Strona 2037 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1037 1537 1937 1987 2027 2035 2036 2037 2038 2039 2047 2087 2137 2537 3037 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 20,361 do 20,370 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Nie- Agnieszko- urodzinki mego meza byly wczoraj- dzis natomiast ide na spotkanie WW- a o to pytala sie Krysia.
    Nie spodziewam sie tam zobaczyc zadnego spadku na wadze, bede szczesliwa jesli nie bedzie wzrostu po tym wczorajszym wieczorze. Bo obok kawaleczka tiramisu, byly rowniez winogronka, serek i oliwki-oraz alkoholowe male co nieco.
    Przyszla siostra ze szwagrem no i byla jednak mala imprezka...

A tak w ogole w temacie odchudzania i nie tylko...bo i stosunkow miedzyludzkich to spodobala mi sie ta sentencja...

Ostatnio edytowane przez kasiaogrodniczka ; 31-01-2018 o 07:52

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Aaaa, teraz doczytałam
    No, ale urodziny małżonka są tylko raz w roku, trudno ich nie obejść choć trochę . Jak masz zapał, to w następną środę może być tylko lepiej
    gruschka and sabinka57 like this.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Lubię jak jest tyle czytania także rano

Moje pierwsze jedzone tiramisu bylo przepyszne,baardzo alkoholowe i lekkie.Przepyszne..Ale nie z mascarpone tylko z jakimś takim serkiem, przez osobę z Niemiec robione.Amaretto i kawy bylo bardzo duzo a krem lekki.Potem już żadne inne nie bylo takie dobre,zawsze za słodkie
    Może też z powodu mascarpone,za którym też nie przepadam.Ale tak w ogóle Włósi to świetnie wymyślili,jak większość swojego jedzenia

Krysiu ja na wo chudnę przepięknie - 12-15 kgKłopot caly tkwi w motywacji.Żadne marzenia o lepszym wyglądzie nie skłonią mnie do tylu wyrzeczen.Jedynie ból i kulejące zdrowie.A z tym na razie jest calkiem nieźle i wolałabym,żeby taka motywacja już mi nie wracała....
    Bardzo dobrze rozumiem wasze przerwy w diecie na to i owo.też jestem słaba wobec jedzenia,moze trochę innego ale to akurat nie ma znaczenia

Agnieszko
    dobrze,że jesteś daleko z pączkami,bo uwielbiam takie świeżutkie,z bardzo małym piegiem dżemu i bez lukru i popłynęlabym jak ta Wisła do morza....Ale jest plus twojego zdjęcia,poszłam sobie kupić takiego z cukierni,bez lukru ,części z nadzieniem oddałam M ,ale i tak był ohydny...Dzięki temu tłusty czwartek mam z głowy
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Nie spodziewam sie tam zobaczyc zadnego spadku na wadze
    Ale może pobyt w spa choć troszkę zaprocentuję,w końcu bylo i sporo ruchu i przez większość pobytu raczej nie jadłaś niż jadłaś

Krysiu
    o twojej sprawie czytałam,nadal mocno trzymam kciuki.

U mnie dzisiaj to chyba też pierwszy dzień,kiedy mogę popracować nad wagą bez różnych przeszkadzajek.
    Z imprezy domowej niewiele wprawdzie zostalo,ale za to to co lubię najbardziej
    Z pieczonej cukinii,papryki i marynowanego baklażana zrobiłam małą zapiekankę,która wyszła pyszna.KIlka sajgonek(które okazały się zdumiewającym hitem) Niby wszystkiego niewielkie ilości,ale nietrwałe,pyszne i naprawdę żal wyrzucić.Ale to już na szczęście wspomnienie.
    Pogoda się poprawila,jest szansa na sprawdzenie stanu morza i to z siostrą
    Teraz tylko nie zmarnować potencjalu dnia
    Sniadań nadal nie jem i jest ok.Czasem jestem glodna o 12.00 czasem o 14.00 i wtedy jem.Na wadze od najwyższej ,poświątecznej 2 kg mniej
    Nie święcę jeszcze żadnego triumfu,ale to potwierdza moje odczucia,że dla mnie kierunek jest dobry
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 31-01-2018 o 08:48
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Gruszko, brawo za te dwa kiloski Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-dobra-robota.gif

Powiem Ci, że ja też mam tłusty czwartek z głowy, bo wieczorem wpadły jeszcze dwa pączki, ale na szczęście goście wykończyli resztę. Moja córka przywiozła z Wrocławia przepyszny chleb- bardzo prosiłam żeby go wczoraj zjeść ( sama też do tego się dołożyłam) i dziś na szczęście został tylko na śniadanie dla dzieciaków. Mówię Wam, jest po prostu rewelacyjny.
    Z nostalgią myślę o pączkarni w Gdyni- gorący, z lukrem i różą- o jaaaa jaki on był pyszny

Ale od dziś wo i tego będę się trzymać

Krysiu też miałam napisać i zapomniałam, ale myślałam wczoraj o Tobie - trzymam kciuki i jestem z Tobą myślami ...
    krysiapysia and sabinka57 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] do poczytania w wolnej chwili
    Spadam do pracy. Trzymajcie się
    krysiapysia lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Kasiu chyba nie jestem wilkiem bo liczę i liczę te owce jak spać nie mogę...i dalej liczę....i dalej liczę a zasnąć mi się nie udaje
    dostałam inne tabletki od mojej pani doktor, do brania codziennie przed snem ale jak poczytałam, że można od nich tyć bo można mieć wilczy apetyt ( można ale nie trzeba) to się zastanawiam, w każdym razie do soboty, do imprezy biorę stare i kiepsko śpię, dostałam też typowo nasenne ale nie chcę ich nadużywać, trzymam na kryzys

Krysiu no jem oczywiście więcej niż tylko kurczaka i sałatę, zresztą o tej porze roku sałaty nie jem raczej ale jem generalnie mniej, bez dużej ilości węgli i bez śniadań - jak Gruszka, tak było w poniedziałek i wtorek i było ok, wczesny obiad około 14 rozwiązuje sprawę, na razie śniadania są mi niepotrzebne
    u ciebie wo też widzę tak z przerwami na torty i ciasta, pewnie dlatego nie ma dalszych postępów ale dobrze, że i tak trzymasz to, co osiągnęłaś latem ale jak cię widziałam na zdjęciach z ostatniego spotkania to wyglądasz szczuplej
    co do sukienki to pewnie wrzucę jakąś fotkę z imprezy, jak jakoś względnie dobrze wyjdę

Kasiu zajrzałam do przepisu na mascarpone z którego korzystasz i jakoś nie ma tam nic o cukrze, do czego dodać ten cukier? w składnikach jest 3/4 - 1 szklanki cukru a dalej cisza??? Chciałabym kiedyś spróbować zrobić bo raz mi nie wyszło ale proszę o info, gdzie ten cukier dać????
    krysiapysia lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Agnieszko ciekawostka z ta wodą u ciebie, organizm sam sobie reguluje tę wodę, zatrzymuje albo i nie ale niekoniecznie ci to pasuje bo np. mało chudniesz na wo....no i ten brzuch jak balon od błonnika, co organizm to inne reakcje na różne potrawy...
    a dlaczego mało piszesz jeśli można spytać? nie lubisz pić wody? żle się czujesz po dużej ilości? nie czujesz pragnienia a zmuszać się nie lubisz? ja wodę mogę pić tylko ciągle zapominam
    no to narozrabiałaś trochę z tym whatsappem dobrze, ze Kuba zna się na rzeczy

Kasiu no to sobie dogodziłaś trochę wczoraj ale urodziny małżonka są tylko raz roku jakby nie było
    krysiapysia lubi to.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Maniusiu, a Ty jak tam? Kontynuujesz, bo podejrzewam, że smakowitości już wyjedzone?
    Tak Krysiu zrobie kilka dni, dziś jeszcze nie , bo nasza kolezanka z księgowości dziś jest oststni dzień w pracy no i mamy pozegnanie
    krysiapysia lubi to.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Wg ponizszego artykulu Wlosi jedza tiramisu do drugiego sniadania...a moze ktos sie skusi na pierwsze?
    Ja robie tiramisu tak jak w tym przepisie...wychodzi przepyszne!
    Moze kiedys zrobie na naszym spotkaniu.... To moje rodzinne ciasto i nazywamy je "tyra-misu"
    Kiedys w mojej firmie robili calkiem dobre tiramisu, no wiadomo, to nie to samo co domowe, no ale jak na kupne to całkiem dobre i niezbyt chemiczne, no ale drogie było to się nie sprzedawało...
    Ja bym powiedziała Kasiu - tyraj misiu1277310345_by_wieslawbudniak_600.jpg
    krysiapysia lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów