Strona 752 z 3048 PierwszyPierwszy ... 252 652 702 742 750 751 752 753 754 762 802 852 1252 1752 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7,511 do 7,520 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Witaj Agniesiu!
    Dzieki za kawke kochanie...obudzialam sie z bolaca glowa wiec na pewno chetnie ja wypije...
    Zycze ci udanego dnia w pracy- pelnego dobrych emocji!

Ja wybieram sie dzis rano do lekarza ogolnego na omowienie wynikow i dzialania tych lekow...no a potem pedze do szkoly!

Popoludniu chce dzisiaj przygotowac sobie na jutrzejsza imrezke to, co sie da wczesniej zrobic, bo jutro bedzie czasu niewiele- wlasciwie w piatki mamy zajecia do 15-tej, wiec przed czwarta bede w domu a gosci zaprosilam na 18-ta...

No ale w weekend sobie odpoczne bo nigdzie sie juz nie wybieramy!
    Wtedy tez troche poodpisuje na wasze posty dziewczyny kochane bo ciut ostatnio was w tej materiii zaniedbalam...

A propos mezczyzn tylko ta mala demotka...
    gamma56 and sabinka57 like this.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez gamma56 Zobacz posta
    uwazam, ze jesli ktos mocno chce to mozliwosci zawsze jakies znajdzie...wiec podzielem zdanie Agnieszki i podziwiam za checi ...ja napewno nie wykrzesalabym ich z siebie... byc moze dlatego iz zdrowie stawiam zawsze na pierwszym miejscu a spelnienie zawodowe nigdy nie bylo moim celem ... praca byla dla mnie wylacznie sposobem na zdobycie srodkowdo zycia ... a moje spelnienie wcale z nia sie nie wiazalo ... rodzice zawsze wytykalimi brak ambicji , ale mysle ze to jak z talentami albo sie ma albo nie ma ... zawsze zazdroscilam kobietom, ktore nie musialy pracowac ... ot taki przewrotny charakter, bo mysle, ze gdybym musiala latami siedziec w domu to prawdopodobnie tez bymi sie to znudzilo ...
    podpisuję się pod tym rękami i nogami
    gdybym nie musiala to bym nie pracowała, mogłabym siedzieć w domu zajmowac się domem itp
    no ale jest jak jest
    gamma56 lubi to.

Mieszka w
    Częstochowa

Kasiu, ja uważam , że wiadomości dobre, no fakt szkoda ze daleko
    kasiaogrodniczka and gamma56 like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Mam chwilę przerwy, więc piszę
    Ja też bardzo lubię siedzieć w domu- czyt. prowadzić dom. Pracuję już 33 lata, bo zaczęłam po maturze i choć zawsze bardzo lubiłam swoją pracę, dzieciaki i młodzież, teraz chciałabym już przejść na emeryturę. Kiedyś nauczyciele mieli taką możliwość po 30 latach pracy, teraz już nie. Mogę odejść w wieku 55 lat na tzw. świadczenie kompensacyjne z wynagrodzeniem ok. 2000 brutto. Zbiegnie się to z czasem, gdy Kuba rozpocznie studia, a co to oznacza finansowo wiedzą wszyscy rodzice, którzy mieli dziecko studiujące w innym mieście.
    Natomiast zdrowie, tak jak napisała Reginka, jest najważniejsze i jeśli sytuacja w pracy się nie zmieni, to bez żalu za 3 lata ją porzucę. Trudno, będziemy musieli dać sobie radę bez mojej pensji. Chyba, że (odpukać), sytuacja całkiem zmieni się u mnie w domu, czego przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć teraz .

Mieszka w
    Częstochowa

Muszę się pochwalić - Praca mojej Marty pojechała na konkurs do Gdańska , jest to konkurs prestiżowy, oceniane są prace amatorów uczniów i jubilerów , w zeszłym roku Marta dostała wyróżnienie, ciekawe jak w tym roku pójdzie

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

hej, hej... dzień dobry,
    u mnie zima na całego, wszystkie wiosenne kwiatki - krokusy, żonkile ... przykryte białą kołdrą, niestety

Miłego dnia dziewuszki

12791072_1534449036854822_3065929183843253377_n.jpg

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

Maniusiu, jaka praca ? pochwal się... bo nie jestem w temacie
    gamma56 lubi to.

Mieszka w
    Częstochowa

robiła naszyjnik, temat był morskie opowieści, niestety nie zrobiła zdjecia, w każdym razie jest użyty drut, siatka, bursztyny
    gamma56 and Agnieszka111 like this.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Kasiu okazało się, że jednak dobrze zrobiłaś decydując się na ten kurs na którym teraz jesteś bo to jest właśnie to i chyba dobrze robisz decydując się na ten kurs biurowy, co prawda jeszcze długa droga przed tobą bo z tego co piszesz wynika, że przed tobą 1,5 roku nauki w tym poza domem rok...jestem pełna podziwu, że chcesz się uczyć i to chyba czegoś do tej pory zupełnie ci obcego bo jednak twoja praca była zupełnie inna
    mam nadzieję, że perspektywa operacji nie stanie na przeszkodzie twoim planom
    mnie by się już chyba a właściwie na pewno nie chciało uczyć czegoś nowego, no ale kto wie jak bym do tego podchodziła gdybym była w twojej sytuacji...
    też podczas pracy robiłam studia podyplomowe z bibliotekoznawstwa ale byłam wtedy dużo młodsza od ciebie
    ale Agnieszka ma rację - na naukę nigdy za późno
    Agnieszko mam nadzieję, że długi dzień w pracy przejdzie ci w miarę bezboleśnie
    wcale ci się nie dziwię, że przeszłabyś już na emeryturę po 33 latach pracy, kto nigdy nie pracował w szkole ten nie wie jak wyczerpująca jest to praca i pewnie, że jak będziesz miała taka możliwość to uciekaj stamtąd - tym bardziej, że atmosfera w tej twojej pracy jest mocno nieciekawa
    a gdzie to się wyjeżdża "w cho..ę" ? nie znam takiego kierunku i miejsca
    Gammo kiedyś też zazdrościłam kobietom które nie musiały pracować ale jak od dziewięciu lat siedzę w domu to wcale nie jest mi tak dobrze
    a za gratki za rozsądek przy stole dziękuję
    Kasiu widzę, że impreza się szykuje jutro u ciebie na całego
    Maniusiu gratulacje dla córy, nawet jak nic nie zdobędzie to samo zakwalifikowanie tam jej pracy już jest osiągnięciem, pogratuluj jej a przy okazji sobie za wychowanie takiej córki
    Ewuniu u ciebie śnieg a u mnie dzisiaj cały dzień deszcz pada, aż mi się nie chce wychodzić ale jednak pójdę na basen

Maria1968 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Stuttgart

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Tak wiec jak widziecie zwariowalam i w 52 wiosnie zycia zdecydowalam sie na 1,5 roczna dalsza edukacje!!!
    Nie zwariowalas, jestes godna podziwu i gratuluje dezyzji.
    Ja dostalam niedawno moje obliczenia renty, musze pracowac do 66 lat i 7 miesiecy. Jakos sie nie przejelam chociaz czasem czlowiek mysli, ze moze mu sil zabraknac. Ale tez lubie moja prace i nie wyobrazam sobie siedziec w domu. Jak dzieci byly calkiem male to wytrzymalam cale dwa lata i....z checia wrocilam do pracy. Rozumiem jednak kobiety, ktore lubia domowe pielesze. Nie wiem co zrobilabym z czasem, gdybym dzisiaj nie pracowala

Dziewczyny, u mnie tez zima
    Odchudzanie zaczyna sie w glowie a nie w kuchni.
    20.09.2015 - 78,1 kg
    24.01.2015 - 68,5 kg
    https://www.jestemfit.pl/chce-schudn...a-dr-pape.html

Uprawnienia umieszczania postów