...dobry byl...mniamniusny! Cukinia z grzybkami duszona...
    No ale nie wiem czy nie za malo tego mojego organizma potrzasam...
    Chyba i tak za duzo dobrego dostaje...??? A diabel kusi zeby czekoladke jakas chocby mala wszamac...

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Jolinkaa and Agnieszka111 like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Witam
    Zeniu, Ty masz głos wilczo- nieprzyjazny, ja taki sam nastrój- mogę czytać z Tobą , choć dziś jest lepiej niż wczoraj .
    U teścia jest bez zmian, mój mąż pojechał do niego, więc gdy wróci, będę wiedziała więcej. Na razie ogarniam pracę- dodatkowo przygotowuję z uczniami akademię na dzień nauczyciela, dochodzą jeszcze próby popołudniowe. Kurde, no mam tej roboty tyle, że nie wyrabiam.
    Jolinkaa and kasiaogrodniczka like this.

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

12028729_966334783428558_8451158666118870368_o.jpg

Dobry wieczór, tak dokładnie jw , nie z treningu jestem dumna, a z tego, że zmobilizowałam się do przebrania w strój biegowy i wyjścia z domu...
    Jesień daje się odczuć wyraźnie, wszyscy zmęczeni, ja też miałam okropnie ciężki dzień, praca, a po mnóstwo drobnych zajęć, zakończonych marszobiegiem, potem prysznic, zupka z dyni (ostatnio się nią zajadam) teraz chwilka na herbatkę owocową, a oko już mi leci.
    Pomacham Wam więc na dobranoc i zmykam jeszcze na moment do kuchni, a potem do wyrka... Dobrej nocy wszystkim życzę

Aga, czekam na wiadomości o Twoim teściu i trzymam kciuki, włączę go do modlitwy jak nie masz nic przeciw. Wcale nie dziwię się, ze masz podły nastrój, a co z Twoją dietą, nic nie mówisz ?

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

A co tu dzis wieczorkiem tak pusto? Nikt herbatki sie ze mna nie napije...
    Krysiaczku - Herbatkowa-gdzie ty?

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

a ja się nie liczę ? Kasiu ? już dopijam swoją owocową

cde2c333866142b8752d7c027bdcbcb7.jpg

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

O Ewunia! Pisalysmy w tym samym czasie!
    Zmeczonas powiadasz?
    Przytulam cie do serducha wirtualnie i po glowie glaszcze...

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Kasieńko – weszłam właśnie i zaraz znikam chociaż sówka mnie rozwala . Dzisiaj będzie tylko taka mała wstawka dla naszej Agusi.
    Agnieszko – przykro mi z powodu teścia . To naprawdę nieciekawa i trudna sytuacja. Chciałabym nawiązać trochę do tematu uczniów. Wydaje mi się, że można cos zrobić i poprawić sytuację w szkole. Tyle, że wymaga to zacięcia, przekonania, samozaparcia i konsekwencji ale też współpracy nauczycieli. Przypomniałam sobie, że kilka lat temu brałam udział w chyba kilkudniowym (2-3?) szkoleniu. Było ono przeznaczone głównie dla nauczycieli, ale my też mogłyśmy się załapać. Przyjechała do nas kobieta, z wieloletnim doświadczeniem, zajmująca się młodzieżą trudną w którymś ośrodku. I przedstawiła a także potem pokazała w formie scenek sposoby pracy z tymi dzieciakami. Z tego co pamiętam, jest kilka kroków do przepracowania, które trzeba sobie przyswoić i potem konsekwentnie, z przekonaniem stosować. Pani mówiła, że działania są skuteczne, ale ich wprowadzenie wymaga niestety przestawienia się najpierw nauczycieli na inny sposób pracy i postrzegania problemów! Mnie bardzo się to podobało i przekonało, ale nie wiem ile osób naprawdę wykorzystało to potem w swojej pracy. Być może zaproszenie kogoś takiego do siebie na szkolenie byłoby jakimś konkretnym początkiem rozwiązania problemów?
    Dziewczynki, więcej nie dam rady . Czeka mnie jeszcze dzisiaj ogrom do zrobienia, więc tylko macham rączką. Spokojnej nocy Zawzietaski

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Dzięki dziewczynki, za słowa otuchy. Mąż wróci jutro, ale mówił, że z teściem na razie jest bez zmian.
    Ewa, jestem na zdrowym i dalej pomalutku chudnę. Niewiele, ale mam nadzieję w piątek zmienić stopkę. Bardzo Ci dziękuję za modlitwę- też bardzo wierze w jej moc , kochana jesteś.
    Krysiu, mamy mieć szkolenie związane z trudnymi uczniami, ale to nie jest proste, bo uczniowie upośledzeni umysłowo, nie łapią się w konwencję "zwykłych " terapii:. Myślę, że mówisz o metodzie - nie pamiętam dokładnie nazwy, ale coś kojarzę jako metodę trzech kroków i jest ona bardzo skuteczna dla uczniów w normie. u nas dochodzi upośledzenie, choroby psychiczne itd, co bardzo utrudnia " pacyfikację" uczniów.
    Na razie dziewczynki, lecę do łóżka, bo padam na twarz.
    Jolinkaa lubi to.

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Laseczki ...
    jak herbaciuciunia zapodana, to i ja sie dosiade, choc juz poznawo sie zrobilo ... przed kilkoma dniami zainaugurowalam sezon moj herbatkowy ... latem pije sporo wody,a kiedy zaczynaja sie chlodniejsze dni , pijam sporo herbaty... zaparzam caly 1litrowy termos i sacze ... potrafie dwa takie temosy wypic...

Ewa ...
    ja dzis tez jestem z siebie bardzo dumna, bo podnioslam swoj leniwy tylek i przeczolgalam go po okolicy (patrz Fb)... pokonalam dystans ciut wiekszy niz robilam kiedys 3x dziennie z moim poczciwym kundelkiem , ale wowczas zamowalo mi to ok 30 minut... dzis 42 ale w koncu przybylo mi od tamtych czasow kilka lat ... w tym czasie nie dblam absolutnie o kondycje, wiec nie ma sie co dziwic, ze efekt jest jaki jest ...
    jak nie sprawi ci klopotu , to prosze poczestuj przepisem na zupe z dyni , bo takowa zupke lubie, wiec chetnie wyprobuje terz twojej wesji ...

Kasiu...
    miseczke oczywiscie poznaje ... i bardzo sie ciesze, ze udalo mi sie wymyslec tak uzytkowy drobiazg .... chcialam zeby bylo to cos co bedziecie mogly czesto uzywac i tym samym ozywiac wspomnienia z naszego spotkania ...

Zeniu...
    jak najszybszego powrotu twoich sil witalnych zycze ... mysle ze jakos ten dzien pracy przezylas i ze masz sie juz przynajmniej ciut lepiej ...

Krysiu...
    no dosc juz ciastowania ... cukier mierzysz codziennie a ciasta napewno nie pomagaja go zbic ... teraz czas na diete ... zapinaj pasy i startujemy ...

Agnieszko ...
    zycze powodzenia w okielznaniu problematycznych uczniow ... to napewno nieslychanie trudne ale wierze ze w koncu jakos sie to uda... odnosnie tescia to musicie wierzyc, ze bedzie dobrze ... wszak wiara gory przenosi ...

Sabinko...
    az sie wierzyc nie chce ze, to juz 3 lata jak odszedl twoj tato...
    a butelki faktycznie zajelam sie tym , zeby czyms glowe zajac i nie myslec ciagle o jedzeniu... jak narazie sprawdza sie ....

U mnie szalu nie ma , ale tez specjalnie nie grzesze, co juz uwazam za dobry omen a dzis nawet sie troche poruszalam ...

I to by bylo na tyle ...
    Spokojnej nocy i kolorowycgh snow wszystkim zawzietaskom zycze ...
    28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Uprawnienia umieszczania postów