Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Dzien dobry
Sabinko ...
gruba to pojecie wzgledne, a mlodosc to nie cyferka w metryce urodzenia tylko stan umyslu .... wszystko zalezy od tego jak kierujesz swoim umyslem ... i wcale nie w tym rzecz aby wmawiac sobie ze jestem mloda chudzina ... chodzi o to aby spojzec na siebie "przychylnym okiem" ... pisalam to juz kiedys... ale czy patrzac na mnie myslisz ze to stara gruba baba ? czuje ze raczej tak nie jest , ale ja przeciez jestem od ciebie i starsza i grubsza , wiec dlaczego u licha patrzysz na mnie laskawszym okiem niz na siebie ? pokochaj siebie taka jaka jestes ... przeciez innych kochasz nie za to jak wygladaja czy jacy mlodzi sa ... dlaczego wiec u licha twoja waga i wiek sa przeszkoda aby pokochac siebie ? zastanawials sie kiedys nad tym ? Moze sie myle, ale wydaje mi sie iz jest prawdopodobne, ze niejedna z tych szczuplych pan z gimnastyki , nigdy nie stalaby sie twoja wierna przyjaciolka, bo w jej "ladnym opakowaniu" trudno by bylo znalezc cos wartosciowego...
Zamieszczone przez
sabinka57
widzę to co jest w tym lustrze rzeczywiście, czyli jakby nie było kobietę prawie 59 letnią, 160 cm wzrostu i z otyłością, nie nadwagą, nie ma to tamto - widzę po prostu grubą i niemłodą kobietę, nie mam się co oszukiwać, że jest inaczej...
naprawde rece mi doslownie opadaja , kiedy czytam jak tak mila i sympatyczna osoba jak ty takie herezje pisze .. boj sie Boga a mnie jeszcze bardziej, bo ja taka milosierna nie jestem i kiedy nadarzy sie okazja to Ci tylek za takie gatki skopie.... i z premedytacja nie zalejkowalam tego Twego posta, bo takiej gatki poprostu nie lubie, wiec i lajkowac nie bede :P
Kasiu...
masz racje szczerosc nie zawsze poplaca, ale kiedy sie ma taka nature to niejednokrotnie trzeba spijac piwo jakiego sie swoja szczeroscia nawarzy... nie dziwie sie ze masz juz dosc takiej sytuacji i chcialabys aby w koncu padlo jakies ostateczne rozwiazanie ... w takich stresowych sytuacjach , mawiam woz albo przewoz, ale koniec z niepewnoscia... mnie tez taka niepewnosc doprowadzilaby do psychicznej ruiny... zdecydowanie zle znosze takie niejasne sytuacje i wole poniesc porazke , niz siedziec jak na beczce prochu i czekac. wiem ze jest Ci zdecydowanie trudniej , bo masz przy sobie mezczyzne ktory zamiast Cie wspierac i pomagac, to nieustannie kontroluje i surowo ocenia , a to zapewne jest dla Ciebie dodatkowe wielkie obciazenie ...
Krysiu..
spoko... hipcia wypozyczylam sobie do krotkotrwalego uzytku ... tak bardzo mi sie spodobal ... taki cieply i optymistyczny ... takie typy osobowosci bardzo lubie, a ze przy okazji jest roche za niski do swojej wagi , to bardzo go upodabnia do mojej obecnej proporcji wagi i wzrostu
Agnieszko ...
szykujemy sie do spotkania w Twoim domu... moze wiec bedzie okazja, aby Krysia i Kasia "pomyly" Twoje niezbyt ulubione naczynia ? tylko pamietaj zeby nie uzywac swoje ulubionej zastawy, tylko tej ktorej tak chetnie bys sie pozbyla
Garnki tez czesto przypalam, ale od czasu kiedy uzywam tych ze stali nierdzewnej przestalo to byc problemem ... bo te po przypaleniu zalewam woda , dodaje proszku do zmywarek i po 2-3 godzinach sa jak nowe...
Ewa...
pisalas, ze L chcial juz postawic choinke ale nie chcialas , ale ja bym sugerowala aby przyniosl i ustawil w stojaku, a ty narazie nie musisz jej jeszcze ubierac tylko postaw na balkonie i to juz bedzie namiastka swiat a kiedy uznasz ze juz czas , to wstawisz do pokoju i przystroisz ....
recepta na szczescie... wypisz wymaluj moja metoda a dietetyczne recepty poprostu wymiataja ...
gotowana lapka kurza do polizania , marzenie o salcesonie czy listek szczawiu potarty jakiem - poprostu poezja
Jolinko...
ciekawi mnie czy barometr w lydkach Twoich i meza mowil prawde i zaczelo padac ? u mnie jak na ironie losu swieci pieknie sloneczko ... wprawdzie nie caly dzien , ale kazdegio dnia kilka godzin , a to juz wystarczy aby wprawic mnie w dobry humorek ...
I takiego wlasnie milego , slonecznego dnia wszystkim zycze
28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]