Strona 521 z 3048 PierwszyPierwszy ... 21 421 471 511 519 520 521 522 523 531 571 621 1021 1521 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5,201 do 5,210 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    moja siostra ma duże problemy żołądkowe, trawienne? Ale ona jest po żółtaczkach. W każdym razie też ciągle szuka swojej drogi żywieniowej. Ma sporo doświadczeń w tym temacie. Muszę ją przy okazji popytać na co przestawiła się teraz.
    ja też jestem po żółtaczce, ale w dzieciństwie, to wątroba się zregenerowała, u mnie to sprawa jelitowa. Wzdęcia, bóle, coś okropnego i tak mam co jakiś czas.
    Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Ja dziś rozpoczęłam adwent tylko na warzywach i owocach. Jak się uda, to jeszcze jutro też spróbuję tak jeść....a moim marzeniem byłoby tak przez cały adwent...tylko , że jak na razie mam chyba za mało motywacji do takiego jedzenia.
    to nie dieta, tak sobie założyłam na adwent, kiedyś nie jadłam słodyczy, a teraz dorzuciłam wszelkie zachcianki, mam nadzieje, ze wytrwam, dobrze, ze nie palę, bo jakbym dodała do tego jeszcze papierosy Chyba tak zrobię z tymi pieczarkami. Nie mam pomysłu na 100% na jedzenie, a chcę zaserwować polskie potrawy, może bigos, może schab ze śliwką suszoną czy wędzoną polską nie kalifornijską , na razie pomyślałam, ze zrobię barszcz z krokietem, ale na wszelki wypadek zrobię pomidorową czystą, bo mogą nie przełknąć barszczu Może mi coś podpowiesz ?

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

pierogi! wszyscy je lubią i można mrozić
    gamma56, sabinka57 and evige like this.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Witajcie dziewczyny[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Jestem...jestem.Byłam po prostu bardzo zajęta.W piątek piekłam ciasta,robiłam sałatki i śledziki,sprzątałam.W sobotę rano poszłam jeszcze na zakupy,a po południu goście.Wczoraj były imieniny mojego męża.Jedni nasi znajomi z dalsza przyjeżdżają,więc zostają na noc i jadą w niedzielę po obiedzie.Jak pojechali poszliśmy jeszcze z mężem na spacer,żeby trochę po nasiadówce się rozruszać.

W sobotę miałam ważenie -spadek minimalny,bo tylko 0.2 kg.
    A tak w ogóle co do diety,to dziewczyny.......po prostu wstydNie wiem co mnie napadło...nie wiem.Obżarłam się jak bąk...po kokardki jakby Kasia powiedziała.Tak było wczoraj i dzisiaj do teraz.Brzuch jak balon,zaczyna mnie boleć......i dobrze,za głupotę się płaci!Jak nie wezmę się solidnie za siebie,to znowu zacznę tyć.Nie mogę sobie na to pozwolić.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witajcie dziewczynki!
    Kochane moje-przed paroma minutami wrocilismy do domu, przebralam sie w szlafroczek, Radus zrobil nam herbatki i zaraz siadlam do was!
    Alez tu do poczytania! Az milo!
    A lubisiow mialam 52! To glownie Jola i Reginka tak mnie obdarowaly! Za wszystkie wszystkim dziewczynom dziekuje!

Pobyt w Hamburgu byl cudowny- ale droga w te i z powrotem koszmarna, deszcz, wiatr i deszcz ze sniegiem.
    Przez te pogode malz nie dal sie namowic na niespodziankowe odwiedziny u Gammusi. Gnal jak najpredzej przez zmrokiem do domu i wcale sie mu nie dziwilam, bo nie chcialabym sama siedziec za kierownica!
    A zeby wstapic do Reginki musielibysmy zjechac z trasy i sporo nadlozyc... Nic to- moze nastepnym razem sie uda...na pewno jeszcze kiedys jakas przyjemniejsza pora roku tam pojedziemy, bo Hamburg rzeczywiscie bardzo ciekawy... Zamieszcze potem na fb pare fotek...

Poczytam was teraz troche i jutro poodpowiadam na wasze posty...chyba wszystkie zawzietaski tu sie w weekend zameldowaly...

Awatar evige
    Mieszka w
    Suisse

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    pierogi! wszyscy je lubią i można mrozić
    no nie wiem, to ma być kolacja urodzinowa. Tak w ogóle, to będę miała czas przygotować tylko zakupów nie zrobię, bo wracam z PL 31 sklepy będą zamknięte o 17-tej, 2-go tez wszystko pozamykane, bo tak zawsze jest -inwentaryzacje Myślałam o bigosie, nie wiem...

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

No jak urodzinowa, to powinno być wykwintniej, tylko, że wszystkie nasze polskie potrawy, to raczej takie bardziej przaśne bigos bardzo lubię i u mnie nie może być żadnej imprezy bez niego, więc jak dla mnie, to jak najbardziej może być. No i pieczone mięsa, do tego sosik i już. Śledzie też możesz zrobić wcześniej .

Cześć Kasiu i Jolinko

Reginko, czy Ty czytasz nasz wątek od początku, bo mi lakujesz bardzo dawne dzieje Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-serce13_-www.e.gif

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Sabinko, będę teraz trochę wyrwana z kontekstu, ale czuję się przywołana przez Ciebie do porządku, więc stawiam się i karnie odpowiem na Kasine pytania (a Zawzietaski się nie dziwią, bo to sprawa sprzed kilku dni!)
    - przy herbatkach oczywiście trwam i piję. I właśnie kupiłam taką nową na cukier (jej składniki to morwa, cynamon i mniszek - polecam)
    - u mojego M. bez zmian - ani myśli o badaniach. Jeździ dużo i robi wszystko tak jak wcześniej. Nie zostaje mi nic innego, jak przyjąć taką jego decyzję
    - córcia studiuje na tyle blisko, że dojeżdża. Proponowałam jej wynajęcie jakiegoś pokoju, ale na razie nie widzi takiej potrzeby. Kierunek sam w sobie jest ciekawy, więc podoba jej się (czasami tematy przemyca do domu i robią się z tego całkiem długie dyskusje). Nie wiem, czy będzie jeszcze raz próbowała startować na to, co sobie kiedyś umyśliła, ale wybór zostawiam jej.
    - o swoje kolano staram się dbać. Na dłuższe wyjścia zakładam ortezę
    - rowerek jak najbardziej – na razie stoi, bo zimno, ale wrócę do niego na wiosnę.
    A tak poza tym pracuję, piszę, pracuję i śpię. Czasami sobie myślę, że potrzeba dłuższego snu to taki mój azyl przed natłokiem emocji, z którymi spotykam się w pracy. Sen mnie ładuje, ale jedzenie prawdopodobnie niestety też .

No to teraz już wracam na właściwe tory .

Agnieszko – mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. To pewnie właśnie takie przejściowe, związane z okresem dojrzewania. Ale dobrze, że jesteście czujni. Tak się zastanawiam, czy nie zaproponować tych badań też córci. Ma różne nieregularności, więc może dobrze, żeby to sprawdziła

Ewciu – ja dużo rzeczy mrożę, również te z farszem. Potem jest jak znalazł. I nie widzę jakiejś różnicy smakowej. Zresztą bigos i chleb też możesz zamrozić, to nie będzie zmartwienia co podać gosciom. A siostrę mimo wszystko dopytam. A nuż coś Ci podpasuje z jej pomysłów.

Jolinko – trochę to trwało, ale grunt, ze jesteś .

Kasiu – witaj z powrotem, dobrze że szczęśliwie wróciliście

A skoro dzisiaj taki ruch i powroty, to zostawiam jeszcze ciepłą herbatkę na ogrzanie i powitanie

herbata.jpg

Awatar evige
    Mieszka w
    Suisse

Dzięki Agnieszko, tak też zrobię, bez śledzi, bo musiałabym wieźć z PL, a bigos i mięso do tego czerwone wino, chyba będzie ok i upiekę ciasto "Pani Walewska" bo lubię w okresie bożonarodzeniowym.

Jeszcze pochwalę się ozdobą szydełkową, którą zrobiłam do powieszenia w oknie, ale muszę dokupić pręty do zamontowania

Zmykam do łazienki i do wyrka, bo jutro zaczynam znowu pracę o 6-tej.

Kasiu, Jolu

Dobranoc

serwetka.jpg

Uprawnienia umieszczania postów