Strona 2169 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1169 1669 2069 2119 2159 2167 2168 2169 2170 2171 2179 2219 2269 2669 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21,681 do 21,690 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

A mnie Jola nie obiecuje, że wróci, raczej wręcz przeciwnie , nic nie daje zachęcanie, więc już nie będę ...czy Jola mnie tu słyszy???Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-buziak.gif

Lecę po zakupy i do pracy

do miłego

Ps. Gruszko, kurde, szkoda, że nie wiedziałam, że Madam może się podobać...jakoś tak przemknął ten film w moim kinie niezauważony , no nic, obejrzę, jak tylko będę miała okazję .
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 16-04-2018 o 10:04
    gruschka and sabinka57 like this.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

No rzeczywiście,nie rozśmieszył mnie.
    Mamy różne poczucie humoru i niech tak zostanie.

W ramach bezglutka dziś faszerowane baklażany,naprawdę przepyszne,jak widzicie więc daję radęJeszcze będziecie mnie błagać o przepisy Teraz tylko wytrzymać w niepodjadaniu i już za rok będę wymieniać całą garderobęRazem z Sabinką
    Jakoś muszę przerwać ciąg bułkowy,bo zaczynalo być nieciekawie......
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 16-04-2018 o 10:22
    sabinka57 lubi to.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Kurde, nie wyjdę dziś.
    Gruszko, i ja mam ciąg bułkowy i nijak go przerwać nie mogę, dlatego waga stoi. Dziś nad tym pomyślę na kijkach

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

TinnGo pięknie opowiadasz o swoich kocich przyjaciołach, widać, że kochasz ich niezmiernie, bardzo lubię czytać te twoje opowieści, nie tylko o kotach zresztą, o ogrodzie i walce z różnymi przeciwnościami losu jakie się tam pojawiają i pięknym czasie gdy już wszystko opanujesz też, zresztą ja w ogóle wszystkie was dziewczyny lubię czytać ale, żeby było co czytać to i pisać trzeba i kółko się zamyka
    Podoba mi się, że jak już się za cos bierzesz to tak dogłębnie i na maksa, ja taka nie jestem, do wielu rzeczy mam słomiany zapał, próbuję łapać kilka srok za ogon i zostaję z niczym... przykład - język angielski, pewnie już się domyśliłaś z moich opowieści, że latam tam dosyć często bo mam tam córkę, jedyną, jest tam od 12 lat, wyszła za Anglika i tu jest problem, przynajmniej dla mnie mój angielski - który leży i kwiczy, powinnam mieć dobra motywację bo nie dość, że często tam bywam i wypadałoby chociaż w prostych sprawach się dogadać a poza tym zięć i wnuczki ( 4,5 i 2,3 lata) mówią w zasadzie tylko po angielsku, nie będę już tu tłumaczyć, że wielokrotnie próbowałam z córka rozmawiać na ten temat ale ona swoje, ja swoje, więc nie naciskam i przecież na siłę nie zmuszę jej do tego, żeby je uczyła polskiego, ona już czuje się tam Angielką i dobrze jej tam...
    W szkole nie uczyłam się angielskiego w ogóle, od kilku lat coś tam próbuję robić w tym kierunku, jakieś podstawy mam ( kursy), teraz powinnam uczyć się sama aby lepiej się komunikować a ja tylko co kilka miesięcy jak tam jestem to uruchamiam to co już umiem i czego nie zapomniałam, za każdym razem cos tam nowego podłapię ale ogólnie dooopa bo w domu nic nie robię pomiędzy wyjazdami
    Jak ty uczysz się języka bo pisałaś, że wczoraj poświeciłaś na to aż 3 godziny, wiem, że zapisałaś się na kurs ale co robisz w domu? jak się uczysz? możesz cos skrobnąć na ten temat?
    Agnieszka ma rację pisząc kiedyś jak się skarżyłam na trudności w komunikowaniu się w moimi wnusiami, że za kilka lat może być problem, bo mogą się po prostu wypiąć na babcię z którą nie mogą się dogadać a tego chciałabym uniknąć....
    Ja próbuję uczyć je trochę polskiego będąc tam ale to tylko pojedyncze słówka a nie komunikowanie się po polsku
    gruschka, TinnGO and Agnieszka111 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Sabinko, jesteś nauczycielką może spróbuj uczyć wnusie wierszyków po polsku, wtedy sama " melodia " języka na tyle im się spodoba, że będą chciały wiedzieć co do nich mówisz. I śpiewaj z nimi, nawet przez skype. Zobaczysz jak szybko zaczną śpiewać razem z Tobą dzieciaki szybciej się uczą, nie to co my
    sabinka57 lubi to.

Awatar gruschka

Mnie szczerze mówiąc te 3 godziny angielskiego Tinngo nieźle weszły na ambicję....
    Wprawdzie nadal sporo czytam,bo większość interesujących mnie rzeczy jest jednak po angielsku,ale z mówieniem coraz gorzej
    Chyba czas poszukać jakiegoś native speakera choć na godzinkę tygodniowo.
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

A propos nauki...moja mama od jakichś dwóch lat ćwiczy pamięć. Robi to w ten sposób, że wynajduje sobie bardzo długie wiersze i uczy się ich na pamięć. Ale jeszcze w dodatku muszą się jej podobać. Czyli musi ich trochę przeczytać żeby znaleźć ten, którego będzie się uczyła. Często mają po kilkanaście zwrotek. W ten sposób rozwija się intelektualnie szukając w bibliotece wierszy, potem ćwiczy pamieć.

Znalazła gdzieś w internecie wykaz książek (100), które powinno się przeczytać przed śmiercią , wiele z nich oczywiście czytała, bo wszyscy w domu kochaliśmy zawsze książki, ale wielu nie, więc z zapałem się za to wzięła.
    No imponuje mi bardzo. Na szczęście mam po niej tę energię

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Gruszko no ja native speakerów to mam tam na miejscu ale co z tego jak to jest tylko raz na jakiś czas a poza tym taki native speaker dwuletni to taki chyba nie do końca pelnowartosciowy jest ha ha
    Agnieszko no twoja mama jest po prostu niesamowita kobieta i super, że dużo cech odziedziczylas właśnie po niej.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie, dopiero wróciłam. Poczytam, ale popiszę może jutro. Dużo było dzisiaj różnych energii i emocji i muszę się zresetować. Do tego synowa jest w szpitalu, co też ściga myśli. Odezwę się w miarę szybko.
    gruschka, maniusia72 and sabinka57 like this.

Awatar gruschka

Sabinko,ja myślałam oczywiście o sobie,i już się nawet na jutro umówiłam
    A u ciebie,kto wie może właśnie 2 latka będzie świetnym nauczycielem
    Krysiu
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 16-04-2018 o 20:22
    maniusia72 and sabinka57 like this.