Strona 2711 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1711 2211 2611 2661 2701 2709 2710 2711 2712 2713 2721 2761 2811 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 27,101 do 27,110 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cytat Zamieszczone przez Beverly Zobacz posta
    Tereska, a Maniek? bo rozumiem, że u Marti byłaś....Maniuś to mój ulubieniec.....a język to trzeba niestety codziennie odwalać. nawet jak zrobisz jedną, czy dwie lekcje na tydzień, to przez resztę tygodnia trzeba przeglądać to, co się zrobiło, żeby się utrwaliło....
    Maniek był moim ulubieńcem zanim go potrzymałam na kolanach i był rozbrajający jak witał sie z Kuską, normalnie "barankował'. Mania opisałam swoim koleżankom z Celownika i dlatego już tutaj o nim nie wspomniałam, bo mi sie czasami watki i co gdzie opisałam mieszają.
    Mania lubię bardzo bo on jest bardzo podobny z zachowania do mojego ukochanego kota(mam 2 kociczki i kocurka) Szarlotka.I jest też podobny z wyglądu.Też ma biały brzuszek i szary grzbiecik i szarą czapeczkę na łebku.
    Wszystkie koty mi sie podobały, chętnie bym się zapoznała z Tomaszem, ale wyraźnie sobie tego nie życzył.
    A kotu nie wolno sie narzucać. Jak zaufa to przyjdzie sam.
    Wiem od Marti, ze ty się na nauce języka znasz.Mówiła mi o tej konieczności powtórek.
    Znaczy się z językiem to jak z dietą Dąbrowskiej.Konieczne sa ciągłe przypominajki

PS
    Dziewczynki, czytam Genialną Przyjaciółkę i jakbym o tych drzewach czytała(Sekretne życie Drzew czytałam rok). No może się rozkręci. Opowieść podręcznej też na początku mnie nie wciągnęła.
    Zaczynam podejrzewać u siebie jakiś wtórny analfabetyzm. Kiedyś uwielbiałam czytać.Teraz każda książka mnie usypia.
    No nie każda, o diecie mogę, o kotach i ta o filozofii Adlera też była taka, że nie mogłam się oderwać. A beletrystyka, coś wymyślonego wydaje mi się mniej zajmujące niż życie tu i teraz własnym życiem.
    Odczuwam zniecierpliwienie, tak jakby mi szkoda było czasu na czytanie o czyimś życiu.
    Beverly, maniusia72 and marti38 like this.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Maniusiu, ja tuńczyka jem oddzielnie , sok wypijam sam
    no chyba że osobno, uff
    marti38 lubi to.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez marti38 Zobacz posta
    Takie tam narzekania. Ale mole wściekły mnie strasznie, non stop z nimi walczę i mam jakąś fobie
    Ja wszystkie rzeczy sypkie(otręby, mąkę, przyprawy itp) po przyniesieniu ze sklepu umieszczam na dobe w zamrażarce.
    W domu miałam wylęg moli , a raczej wypełzały mi gąsienniczki na sufit i się przepoczwarzały WRRRRRRRRRRRRRRRR.
    Powklejałam te lepy na mole spożywcze do szafek, kilka rozstawiłam po domu(wtedy nie miałam jeszcze kotów) i jak znalazłam w suszonych owocach, grzybach ze sklepu i smażonej cebulce gniazda je wytępiłam to już teraz ich nie mam.Ale walczyłam z pół roku.
    Przynosimy jajka moli , zimno podobno je zabija i się nie wykluwają te lichy.
    Mnie mole wkurzały ale jak nad toba na suficie co rano ze 20 lich się chwiało to dopiero była jazda.
    Miałam rudą w bogate wzory tureckie tapetę, więc jak lazły po ścianie nie widziałam, dopiero na suficie były w pełnej krasie.
    maniusia72 and marti38 like this.

Mieszka w
    Częstochowa

Wróciłam z indor walking wykończona, albo było tak ciężko dziś albo ja już taka słaba
    No miałam mieć pomiary w niedzielę na tej magicznej maszynce, w niedzielę był Kraków a dziś nie miałam siły
    marti38 lubi to.

Mieszka w
    Częstochowa

kawa_i_cos_slodkiego_2017-01-26_09-35-32.jpg
    witam we wtorkowy poranek
    Niech to będzie dobry dzień
    moli na szczęście nie mam, ale jak kupiłam mieszkanie w bloku t co rusz jakiś wylatywał, okazało sie ze mieszkały … w tapetach. Po zmianie tapet zniknęły, a produkty sypkie od razu przesypuję w pojemniki na wszelki wypadek.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Dzień dobry

Dzięki Maniusiu za słodką kawkę
    Kiedy kończysz wo, jak wyniki wagowe?

U mnie mole się pojawiają, najczęściej przynoszę je z pobliskiej piekarni. Wszystko sypkie produkty, podobnie jak Maniusia przesypuję do słoików, a co jakiś czas robię przegląd szafek i szuflad i wyrzucam podejrzane rzeczy. Ale jakoś specjalnie się nimi ( tymi molami ) nie przejmuję. Jak zobaczę, że są, wszystko gruntownie sprzątam i już. Jak znów się pokażą, to znów sprzątam . I tak w koło Wojtek. A, że lubię mieć porządek w kuchni, traktuję to jako coś normalnego Najbardziej nienawidzę, gdy w orzechach pokażą się białe, małe robaczki...o, tego to pilnuję jak źrenicy oka. Sprawdzam orzechy co kilka dni, i chwalić Boga nie miałam tego dziadostwa już kilka lat, ale nie zapomnę, gdy kupiłam nową paczkę orzechów do ciasta i dopiero w domu zobaczyłam, że cała się ruszała obrzydlistwo!

Beverly, ja kocham swoje "specjalne" dzieci, i właściwie tak po ludzku cieszę się, że mogą uczyć się w szkołach ogólnodostępnych, tylko, że to dla nas oznacza brak pracy. Ja przynajmniej za chwilę będę miała świadczenie kompensacyjne, ale reszta, szczególnie ni to młodych, ni to starych nauczycieli jest w czarnej za przeproszeniem d....e.

Miłego dnia dziewczyny

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry pourodzinowo!Ach jaki to byl mily dzien...

Dzieki kochane za wszystkie zyczenia!
    Posylane wszelakimi drogami. Moze jestem i troche pazerna na takie glaski, ale to niesamowicie dobrze robi mej duszy...no nic nie poradze...taka juz jestem... I cenie wszystkich za pamiec i za wasze dobre serduszka...

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

A poniewaz dzisiaj ostatki to czestujcie sie wirtualnie i nie tylko wirtualnie dziewczynki...

A sama lece do kuchni, bo chce upiec do pracy urodzinowe oponki... no moze bez tych zebow!

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Ach i jeszcze jeden link, ta roslina ...ponoc odstrasza mole...tylko nie wiem czy te spozywcze czy ubraniowe...

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Mieszka w
    Częstochowa

Aga , kończę za tydzień, waga spada niewiele, na razie jest minus 6 kg, ale dobre i to Potem chcę wyjść nową metodą.
    Kasiu ale kusisz słodkościami, a oponki zrób z zębami sa boskie
    marti38 and Agnieszka111 like this.

Uprawnienia umieszczania postów