Strona 773 z 3048 PierwszyPierwszy ... 273 673 723 763 771 772 773 774 775 783 823 873 1273 1773 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7,721 do 7,730 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

[I]Super te twoje zakupy Kasiu
    Agnieszko zgadłaś
    w zeszłym tygodniu też było ( jedno) i waga pięknie spadła
    Ostatnio edytowane przez sabinka57 ; 10-03-2016 o 12:28
    Jolinkaa, Natka55 and Agnieszka111 like this.

"Naukowcy brytyjscy również głoszą tezę, że piwo nie tuczy. Przebadali kobiety i mężczyzn w Czechach w wieku 25-40 lat i stwierdzili, że trunek ten nie wpływa na wagę i wielkość brzucha u mężczyzn, a kobiety wyszczupla! Jednak podając te dane użyli słowa „prawdopodobnie”, więc lepiej podejść do tej tezy z dystansem.

Od piwa nie tyjemy, gdyż powoduje ono odwodnienie tkanek, a dodatkowo ma pozytywny wpływ na proces spalania węglowodanów i tłuszczów, które zostają szybciej przetrawione.
    Piwo zawiera potas, fosfor, magnez, wapń i sód. Jest źródłem witamin z grupy B, B1, B2, PP oraz B12, a witamina B1 wpływa korzystnie na przemianę materii.

Niby wszystko pięknie, idealnie, ale skąd pogląd, że od piwa rośnie brzuch?
    Otóż samo piwo nie sprzyja tyciu, ale wszystkie „dodatki”, które pochłaniamy w trakcie jego picia, czyli golonka, chipsy, paluszki, orzeszki, itp. Chmiel, alkohol i węglowodany zawarte w piwie wyostrzają niestety apetyt. I to właśnie głównie tuczy nas jedzenie, które spożywamy pijąc piwo, a nie sam napój."

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Sorrki dzieffczęta,że się wcinam...Dzień dobry...
    Podczytuję Was niekiedy i nie mogłam się powtrzymać...

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Piwo zawiera potas, fosfor, magnez, wapń i sód. Jest źródłem witamin z grupy B, B1, B2, PP oraz B12, a witamina B1 wpływa korzystnie na przemianę materii.
    W necie znalezione:

Naukowo dowiedziono, że piwo zawiera witaminę B
    Kiedy wypijesz 1 piwo, to jest to witamina B1
    Kiedy wypijasz 2 piwa, to jest to witamina B2
    6 piw...B6
    12 piw...B12
    Po wypiciu skrzynki otrzymujemy- B complex

Powodzenia

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Jestem dziewczynki po calym bogatym w wydarzenia dniu...do czasu badania byl horor (bolaca glowa, nudnosci) ale po badaniu bylo juz tylko lepiej. Mialam dzis auto do dyspozycji wiec objechalam sklepy ogrodnicze...nakupowalam kwiatkow i nie tylko...
    Zabralam potem dzieci na ogrod i zagonilam do roboty -synek skrecil mi takie fajne schodki na kwiaty a corcia pomagala przy cieciu roz i innych roslin... jednym slowem udany dzionek!

Samo badanie troche nieprzyjemne ale nie takie sie juz przechodzilo... po opis mam sie zglosic do lekarza domowego, bo on kierowal mnie na to badanie i on dostanie wynik..dostalam jednak plytke zeby pokazac ja np u neurologa.

Aneczko "wtret" o piwku przedni! Pozdrawiam cie cieplutko wsrod Zawzietasek!

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

to właśnie te schodki...

Gesendet von meinem SM-G350 mit Tapatalk
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Joluś, dałaś kochana czadu z odpisywaniem-bardzo się cieszę, że już jesteś
    No dałam czadu...zasnąć nie mogłabym,to zabrałam się za odpowiadanie na Wasze wpisy z ostatniego tygodniaCieszę się...że Ty się cieszysz.

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Jak pisałaś o wypomnianej przez dziewczynę pomocy, to aż mi skóra ścierpła...miałam w życiu wiele sytuacji, w których pomagałam innym ludziom.(...) I choć z wieloma z nich kontakty potem się rozluźniły, lub zanikły, albo w jakiś sposób na nich się zawiodłam, nigdy nie przyszłoby mi do głowy tę pomoc wypominać lub jej żałować. Tylko bardzo małostkowi ludzie tak robią. To jest coś okropnego.
    Wiesz Aguś...czasami wracam myślami do tamtej sytuacji...do dziś nie wiem dlaczego do tego wszystkiego doszło.Na moim wątku tu na forum prawie wszystkie osoby stanęły po mojej stronie,więc chyba nic takiego nie zrobiłam.Tylko jedna osoba przestała się do mnie odzywać,ale ona była blisko z tą dziewczyną.Bolało,bo uważałam tą dziewczynę za przyjaciółkę,mimo,że byłyśmy tak inne od siebie,a ona była mniej więcej w wieku mojej córki.

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    I zgadzam się z AGnieszką , nie wyobrażam sobie takiej pomocy wypominać
    Maniusiu ja też sobie nie wyobrażałam takiej sytuacji,ale niestety sama o tym się przekonałam.A osobę,która to zrobiła bardzo dobrze znałaś,nie pamiętam tylko czy w czasie tej całej nieprzyjemnej scysji byłaś na forum czy akurat miałaś przerwę od pisania.

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Nie znam tej kobiety i na pewno nie chce jej bronic, jednak mysle, ze wstydzi sie tego co zrobila, bo zapewno zrobila to w tzw "afekcie"... A slow cofnac sie nie da...a jak wiemy z Foresta Gumpa... choc bywaja one jak kamienie!
    Czy wstydzi się tego co zrobiła...nie mam pojęcia,ale szczerzę wątpię.To nie taki charakter,żeby czegoś żałować.Zawiodła moje zaufanie...wyciągnęła na forum,to co jej powiedziałam w prywatnej rozmowie.Tak nie można...

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    To dobra dziewczyna i bardzo obowiazkowa. Szkoda tylko, ze ciagle jeszcze nie ma kogos, kto by ja docenil i pokochal.
    Jest z gatunku tych kolczastych, takich...z zasadami i mezczyzna, ktoremu odda swe serce musi przejsc przez ten pancerz ochronny.
    Smuci mnie to, ze jakby stracila ostatnio wiare, ze kogos takiego znajdzie. Gdy patrzyla na kolezanke, ktora ma juz dziecko -to zapytalam, czy i ona chcialaby byc matka...odpowiedziala z powatpiewaniem:" pewnie! Ale czy ja kiedys nia bede?"
    Fajna ta Twoja dziewczyna i na pewno trafi na swoją połówkę.Jest jeszcze młoda,jest zdrowa,wykształcona,ładna i ma dobrze w głowie poukładane.Gorzej jest z moim synem...on tak bardzo pragnie mieć drugą połówkę,tak bardzo pragnie związku,miłości,kiedyś własnej rodziny.Tak....tylko on już nie wierzy,że ktoś pokocha go takiego jakim jest.Jego choroba...jego niepełnosprawność zmieniła wszystko.Kiedy mówi poznanym w necie dziewczynom co mu jest,to nastaje cisza.głucha cisza i dziewczyny się wycofują.Raz na parę miesięcy trafi się jakaś ,która twierdzi,że jej to nie przeszkadza...spotka się z nim raz ,rzadziej dwa i rezygnuje.Dobry jest z niego chłopak,ale boję się,że będzie sam....że jest skazany na samotność.Co będzie jak nas zabraknie?Zresztą nasza miłość,to nie wszystko-on potrzebuje innej miłości,byłoby mu lżej znosić to wszystko co się dzieje.

CDN...........
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Jolinko, aż mi się serce ściska mediumkwnvuz594b59f10b24a1252952.jpg

Jolinko wierzę bardzo, że twój syn spotka w końcu jakąś wartościową dziewczynę, która go pokocha takim jakim jest

images.jpg

[I]No dostarczyłam sobie witaminy B1 :[/I

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez Laugizorli Zobacz posta
    Kochana Jolu. ja wiem że słowa bardzo ranią, ale te słowa dziewczyna powiedziała na pewno pod wpływem emocji. Teraz zapewne i jej jest bardzo przykro i nie wie jak ma się teraz zachować. Skontaktuj się z nią i daj jej szansę na naprawę . Bądź mądrzejsza i nie pozwól , aby chwasty złości rosły między wami. Najgorsze co robimy sobie nawzajem to pielęgnujemy w sercach te chwasty niezrozumienia, żalów i złości.
    Grażynko ja wiem,że mogła to powiedzieć pod wpływem emocji,ale na pewno nie pod wpływem emocji napisała na publicznym forum,to co jej powiedziałam w prywatnej rozmowie..Chwasty złości...jak to mądrze napisane.Tylko tych chwastów,tej złości z mojej strony już dawno nie ma-jest tylko żal.Nie skontaktuję się z nią-to sprawa zamknięta-minęło od tych wydarzeń 8 lat.Po tamtym telefonie,kiedy wypomniała mi pomoc,próbowałam z nią jeszcze rozmawiać...nic z tego.Próbowałam potem wyjaśnić sytuację z druga koleżanką,którą tamta nastawiła przeciwko mnie...nie chciała ze mną rozmawiać.Trudno........Ten rozdział uważam raz na zawsze za zamknięty.

Uprawnienia umieszczania postów