Strona 2395 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1395 1895 2295 2345 2385 2393 2394 2395 2396 2397 2405 2445 2495 2895 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 23,941 do 23,950 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar marti38
    marti38 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Dzień dobry :-)
    Ależ mam zaległości i w czytaniu i w pisaniu - świat realny całkowicie mnie pochłonął. Najpierw 15 sierpnia wizyta u teściów - lubię ich, naprawdę, rzadko się widujemy, bo teść jest aktywny zawodowo, pomimo 76 lat - chciałabym kiedyś mieć taki umysł jak brzytwa jak on i tak ogarniać nowe technologie, a kiedy czegos nie wie, wspomaga się wiedza techniczna i informatyczna wnuków.
    Przemiłe 4 godziny, a potem impreza urodzinowa koleżanki, do nocy. Kolejne dwa bardzo, bardzo intensywne dni w pracy i równie intensywny weekend, zakończony wczoraj fajnym grillem u nas z koleżankami.
    Teraz tydzień oddechu i w sobote przez Wrocław ruszam nad morze.
    Bardzo lubię taki czas, kiedy dużo się dzieje, zapisuję wrażenia w pamięci, postanowiłam je też zapisywać w jakims kalendarzu, bo jednak gubią się te dni potem i pamięć jest zawodna. A kiedy znajduję swoje zapiski sprzed lat, czytam o tym co robiłam, jak myślałam wtedy, to wyłania się obraz trochę innej mnie, z doświadczeniami, które ukształtowały mnie obecną.
    Takie refleksje przy poniedziałku Strasznie szybko czas mija, dopiero co cieszyłam się wiosną, a już jesień (moja najukochańsza) pora roku nadchodzi. Za szybko, więc postaram się zamknąć wspomnienia w pisaniu :-)
    Refleksja tez przychodzi, kiedy patrzę na swoje dorosłe dzieci, albo na córke mojego siostrzeńca - jestem cioteczną babcią, a Zosia (zwana w rodzinie Peppą ) ma 1,5 roku. To chyba najsłodszy wiek, zaczyna coraz więcej mówić, bardzo dużo rozumie i naprawdę jest fajna. Aczkolwiek do własnych wnuków na razie nie tęsknie Zosia raz na jakiś czas w zupełności mi wystarczy.

Mam nadzieję, że przed praca uda mi się jeszcze przeczytać Wasze wpisy i odnieść się do nich. Miłego dnia :-)
    gruschka and maniusia72 like this.

Awatar marti38
    marti38 jest nieaktywny Znany na forum

Trzeba więcej systematyczności w odpisywaniu, bo przez kilka dni jesteście naprawdę płodne. I chociaż przecież przymusu żadnego nie ma w odnoszeniu się do Waszych wpisów, to lubię tak robic i chciałabym każdej z Was odpowiedzieć :-)

Krysiu, oczywiście, że przepisami się podzielę, wyszukam w domu linki i prześlę. Uprzedzam, że lodom z kalafiora daleko do normalnych, ale jako oszukiwanie ośrodka słodyczowego w głowie mogą być :-)
    Co miałas na myśli, pisząc o moim niedawnym wpisie na temat stanowczości?

TinGo - dokładnie takie miałam skojarzenie przy naszej dyskusji o Ani - wszystkie chyba należymy do Ludzi, którzy znaja Józefa :-) Z fajnym, ciepłym i trochę bardziej lub mniej luźnym podejściem do życia. I nie ma narzekających ciągle maruderek, co też jest ważne (tak mi się wydaje) w grupie.
    Współczuje Ci wczesnej straty rodziców i doskonale rozumiem, że nie możesz sobie pozwolić na kiepskie stosunki ze szwagrem, to cena jaką ponosisz za fajne relacje z reszta rodziny.
    Diete Barta i treningi traktowałam trochę po macoszemu, jak mi coś nie pasowało, to tego nie robiłam Pod tym względem jestem jak Kasia - diety sa po to, żeby je modyfikować, w zależności od naszych potrzeb
    Cardio to ćwiczenia z odpowiedni wysokim pulsem - w Twoim przypadku to marsz z kijkami; robisz doskonałe kardio kilka razy w tygodniu? To wystarczy, do utrzymania dobrej formy.
    Suplementów nie stosuj - mówiłam, że Bart jest trochę nawiedzony No ale sportowcy/kulturyści tak mają.

No i czas mi się skończył, ale na pewno ciąg dalszy nastąpi.
    gruschka and maniusia72 like this.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

TinnGo zapomniałam podziękować na przepis na sok z aronii, na pewno zupełnie inny od tego jak robi soki mama J. ale wydrukowałam i zawiózł jej, czy zrobi z nowego przepisu czy po staremu to się okaże, w każdym razie dziękuję bardzo
    gruschka, maniusia72 and marti38 like this.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie
    Usiadłam w końcu do sprawozdania z pracy. Nie tylko swojego, ale też zbiorczego, bo akurat wypadło na mnie. Wymyślałam już cuda wianki, żeby odwlec w czasie, bo to żmudna i nudna robota . Ale muszę w tym tygodniu oddać. Trochę pewnie mi zejdzie, bo to tabele, tabelki tabeleczki .

Maniusiu, do Krakowa nie jest na szczęście daleko . Przez jakiś czas będziesz pewnie miała syndrom pustego gniazda, ale dalej pracujesz, no i masz jednak koło siebie swojego Sucharka, więc powinno w miarę szybko odpuścić .

Agnieszko, masz bardzo podobnie. Za chwilę jednak zaczniesz angażującą pracę, więc już w ogóle nie będziesz miała czasu na zastanawianie się i smuteczki .
    Ciekawa sprawa z tymi komarami. U nas też właściwie jakoś ich mało, chociaż woda stosunkowo blisko. Zaczynam podejrzewać, że to sprawa autostrady . Cieszę się, że Adelcia dobrze zniosła rozstanie i się nawet nie obraziła .

Sabinko, dobrze że tak podchodzisz do sprawy. Bo to prawda, że najważniejsze w tym wszystkim jest to, że córci jest tam dobrze . Poza tym, biorąc pod uwagę odległość, to widujecie się naprawdę często, już nie mówiąc o codziennych rozmowach na skype. Skype to zdecydowanie jeden z najcudowniejszych wynalazków .
    Co do młodości, to ja tam bym się słuchała Maniusi .

Marti, za nic teraz nie pamiętam o co chodziło mi w tym wpisie o stanowczości . Jak znajdę więcej czasu, to doczytam i sprawdzę .
    Skoro już potwierdziłaś, że suplementy na diecie Barta nie będą potrzebne, to tym bardziej spróbuję do niego podejść.
    Teść do pozazdroszczenia. Moja siostra pracowała do siedemdziesiątki, ale tylko dlatego że więcej nie mogła.
    Też lubię kiedy dużo się dzieje, chociaż przyznam, że przez lata sporo w sobie poprzestawiałam z powodu moich bliskich, którzy wszyscy (dokładnie wszyscy! ) lubią spokój i stałość. Śmieję się czasami, że to niesprawiedliwe, bo chociaż dzieci powinny się rozdzielić w swoich preferencjach . Naprawdę może szkoda, że nie spisujesz tego, co zrobiło na Tobie wrażenia czy zachwyciło Cię w różnych sytuacjach, zwłaszcza że wspomniałaś iż lubisz pisać
    Z wnukami faktycznie się nie spiesz . Jesteś sporo młodsza od nas, a my w większości jeszcze nie babcine, wiec póki co, zapraszamy na koniec kolejki .

Agnieszko, widzę że jesienią nie będziesz się już cieszyć sama .

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Pierwszy jako tako spokojny dzieńDziewczyny wyjechaly,M wróciłSynkowie zaopatrzeni.
    Maniusiu
    Też mam trochę tak jak ty.Syna wynajął nowe mieszkanie,po raz pierwszy będzie mieszkał zupełnie sam.Trochę go to przerażało,a nawet bardzo,ale już wczoraj widziałam,że jest dobrze.Ma dokładnie to czego mu najbardziej potrzeba i co mu słuzy,i już chyba sam to zobaczył
    Trochę go meblowaliśmy w drobiazgi
    Przypomniałaś mi o synagodze.Nigdy nie byłam,a chciałabym zobaczyć.Widziałam,że jest w atrakcjach polecanych we Wrocławiu, więc może
    Krysiu, zamiast kajakow np
    Widać,że brakuje ci jakiejś odrobiny szaleństwa.Ale ja też mam na co dzień raczej do czynienia z ostrożniakami,którzy powoli dojrzewają do moich pomysłów.I nie do wszystkich...Ale nauczyłam się robić takie wrzutki od niechcenia,żeby był czas oswoić się ze zmianą lub jakimś działaniem.A czego się nie da zrobić razem,robimy osobno

Agnieszko
    ja pamiętam takie rodzinne spotkanie raczej z wczesnej mlodości u babci ze strony taty.Bylo tak jak opisujeszDo dziś wszyscy to wspominają.Na jakiś wakacyjny tydzień potrafiło się zebrać i 30 osób,na sianie się spałoZ rodziną ze strony mamy mam za to jak ManiusiaJakby nie bylo milo na początku,za chwilę wypływają stare ,starannie pielęgnowane urazy i wszystko kończy się burzliwie i nieprzyjemnie.

Na pewno było ci trudno rozstać się z córką,bo głównie na sobie na co dzień mogłyście polegać,ale to jest takie piękne,jak napisałaś,że choć daleko to jest szczęśliwa.I ty masz takie fajne wyjazdy kilka razy w roku

Tinngo
    niespożyte masz siły do ogroduRozumiem,że wszystko dla kotów,ale te prace ogrodowe,których nie lubisz są naprawdę ogromne.
    Mnie uczyli,że aronia,ze względu na wysoką zawartość garbnikow powinna stanowić nie więcej niż 30% w przetrworach.Wątroba podobno nie lubi jej w dużych dawkach.Kiedyś dodawalo się ją ,zeby poprawić kolor

Martii
    ja wiem,że u ciebie w weekendy zawsze się dzieje, i to wesolo i kulturalnie

Wreszcie mam trochę czasu,żeby pomyśleć o wyjeździe,chociaż dom też się prosi o sprzątanie,ale to po powrocieChociaż na wrzesień to już też jakieś plany są,bo chyba już czas na grzyby i borówki w moim ukochanym Stilo.
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 20-08-2018 o 11:41
    maniusia72 and marti38 like this.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Gruschko to o szczęśliwej corce choć daleko od domu było chyba do mnie?

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Oczywiście Sabinko
    Jakoś tak szybko pisałam,bo znowu gdzieś trzeba bylo popędzić,że mi się "zjadłaś"

Agnieszko
    dobrze ,że już jesteś,również dlatego,że żadne podróbki kawowe nie trzymają twojego standarduI Kasiowego.
    Krysi bardzo dziękuję,za tak piękną próbę ocalenia mojej kawyJak brownie z kalafiora?
    marti38 lubi to.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez gruschka Zobacz posta
    Jakby nie bylo milo na początku,za chwilę wypływają stare ,starannie pielęgnowane urazy i wszystko kończy się burzliwie i nieprzyjemnie.
    o to to !!!!
    i do tego dochodzi obgadywanie nieobecnych
    gruschka and marti38 like this.

Mieszka w
    Częstochowa

wróciłam od lekarza, mam zapalenie gardła, oby do piątku przeszło !!!!
    gruschka lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów