Strona 1325 z 3048 PierwszyPierwszy ... 325 825 1225 1275 1315 1323 1324 1325 1326 1327 1335 1375 1425 1825 2325 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 13,241 do 13,250 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

rybę smażę w panierce
    na usmażoną rybę kładę pokrajane w plasterki paprykę, ogórki konserwowe i cebulę, zalewam gorącą zalewą, najlepsze jest po 3 dniach

zalewa:
    Zalewa:
    1 szklanka wody
    1 szklanka oleju
    6 łyżek octu
    6 łyżek cukru
    6 łyżek koncentratu pomidorowego
    mieszam i gotuję kilka minut tak 3-5

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

U mnie wigilia w tym roku i J. no będą też jego córki, jedną z rodziną, druga chyba z chłopakiem. Potrawy raczej tradycyjne ale jeszcze ustale z jego córkami co będziemy ( a w zasadzie pewnie ja) robić.
    Na pewno uszka z grzybami, pierogi z kapustą i grzybami, ryba po grecku, śledzie po kaszubsku i pewnie jakieś inne ( może coś od was sciagne), karpia nie lubię więc nie robię
    Chcę spróbować w tym roku zrobić makowiec z przepisu Agnieszki Maciąg bo smakowicie wygląda
    Kiedyś zrobiłam szybkie pierożki z ciasta francuskiego z masą makową jako coś innego, były fajne - na kwadraty ciasta francuskiego ( kupne) kladlam masę makową (kupna) i lepilam trójkątne pierożki ozdabiajac widelcem, smarowalam rozmaconym jajkiem i piekłam - szybko, smacznie i inaczej

Dzisiaj w ramach " odchudzania" idę znowu do restauracji z koleżankami ale tym razem innymi

Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
    Agnieszka111 and krysiapysia like this.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Maniusiu a jaką rybę robisz w takim sosie?
    I mam pytanie - piszesz z pracy a przepisy wrzucasz szczegółowe, czy Ty masz to wszystko w głowie? składniki, proporcje i itd ? bo ja to zawsze muszę do przepisu zajrzeć

Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar bbaaja
    bbaaja jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    bydgoszcz

Ale fajne przepisy :-) jak znajde to wrzuce przepis na salatke sledziowa jest prosta i smaczna :-)
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Halo! Halo! Jest tam kto? Co robicie? Podjadacie?

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Kasiu – rozbroiłaś mnie tym lemurem .
    Witajcie, ale się tu u nas zrobiło kulturalnie . Super! Znam bardzo dużo z tych książek, które wymieniłyście. Do wielu wracałam kiedyś z przyjemnością i myślę, że za jakiś czas znowu to zrobię. Do Chmielewskiej dawno nie zaglądałam, ale na pewno też chętnie sobie przypomnę, chociażby po to, żeby sprawdzić, czy dalej mnie bawi. Jeżeli chodzi o filmy, to lubię trochę przy nich pomyśleć, ale też lubię pośmiać się czy wzruszyć. Jedyne czego nie toleruję i od czego uciekam od razu, to agresja i przemoc. Bardzo mnie dołują takie sceny, więc chyba Sabinko nie dałabym się namówić na twój wczorajszy seans .
    Gruszko – cieszę się, że ci się spodobało . „Bez tajemnic” jest polską wersją. Niby prawie to samo, ale nie do końca. Próbowałam ją obejrzeć, ale mimo dobrej obsady jednak nie umywa się do oryginału, więc dałam sobie spokój. In treatment mam z polskimi napisami, trzy sezony (dwa rewelacyjne, trzeci najsłabszy, ale i tak z ciekawością obejrzałam). Nie wiem, jak mogłabyś sobie je ściągnąć. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to że gdybyś dojechała na nasze spotkanie latem, to może udałoby mi się zgrać je na płytkę i w ten sposób dostarczyć ci?
    Już późno, o potrawach wigilijnych pomyślę jutro, a na razie dobrej nocy .

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

376.jpg

witam w czwartek
    Kasiu. lemur rządzi !
    Sabinko 3/4 przepisów mam w poczcie elektronicznej, łatwo można odszukać, a zapisane na kartkach łatwo gubię
    wczoraj zawstydziła mnie koleżanka młodsza, przyniosła swój zeszyt z przepisami, tak ładnie wykaligrafowane wszystko i od razu pomyślałam, ze trzeba będzie poprzepisywać

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

Aga dzieki za kawusie . Sliczna dzisiaj taka kocia... A lemur faktycznie fajny...

Spalam dzis znowu za dlugo i jestem polprzytomna.
    A tu jeszcze rano na dodatek takie nudne zajecia...obliczenia, obliczenia, obliczenia ...

Na szczescie chociaz po poludniu bedzie cos fajniejszego- idziemy razem z tutejszymi ludzmi do australijskiej knajpki...moze zjem kangura albo krokodyla?

Dobrego dnia!
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Kurczę zaspałam nieco, więc tylko serdecznie do was macham Dzień dobry

[I]Aktualnie 23 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (2 zarejestrowany(ch) oraz 21 gości)
    Agnieszka111*, bbaaja+
    [/I]- wszystkich serdecznie witam

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Witajcie kobietki

Dziś mąż rano w w domu,więc mogę sobie pozwolić na poranny luksus poleżenia w łóżku z laptopemA tak to jak miał kilka nocek pod rząd,tośmy się "wymieniali" rano w łóżku.Tak to bywa w sezonie grzewczym-on wraca po 6tej,ja wstaję o 6tej i idę podpalić w centralnym.Po godzinie przykręcam piec i idę do mamy na ok.3 godz.Jestem u niej 4-5 razy w tygodniu.

Dziś pierwsza noc,kiedy na prawdę się wyspałam-pełne 8 godzin.W końcu mój organizm się poddał,bo tak to na prawdę niewiele sypiam ,bo średnio 4 godz.Byłam przedwczoraj u mojej lekarki,bo leki przepisane w szpitalu się kończą i wiem,że problemy ze spaniem są przez steryd.Mogę być bardziej pobudzona,płaczliwa,rozkojarzona,przewrażliwiona ,nawet agresywna.Super,co?Porozmawiałam z lekarką też o tym wapniu-a tak w ogóle napisałam Wam,że mam za dużo wapnia w krwi czyli hipercalcemię.No nie wiem skąd mi się to wzięło-przeczytałam przed wizytą jeszcze raz wypis,a tam jak byk stoi,że za dużo wapnia jest w moczu,a to się nazywa hipercalcuria-jestem zagrożona osteoporozą i kamicą,przez którą zresztą przechodziłam parę razy.Co do diety,to mogę sięgać po nabiał ,ale nie za dużo,nie za często.Kupiłam więc mleko 1.5 %,2 serki wiejskie i 2 jogurty typu greckiego,bo z tych naturalnych one miały najmniej wapnia.Będę jeść nabiał nie częściej niż 3 razy w tygodniu.Muszę zrezygnować z żółtego sera,ograniczyć jajka i białko zwierzęce,jeść dużo warzyw i owoce,dużo pić,ruszać się.Do tego dieta musi być niskosodowa-znalazłam w sklepie sól o zawartości sodu niższej o 70%-mieszanka soli morskiej i potasowej,jodowana.
    ShotType1_328x328.jpg
    Wyszukałam też sobie wody o niskiej zawartości wapnia.
    Waga kilogram w górę,ale ostatnie 3 dni trochę za dużo sobie pozwoliłam,może nie ilościowo,ale wpadło słodkie,pączki i białe pieczywo.Twarz lekko zaczęła się zaokrąglać,jestem rozdrażniona,coraz częściej ręce cierpną,cierpnie skóra na twarzy.Brzuch też większy-zaczyna się zbierać woda Na razie tyle.....ale chyba nie ma się co łudzić,że na tym się skończy.Muszę jeszcze kupić magnez z wit,B6,kontrolować ciśnienie i co jakiś czas poziom cukru.Tak to u mnie wygląda od strony medycznej.

Postaram się dzisiaj jeszcze napisać,tylko nie wiem o której wrócę od mamy.Dziś wybieram się do niej po południu-wczoraj myłam szkliwo z mebli-ależ tego było.Chciałam dziś pomyć resztę i cały segment ogarnąć.Pójdę z synem-on babcię zajmie czymś,zagra w karty,a ja spokojnie będę sobie robić.

Miłego dnia dziewczyny -noszę Was w sercu

13709865_1835456656683150_6395200536701098030_n.jpg
    Ostatnio edytowane przez Jolinkaa ; 08-12-2016 o 08:55

Uprawnienia umieszczania postów