Strona 1851 z 3048 PierwszyPierwszy ... 851 1351 1751 1801 1841 1849 1850 1851 1852 1853 1861 1901 1951 2351 2851 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 18,501 do 18,510 z 30474
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

  1. #18501
    Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Dołączył
    30-11-2010
    Mieszka w
    Frankfurt am Main
    Posty
    13,106

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    No wlasnie to chcialam powiedziec jak zobaczylam ten rysunek!

    A raczej pomyslalam, ze to chyba o mnie ...no bo Agnieszka?
    kalahari lubi to.

  2. #18502
    Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    27-01-2015
    Mieszka w
    łódzkie
    Posty
    7,536

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    O mnie o mnie ... trzy weekendy w plecy

  3. #18503
    Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    14-01-2009
    Posty
    4,560

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    U mnie prawdziwe,bizantyjskie weekendy dopiero się zaczęły
    Oby pogoda pozwoliła na rower,bo inaczej będzie ciężko na wadze i skali mi zabraknie
    kalahari lubi to.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

  4. #18504
    Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    14-01-2009
    Posty
    4,560

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    Mnie by się na razie przydała chociaż taka dieta jaką właśnie porzuca Agnieszka...

    Niby tak jest,że od białka się nie tyje.Niby
    Ja gotuję całkiem nieźle,ale raczej takie rzeczy warzywne z dodatkami mięsnymi lub rybnymi.
    Do klasycznych mięs talent mi się zmęczył,ale apetyt pozostał
    Część moich przyjaciólek to w kwestii kuchni takie solidne kaszubskie gospodynie.Sałatki robi się otwierając kilka puszek,a warzywa to ogorki kiszone i dynia w occie.
    Za to mięsa,pieczenie,zrazy,pasztety ,golonki,ryby to są orgie dla smaków.Ja mam na tyle rzadko okazję jedzenia tego w najlepszym wydaniu,że o żadnym umiarze nie może być mowy
    Jak mówi jedna z nich - Dobre bylo- długo bolało

    Tyle mi się zebrało tematow do poruszenia na tematy o których pisałyście,ale ciągle mam czas na takie pisanie z doskoku,może wieczorem w końcu zrobię jakiś porządny wpis.
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 24-10-2017 o 11:47
    kalahari lubi to.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

  5. #18505
    sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    27-01-2015
    Posty
    4,106

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    W sprawie gotowania to ja dzisiaj robię żeberka duszone z warzywami jak robiła moja mama i jakie zapamiętała moja córka - smaki dzieciństwa
    I jeszcze na temat gotowania - polubiłam herbatę bez cukru, no może "polubilam" to za dużo powiedziane ale do tej pory różne ziołowe i owocowe tak piłam to uznałam że i czarną mozna A do kawy dodaję mleka i jest ok
    Pierwszy krok zrobiony
    Czy już dopisalyscie mnie do grupy 5- cio lub 3 kilowcow?
    gruschka and kalahari like this.

  6. #18506
    maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    07-08-2010
    Mieszka w
    Częstochowa
    Posty
    7,240

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    Sabinko to ja cię dopisuję do naszej pięciokilowej
    kalahari lubi to.

  7. #18507
    Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    27-01-2015
    Mieszka w
    łódzkie
    Posty
    7,536

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    Jak u mnie bedzie jeszcze jeden taki weekend jak ostatnio, to będę musiała wypisać sie ze swojej grupy trzykilowej i przystąpić do waszej
    gruschka and kalahari like this.

  8. #18508
    Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    28-01-2015
    Mieszka w
    italia
    Posty
    989

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    ciao,
    pozdrowienia z italii-ostre slonce, ostry wiatr, ktrory przepedzil wszystkie chmury i niebo
    jest..bajecznie blekitne.
    na obiad pasta z pesto,na kolacje hamburger z soji-wlasnej produkcji-jak na wegetrianina przystalo.
    w rzymie jeszcze pelno rozneglizowanych turystow,mozna tez zobaczyc moneta i picassa,ale to nic nowego na rynku sztuki.wiec przeszlam obok obojetnie(no bo ile mozna ich podziwiac?). chyba zaczynam "emeryture" tzn. nic mi sie nie chce-i dobrze. ale fizyke kwantowa i astronomie nadal cwicze-nie powiem wciag(ne)lo mnie

    ja jestem w grupie 2-kilowej....to i tak bardzo optymistyczne zalozenie-jak dla mnie.....
    Ostatnio edytowane przez kalahari ; 24-10-2017 o 14:29
    gruschka and Jolinkaa like this.

  9. #18509
    Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Dołączył
    30-11-2010
    Mieszka w
    Frankfurt am Main
    Posty
    13,106

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    A ja siedze z Karusia na kanapie i czekam az podeschnie, bo zaczela mi sie trzasc jak galareta.
    Przy okazji poczytalam troche w necie o roznosciach...miedzy innym o prazeniu ziarenek i orzechow...

    Prawidłowe prażenie – wskazówki Aby prawidłowo przeprowadzić proces prażenia, należy pamiętać o kilku ważnych elementach, co zapewni nam otrzymanie zdrowego produktu bez zbędnych strat na wartości odżywczej. Zaczynamy od porządnego nagrzania patelni lub garnka. To bardzo ważny element, gdyż im lepiej nagrzana patelnia tym krócej będziemy prażyć nasiona, a co za tym idzie mniej składników odżywczych utracimy. Prażenie odbywa się bez udziału tłuszczu, dlatego na gorącą patelnie wysypujemy nasiona lub orzechy i lekko poruszając naczyniem, czekamy do momentu, aż wyczujemy charakterystyczny zapach lekko przypieczonych pestek. To właśnie moment, gdy proces powinien zostać zakończony. Gotowe nasiona powinny mieć prawie niezmieniony kolor w stosunku do produktu wyjściowego, ale charakteryzować się specyficznym, przyjemnym zapachem i aromatem. Im mniejszy produkt poddajemy prażeniu, tym czas prażenia jest krótszy. Oznacza to, że wiórki kokosowe prażone będą ok. 15 s, z kolei orzechy do minuty. Gotowy produkt przesypujemy do zimnego naczynia lub w miarę równomiernie rozrzucamy na zimnym naczyniu, aby zatrzymać obróbkę termiczną. Co prażymy i do czego wykorzystujemy prażone produkty? Prażeniu zostają poddane różnorodne produkty. W warunkach domowych na własne potrzeby najczęściej prażymy nasiona słonecznika czy sezamu, pestki dyni, orzechy włoskie lub laskowe, migdały, płatki migdałowe, kokosowe wiórki i wiele innych elementów roślin oleistych. Stanowią one świetny dodatek do sałatek, deserów lub często spożywanych w ramach posiłku śniadaniowego owsianek. Dobrze komponują się również dodane do naturalnego jogurtu czy maślanki lub jako posypka do lodowych deserów w połączeniu z czekoladowymi wiórkami. Zaleca się również prażenie lub przepłukanie kaszy jaglanej, w celu pozbycia się jej goryczki. Na skalę przemysłową prażone są ziarna kawy, co pozwala na wydobycie z nich odpowiedniego aromatu i otrzymanie pożądanej zawartości kofeiny, w zależności od czasu prażenia. Im dłużej prażymy kawę tym jest ona ciemniejsza i zawiera mniej kofeiny. Prażenie produktów jest procesem, który wpływa na poprawienie tekstury, smaku i zapachu produktu. Należy pamiętać, aby proces przeprowadzać szybko na suchej, maksymalnie mocno nagrzanej patelni, co zapewni nam uwolnienie esencji zapachowych przy małej ingerencji w strukturę chemiczną surowca. Im dłużej będziemy produkt prażyć, tym mniejsza zawartość składników odżywczych w nim pozostanie w stosunku do surowca wyjściowego. Aby zachować zdrowe składniki w nasionach prażonych i cieszyć się ich ciekawym smakiem i aromatem, warto aby proces przeprowadzać z korzyścią dla surowca i własnego zdrowia.

    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Jolinkaa lubi to.

  10. #18510
    Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Dołączył
    30-11-2010
    Mieszka w
    Frankfurt am Main
    Posty
    13,106

    Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

    I jeszcze propozycja na jesienna granole...

    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    krysiapysia lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •