Strona 1951 z 3048 PierwszyPierwszy ... 951 1451 1851 1901 1941 1949 1950 1951 1952 1953 1961 2001 2051 2451 2951 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 19,501 do 19,510 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    jeśli ja zawsze interesowałam się czyjąś nieobecnością, pisałam smsy, dzwoniłam, to myślałam
    znam to Agnieszko, ale teraz się oduczyłam, nie dzwonie , nie prosze o spotkania i niektóre znajomości wymarły śmiercią naturalną
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

Mieszka w
    Częstochowa

Byłam wczoraj w Zusie, złożyć wniosek o chorobowe dla pracownika, zawsze mam przy tym stres , bo te druki są tak beznadziejne, że zwsze coś w nim mam nie tak, więc wolę iśc osobiście i na miejscu coś dopisac albo skeślić jak niepotrzebne.
    Ni i tez tak było wczoraj, pani mi skresliła kwote wyłaty bo w styczniu pracownik był na urlopie więc zarobił mniej, a ja wpisałma stała podstawę bo mi się wydawalo że się nie pomniejsza, po czym pani powiedziała żeby przepisac bo ona nie przyjmnie skreslonego, krew mnie zalała, no ale cóz, poszłam przepisać, wracam, była już inna pani i nie zgadniecie co miałam tym razem źle ! Pani mi kazała poprawić bo wynagrodzenia się nie pomniejsza, na szczęście przyjęłą skreślone może dlatego, że jej pokazałam że tak było w pierwszej wersji. Kocham ZUS!!!!!

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

O tak Maniusiu, ja też już teraz wiem jak postępować ... jak powiedział Antony Hopkins, "kiedyś traktowałem ludzi dobrze, teraz tak jak oni mnie" . Jest to bardzo gorzkie , ale z drugiej strony bardzo ułatwia sprawę .
    Dobre z tym zusem
    sabinka57 lubi to.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

U mnie dzisiaj kolejne śniadanie mocy - bula z masłem i miodem.Znowu trochę mi za słódko,nawet 2 kawa niewiele pomaga,ale przy lekarstwach się nie grymasi
    U mojej babci wiejskiej leczyło się mlekiem z miodem i masłem,ale to jest ponad moje siły,a wyczytałam gdzieś u jakiegoś naturalisty,że miód najlepiej działa na kromce chleba z maslem.Z tym daję radę
    Czuję się całkiem dobrze,jak na chorobę,mam nadzieję,ze gorzej już nie będzie.
    Wczoraj też miałam dzień kaszy,ale o wiele mniej ascetyczny niż Sabinka(brawo!)
    ZUS to ZUS.Nie na darmo młodzież mówi "ZUS wave -kawa,paprotki,delicje i .....nic nie załatwisz"

Agnieszko,na ugotowaną kaszę kładę konfiturki,tak po prostu

Dzisiaj M dzielnie powędrował na rynek,bez problemu znalazł mojego chłopinę kurczakowego,przy okazji nawiązał znajomość.Wrócił bardzo zadowolony i rosołeczek już bul,bul,bul
    Pewnie będzie z kaszą jako kolejne danie mocyPiguły też biorę,żeby nie bylo......
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 12-12-2017 o 10:20
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Mieszka w
    Częstochowa

Gruszko zdrówka życze
    gruschka and sabinka57 like this.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Ja dzisiaj już jestem po wyjściu z domku i powrocie i właśnie piję kawę, tak rano dawno nie wychodziłam ha ha ale byłam zbadać sobie krew, jutro wyniki, aż się boję....nie lubię lekarzy, nie lubię badań, boję się, że coś mi tam znajdą i wolę nie wiedzieć ale jak byłam z tym moim kaszlem to dał mi skierowanie, dawno nie robiłam to raz kozie śmierć.
    Gruszko widzę, że postawiłaś na leczenie naturalnymi sposobami ale tabletki też jakieś łykasz, czyli leczysz się dwutorowo leżysz w łóżeczku czy niekoniecznie? ja nie znoszę leżenia w łóżku, robię się wtedy jeszcze bardziej chora
    Agnieszko to powiedzenia Antony Hopkinsa bardzo mi się podoba, trafił w sedno a tak a propos kasz bo pisałaś, że kupiłaś dobrą jaglankę, dla mnie wszystkie są ok ale jestem ciekawa jakiej firmy ci smakuje?
    Kasiu jestem takiego zdania jak Maniusia, skoro ci tak źle w tej obecnej pracy to możesz na spokojnie, w wolnym czasie szukać czegoś innego, co bardziej ci podpasuje, szukać pracy ze starymi ludźmi bo jak widać to by cię satysfakcjonowało, na razie masz pracę, masz jakąś stabilizację i pieniądze to nie na hurra, nie na chybcika, pomalutku może coś ci się trafi.
    Maniusiu no z ZUS-em to dobre, każda pani ma inne zdanie, jakbyś trafiła do jeszcze innej to może jakaś inna rubryka by jej się nie podobała
    co do sniegu to u mnie było trochę wczoraja rano ale szybko stopniało to co było.
    Ale za to w Anglii mają wielkie problemy...
    gruschka and Agnieszka111 like this.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Gruszko fajnie masz z tym twoim W, - sprząta, robi zakupy nawet na ryneczku u chłopiny kurczakowego i chyba rosołek gotuje dla ciebie???
    gruschka and Agnieszka111 like this.

Awatar gruschka

Sabinko
    rosołku bym mu nie powierzyłaObawiam się,że oboje byśmy go nie jedli....
    Zadania które przed nim stawiam są jasne i proste,przez lata nauczyłam się co można a co było,jest i będzie nieosiągalne
    A do zakupów na rynku to sam się zgłaszamogą być ciężkie,byle nieskompikowane
    Też patrzę na pogodę w Szkocji,bo tam siostrzenica.....Ale ona z Polski wschodniej,niejedną ciężką zimę widziała

Awatar gruschka

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Ja dzisiaj już jestem po wyjściu z domku i powrocie i właśnie piję kawę, tak rano dawno nie wychodziłam ha ha ale byłam zbadać sobie krew, jutro wyniki, aż się boję....nie lubię lekarzy, nie lubię badań, boję się, że coś mi tam znajdą i wolę nie wiedzieć ale jak byłam z tym moim kaszlem to dał mi skierowanie, dawno nie robiłam to raz kozie śmierć.
    Mam dokładnie tak samoTylko resztki zdrowego rozsądku zaganiają mnie czasem do badań.
    Zdecydowanie wolę pilnować jedzenia i ruchu,dopiero jak się od tego nie poprawia to sięgam po tę białą ostateczność

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Sabinko, kupiłam firmy Sante, smakowała mi duzo bardziej niż Kupca, a zrobiłam ją wg takiego przepisu :

jak ugotować kaszę jaglaną NA SYPKO:

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:
    1 miarka kaszy jaglanej
    1,5 miarki gorącej wody
    ½ łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej

miarka to 250 ml

Przygotowanie:
    Kaszę jaglaną prażymy na suchej patelni, kilka razy wstrząsamy patelnią, aby kasza się nie przypaliła.
    Gdy czujemy zapach kaszy kończymy prażenie
    Uprażoną kaszę płuczemy gorącą, przegotowaną wodą
    Dolewamy świeżej, gorącej wody, wsypujemy sól, przykrywamy garnek i gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem, nie mieszając przez 4 minuty od momentu zawrzenia, wyłączamy palnik
    Przykryty garnek z kaszę pozostawiamy na ciepłym palniku przez 8-10 minut
    Odkrywamy garnek, kaszę odparowujemy, mieszamy

Gruszko, zdrowiej

Jeśli chodzi o badania, to regularnie co dwa lata robie mammografię, raz w roku usg piersi. Raz w roku cytologię. Od wielu lat nie opuściłam żadnego z tych badań. Wszystkie pozostałe? Nie mam wyjścia co dwa lata dostaję z pracy skierowanie na badania okresowe- morfologia, mocz, laryngolog, rtg płuc, ekg, lipidogram. Tylko ten przymus mnie mobilizuje
    krysiapysia and sabinka57 like this.

Uprawnienia umieszczania postów