szopa7.jpgszopa1.jpg
Buon Natale!!!!!
ps. szopka wlosko-polsko-jordansko-sosnowiecko-lowicka... made by m a g d a
szopa7.jpgszopa1.jpg
Buon Natale!!!!!
ps. szopka wlosko-polsko-jordansko-sosnowiecko-lowicka... made by m a g d a
Ostatnio edytowane przez kalahari ; 24-12-2018 o 15:50
Piękna szopka
Piekna Magda !!!!
Wesolych swiiat zycze wszystkim
Milego czasu w gronie rodzinym
Ostatnio edytowane przez kalahari ; 24-12-2018 o 18:38
Na małym ekranie komórki słabo widać szczegóły, ale piękno szopki tak :-) super jest, obejrzę ją sobie w powiększeniu jutro.
Brawo Magda!
A tak na przyszłość, ile czasu idzie paczka od nas do Ciebie? Śledzie by dojechały?
Świąteczne dzień dobry
Dobrych i ciepłych Świąt ciągle jeszcze można życzyć,bo dopiero się zaczynają
Wigilia była ciepła,mila przyjazna,wygląda na to,że wszyscy poczuli się naprawdę dobrze,nikt się z wyjściem nie śpieszył.Ale smakołyki nas pokonały.Rzuciliśmy się na wszystko jakbyśmy ostatni raz jedli na Wielkanoc
U nas prezentów nie ma.Bywały takie czasy,że różne konfiguracje gości na Wigilę sprawiły,że z prezentami moglo być trudno i krępująco i ustaliliśmy,że składamy się tylko na jakieś większe prezenty dla dzieci.Bo wtedy ceny lego i duplo byly naprawdę kosmiczne.
Połowa gości dostawała porządne paczki świąteczne z pysznościami na drogę.Potem się zmieniło ale zasada zostala.Jako nastolatki dzieci marzyły tylko o kasie.I dostawały.Jakiś czas temu syn powiedział,że on już pracuje i jakoś tak mu głupio brać od nas prezenty jako dziecko.
Drugi też się dołączył.I zastrzyk gotówki okazjonalnie dostaja,siostrzenica też,ale nie przy okazji świąt.
Z przyjemności zostalo nam więc jedzenie i świętujemy podwójnie,do nieprzyzwoitego przejedzenia
Dzisiaj jakieś śniadanie będzie pewnie ok 14.00....
Wszystkie chyba rozpoczęłyśmy Święta Bożego Narodzenia w dobrych miejscach
Mam nadzieję,że te po raz pierwszy niestandardowe,albo troszkę inne też okazały się dobre i miłe.
Agnieszki wyjazdowe,Tereski jako opoki,Sabinki z liczną rodzinką J,Kalahari z cudną szopką i jednak zdobytymi śledziami,Kasi z siostrą,Maniusia choć zmęczona to doczekała się córki i wreszcie odpoczęła,Krysia to chyba tradycyjnie,brawo za barszczyk,Marti w bardzo uszczuplonym ale bardzo milym i przyjaznym groniei pięknie udekorowanym domu
Marti i Krysia macie trochę podobnie,wasze dusze wyrywają się do różnych rzeczy,a rodzina wydaje się tego nie rozumieć,ale taka już uroda,jedni pragną jak Marti i M mnóstwa dekoracji.Śliczny wianek zostal przyozdobiony lampkami,jedyni kompromis jaki uzyskałam,to to,że są jednokolorowe,domowy ogródek zimowy teżCo tam ,ja się na swój lekko ascetyczny już napatrzyłam,niech będzie bardziej świątecznie dla kogoś innego
Ostatnio edytowane przez gruschka ; 25-12-2018 o 09:12
Nowa wiosna- nowe zadanie
Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
Docelowo 20cm do zgubienia
http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html
Dzien dobry!
Swieta, nie swieta...tradycyjna kawka z rana musi byc Gruszko!
U mnie caly domek spi, a ja rzecz jasna przy kawusi i Karusi... Albo raczej Karusia ze mna przy kawusi...
Chlopaki moje po pasterece, a Madzia wczoraj odsypiala poprzednia nocke. Siedzialam wiec sama grubo po polnocy porzadkujac fotki po Wigilii i wysylajac zyczenia. Lubie te nocna cisze i polmrok w pokoju tylko przy swietle choinki. Rozmyslam sobie wtedy o milych rzeczach, troche wspominam...troche planuje...
A propos planow- wyglada na to dziewczyny, ze prawdopodobnie Wielkanoc spedzimy rodzinnie w Krakowie. Nasz Alek szuka wiekszego mieszkania i jesli znajdzie to odwiedzimy go w nowych czterech scianach. Bedzie wiec moze okazja poznac te jego Anie, no i zagladnac do naszych krakowskich przyjaciol. Bardzo by mnie taka wersja spedzenia nastepnych swiat ucieszyla.
Co do prezentow to musze przyznac, ze nie potrafie sobie wyobrazic bez nich Wigilijnego wieczoru. Kocham ten moment gdy rozpakowuje sie swoje paczuszki...a jeszcze bardziej gdy patrzy sie na rozpakowywanie paczek przez bliskich... Te radosc z niespodzianki. To uczucie zadowolenia gdy udalo sie spelnic czyjes zyczenia...
Spokojnych i zdrowych dni Swiatecznych!
Najwyraźniej przerwa świąteczna na wątku
U nas właśnie rodzi się nowa tradycja -marsze przed śniadaniem,dziś też poszliśmy,M się bardzo spodobało.
Kasiu
u nas wyszlo jak wyszlo z prezentami,jak tylko pojawią się jakies wnuki to ochoczo powrócimy do tradycji
Bardzo dobry plan na Wielkanoc
U nas dzisiaj kameralnie,leniwie,domowo.Wieczorem koncert zespołu mlodszego synka.To zdecydowanie mlodzieżowa muzyka,choć sklad zespołu dość orginalny.
Pójdziemy posłuchać,ale pewnie nie za długo.
Pogoda zrobila się naprawdę piękna,słońce,7 stopni.Nad morzem mnostwo biegaczy i kijkarzy,wszyscy robią miejsce na pozostale jeszcze na stołach pyszności.
Na drugi dzień świąt zyczę wam,żeby smakołyki się mieścily i krzywdy nie robily
Nowa wiosna- nowe zadanie
Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
Docelowo 20cm do zgubienia
http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html
Dzień dobry
No u mnie dzisiaj będzie trzeci dzień goszczenia się z rodzinką J. i u J. Tym razem nie ja przygotowuję jedzonko, nie ja nakrywam stół i nie ja sprzątam po jedzonku i winku, miło, przyjemnie ale dooooopa na pewno rośnie, nic to - po świętach spróbuję wziąć się w garść ale podoba mi się wcześniejsze przygotowanie różnych smakołyków a teraz tylko goszczenie się tylko jak się dużo przygotowuje to potem się je je je....