Strona 208 z 3048 PierwszyPierwszy ... 108 158 198 206 207 208 209 210 218 258 308 708 1208 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,071 do 2,080 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Natka55
    Natka55 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Nie wiem jak to się zmienia.
    Zmieniłam stopkę ,bo będę się ważyć w niedzielę.
    Agnieszko jednym słowem wypad na zakupy udany, ja też kupiłam sobie kilka ciuchów i śliczny sportowy biustonosz w F&F. Wymieniam tez bieliznę, bo z biustonosza H zeszłam do E. a spodnie kupiłam w rozm. 44.
    Do spotkania mamy 2 miesiące ,więc mam nadzieję zobaczyć w końcu 8-kę z przodu.Jak pożegnam 9-kę to oddalę się od 100-ki i to już będzie dla mnie duży sukces. Nie poddam się choć jeszcze daleka droga przede mną, na ślubie syna będę ważyć tyle ,żeby wyglądać nie gorzej niż przyszła Teściówka.

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

dieta.jpg

Dzień dobry
    Tak się dzisiaj kręcę od rana, że ani nic szczególnego nie zrobiłam, ani się jeszcze nie wybrałąm, minimum totalne, to co musiałam czyli prasowanie, pedicure i nawet włosów nie umyłam, odłożyłam na wieczór. Gdyby nie szpital to pewnie bym się tak snuła cały dzień
    Jak wyżej jestem ostatni na dwóch dietach ale nawet nie źle mi idzie a tak serio to na wadze nie jest źle przy moim trybie życia, może dletego, że od czasu do czasu same warzywka i owoce , a to zmieniło moją przemianę materii.

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Ewo – dzięki, że znalazłaś czas, żeby do nas napisać. Obawiam się tylko, że przy obecnym trybie życia zrobiłaś to kosztem snu i odpoczynku . I jeszcze podałaś mi przepis na ciasto! Jesteś kochana – na pewno niedługo go wykorzystam! Chciałabym czytać tylko optymistyczne wieści, ale najważniejsze, że powolutku, powolutku, ale jednak idzie do przodu. Mam nadzieję tylko na taki dobry cd! „Nastąpiła infekcja pooperacyjna” - czy to znaczy, że było niedopatrzenie ze strony lekarzy? Jestem pełna podziwu dla Ciebie - połączenie pełnoetatowej pracy i dojazdów to dla mnie jakaś karkołomna sztuka. A przecież tak zwyczajnie i po ludzku potrzebujesz też odpoczynku! Cieszę się Ewo, że nasze słowa chociaż trochę Cię wspierają. Szkoda niestety ,że to tylko słowa. Wiem, że z całej siły wszystkie dziewczyny trzymają za Was kciuki! Pisz, kiedy możesz i ile możesz.
    Ewuś – tulę mocno!
    Krysiu, jeszcze raz wielkie dzięki, za ciepło jakie wokół Ciebie emanuje, wyrozumiałość, za wszystko, za to, że jesteś ! i za piękne serca, całkiem w moim stylu
    Do przepisu zapomniałam dodać, że ciasto jak się rozwałkuje to się rwie, ale ja układam kawałki i zlepiam, a jest pyszne. Śliwki, rabarbar posypuję cukrem i cynamonem, bo uwielniam cynamon.

Cytat Zamieszczone przez Jolinkaa Zobacz posta
    Kochana ja nic takiego nie robię -po prostu pamiętam o Tobie i wiem,jak bardzo człowiek w takich chwilach potrzebuje wsparcia,wiem jak cieszy każda wiadomość,każde dobre słowo.Żałuję,że tylko tyle mogę zrobić,że jestem tak daleko i nie mogę Cię choćby przytulić czy za rękę potrzymać.Koszmary u mojego syna nie wystepuja we śnie,tylko jak światło wyłączy i zasnąć z bólu nie może-wtedy wracają traumatyczne wspomnienia.Mam nadzieję,że choć troche terapia u psychologa mu pomoże.Bardzo pomogłoby mu jakby miał przy sobie kochającą go dziewczynę...niestety jak tylko jakąś pozna, i powie jej o swojej niepełnosprawności,to dziewczyna przestaje się odzywać.Nie liczy się to,że dobry z niego człowiek,tylko to ,że nie jest w pełni sprawny,a na dokładkę nie ma pełnego portfela.
    robisz, robisz, wiesz sama ile znaczy taki telefon czy sms, pamięć i dobre słowo w takich momentach.
    Współczuję Mateuszowi tych nocy, może terapia psychologiczna pomoże, a fajnie byłoby gdyby zdecydował się na grupową, bo tam będzie miał kontakt z ludzmi o podobnych problemach, może bardziej by się otworzył ?
    L też nie śpi ostatnio, bo boi się, że to wszystko wróci tzn wysięk, dopiero rano jak pielęgniarka potwierdzi, że jest dobrze uspakaja się. no cóż trzeba czasu...

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Jutro wracam i powiem wam że było super ale tęskno mi juz za moim domkiem i za J.
    Witaj w domu Sabinko, teraz będzie Cię pewnie mało, nacieszcie się sobą z J Miłych dni Ci życzę !
    Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Witam w niedzielny poranek Jest tak cudownie nareszcie na dworze, ze odrabiam straty...więcej przebywam na dworze niż w domu i to jest to
    Wczoraj poszalałam na zakupach. Kupiłam trochę do domu, trochę ciuchów na wyprzedażach, wróciłam padnięta, ale jeszcze trochę ogarnęłam dom, żeby zobaczyć jak wygląda nowy dywan , musiałam kupić ciemniejszy niż miałam, żeby nie było psich odcisków palców .
    Dietę trzymam, jak będzie mi spadał kilogram tygodniowo jak do tej pory, to będzie super.Od dwóch tygodni zapisuję co jem i to mnie trochę trzyma w ryzach.
    Lubię takie dni, taki odpoczynek po całym tygodniu Ci się należy Aga i shopping to jest to co my kobiety uwielbiamy i co super poprawia nastrój, fajnie, że Cię ubywa, jak tak polecisz kilogram tygodniowo, to Cię wkrótce mąż przez lupę będzie oglądał A tak serio, gratuluję dyscypliny !
    Cytat Zamieszczone przez kalahari Zobacz posta
    obok rosnie sobie drzewko cytrynowe, ale cytryny rodzi tylko co 4-5 lat..(albo i nie)
    a wiecie jak pyszne sa figi zjadane prosto z drzewa?
    takie soczyste,slodkie , trzeba je szybko zrywac, bo natychmiast przylatuja pszczoly i je obgryzaja.
    kiedys robilam marmolade, tylko ze to duzo pracy no i w koncu ja ja zjadalam, bo u mnie w domu dzemow sie nie jada...
    rosna tez u mnie liscie laurowe--samosiejki
    a jak...
    mieszkalam w afryce to przed domem mialal pieprzowe drzewo...to byla ciekawostka przyrodnicza..
    faktycznie to nie nasze klimaty, pozazdrościć tylko ! a świeże figi też uwielbiam, ale póki co tylko ze sklepu, takie prosto z drzewa na pewno inaczej, lepiej smakują mniaaammm
    Cytat Zamieszczone przez Natka55 Zobacz posta
    Zmieniłam stopkę ,bo będę się ważyć w niedzielę.
    Agnieszko jednym słowem wypad na zakupy udany, ja też kupiłam sobie kilka ciuchów i śliczny sportowy biustonosz w F&F. Wymieniam tez bieliznę, bo z biustonosza H zeszłam do E. a spodnie kupiłam w rozm. 44.
    Do spotkania mamy 2 miesiące ,więc mam nadzieję zobaczyć w końcu 8-kę z przodu.Jak pożegnam 9-kę to oddalę się od 100-ki i to już będzie dla mnie duży sukces. Nie poddam się choć jeszcze daleka droga przede mną, na ślubie syna będę ważyć tyle ,żeby wyglądać nie gorzej niż przyszła Teściówka.
    Brawo Natuś, życzę Ci tej ósemki, a przy Twoim zacięciu ostatnio to bardzo realne.
    jak chcesz zmieniać czcionkę to zaznaczasz najpierw to co chcesz zmienić, potem klikasz powyżej na Font, wybierasz czcionkę, obok jest Size, możesz wybrać rozmiar, a następnie A kolor, tylko musisz pamiętać, żeby zaznaczyć wcześniej.

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    ja oprócz polubień, wrzucam Wam jeszcze punkty reputacji, a ostatnio pokazuje mi się komunikat, że muszę innym je porozdawać żebym którejś z Was mogła je przydzielić. na razie jeszcze nie bardzo kumam o co chodzi, ale się wgryzę !
    Agnieszko, ja wrzuciłam punkty reputacji Tobie, Joli i Krysi chciałam jeszcze innym dziewczynom i niestety na trzech się skończyło, też mam taki komunikat jak Ty

Ok, kończę już i uciekam, bo przede mną 80 km, a Lucuś czeka

Wszystkim Wam życzę miłej niedzieli i ślę buziaki
    Ostatnio edytowane przez evige ; 31-05-2015 o 12:24

Awatar Natka55

Ewuś ciemna masa ze mnie, zmienia się przed napisaniem tekstu czy po ?
    Wydawałoby się ,że przed pozaznaczałam wsio,a jak zaczęłam pisać i tak było bez zmian.
    Pozdrów swoje kochanie od mojego i życz MU zdrówka od nas obojga.
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar evige
    Mieszka w
    Suisse

Natuś, najpierw piszesz, potem zaznacza tak jak do skopiowania i wybierasz czcionkę , rozmiar, kolor. A ja się tak rozpisalam, że nie zdążyłam na pociąg, ale już jadę następnym. Tak mam , że właśnie na wszystko brakuje mi czasu. Buziaki
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar evige
    Mieszka w
    Suisse

Dziękuję Skarbie pozdrowię go na pewno. To sprawia mu przyjemność jak mu przekazuję pozdrowienia ze świata zewnętrznego.
    Ostatnio edytowane przez evige ; 31-05-2015 o 20:22
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar Natka55

Robię próbę

Awatar Natka55

W takim razie jeszcze jedna.

Awatar Natka55

To jeszcze raz.

Awatar evige
    Mieszka w
    Suisse

Brawo ! A ja już w pociągu w drodze powrotnej....

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie dziewczynki, patrzę za okno i oczywiście już prawie ciemno! No trudno, i tak mam nadzieję, że jeszcze któraś załapie się na pyszną wieczorną herbatkę

Kalahari – ja jestem za!!! (oczywiście piszę o koszulce ). Mogą być obie

Ewo – chyba dobrze, że tak się trochę posnułaś rano. Może właśnie tego Ci było trzeba przy tym ostatnim zabieganiu? Mam nadzieję, że już wróciłaś do domu i teraz zasłużenie odpoczywasz? Dziękuję za miłe słowa .
    Wasze przepisy na ciasto spróbuję zrealizować za tydzień, oczywiście jak będzie jeszcze rabarbar! Zrobię jedno po drugim (z uwzględnieniem poprawek ). W ciągu tygodnia nie ma szans, chociaż właściwie w czwartek jest wolne. Więc może?

Jolinko – to może nie najlepszy pomysł, ale wiem że wielu młodych ludzi, z różnymi problemami zdrowotnymi, spotyka się i poznaje na różnego rodzaju turnusach rehabilitacyjnych. I tam na pewno nie patrzą z niechęcią na siebie, ale wspierają się . Często zawierają przyjaźnie na długie lata, ale też powstaje wiele par. Ja sama znam dwa takie długoletnie małżeństwa. Czy Twój syn miał możliwość wyjazdów i spędzania czasu z młodymi, chociaż w różny sposób doświadczonymi przez życie ludźmi?

Natko –no to się zawzięłaś (piszę o wadze, chociaż postępy w różnorodnym zapisze też widzę ). Gratuluję! A czy Ty wiesz, że w tym wszystkim, to chyba najbardziej zazdroszczę Ci tej mniejszej miseczki? Mam podobny problem i jest to zdecydowanie to, co też chciałabym zmniejszyć . Naprawdę nie rozumiem, jak kobiety mogą marzyć o dużych biustach!
    Mam wrażenie, że coś mi umknęło - napomknęłaś o sprawach wyjazdowych? Coś się zmienia? Powoli przymierzam się do zakupu biletów i chciałabym wiedzieć więcej.
    Natknęłam się już na przepis tego kakao z wodą! Zrobiłaś, ale nie napisałaś czy Ci smakowało?

Agnieszko – jeżeli nabrałaś ochoty na ciasto z rabarbarem, to do przepisu dziewczyn dodam Ci jeszcze ten, który ściągnęłam i zrobiłam. Wyszło i było bardzo dobre:
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Widzę, że ostro się wzięłaś za dietę i to z efektami. Super! Jeżeli możesz, to napisz też jeszcze coś więcej o tej nowej dietce, którą znalazłaś i teraz stosujesz. A skoro zapisujesz, to co jesz, to może tak dla mobilizacji (swojej i naszej) wpisz czasami coś ze swojego menu.

Kasiu – nie zdążyłam zachwycić się Twoimi różami. A przecież się zachwyciłam! I wiem, że są nie tylko piękne ale i baaardzo pachnące . Czuję ich zapach bardzo dosłownie, bo moje dzieci na Dz.M. obdarowały mnie właśnie różami (z dodatkiem słoneczników) i teraz od tygodnia , kiedy piszę, patrzę na nie i czuję.

Gammuś – ze wstydem przyznaję, że gdzieś mi umknął Twój wyjazd. Jakby nie było - to dobrze, ze sobie gdzieś na trochę pojechałaś. I mam nadzieję, że to będzie serdeczny odpoczynek?

Sabinko Maniusiu

Uprawnienia umieszczania postów