Strona 998 z 3048 PierwszyPierwszy ... 498 898 948 988 996 997 998 999 1000 1008 1048 1098 1498 1998 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9,971 do 9,980 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Hej dziewczyny

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Dronko- Gorczynko, mnie tam wszystko jedno pod jakim nickiem będziesz pisała
    dla mnie to też obojętne
    Jutro ważenie, a ja dziś jestem zaproszona na zakończenie roku do III gimnazjum...tam nie da się tak łatwo odmówić dzieciakom i rodzicom , potem piwo z koleżankami...oj ciężki dziś mój los
    oj tam, Aga , jeden dzień spustoszenia nie zrobi
    Ja też przyjadę pociągiem, nie autkiem, prawdopodobnie będę w sobote koło 10

Awatar Dronka72
    Dronka72 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Łódź

Jolinko- trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło. przytulanie.jpg

Problemy zdrowotne to coś na co nie mamy wielkiego wpływu.U mnie w rodzinie czeka nas w niedalekiej przyszłości operacja oponiaka w głowie u teściowej. W sierpniu będziemy znać termin po wizycie u neurochirurga. I jak o tym myślę jestem przerażona. A stres to nasz cichy zabójca-wiem coś o tym bo przeszłam załamanie nerwowe i tylko dzięki rodzinie ( szczególnie mojej córci) go pokonałam. Teraz udało mi się zmienić pracę i pracuje mi się bardzo dobrze.

maniusiu nie ma sprawy cieszę się ze to bez znaczenia

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry

Jolinko dobrze, że jesteś

a ja jestem zła bo dietę trzymam ( no może malutkie grzeszki są ale naprawdę malutkie) a waga stoi !!!

Mieszka w
    Częstochowa

_dsc8962b.jpg

poznacie która to moja gwiazda ?

To jest sala teatralno- kinowa w szkole
    Załączone miniatury Załączone miniatury Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-_dsc8962a.jpg  
    Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 24-06-2016 o 10:20

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    poznacie która to moja gwiazda ?
    No jasne-drugi rząd,czarna bluzeczka

Awatar Laugizorli
    Laugizorli jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Orla

Cytat Zamieszczone przez Jolinkaa Zobacz posta
    Jestem...jestem

Jak mąż poszedł po 4tej,to jeszcze ogródek podlałam,bo wieczorem ciśnienia nie ma,a potem trochę się położyłam-noc znowu koszmarna,a tu kilka dni jeszcze upalnych ma być.Moja płuca kiepsko to znoszą-pojawiają się duszności.jeśli tylko nie muszę to nie wychodzą z domu,ewentualnie w altanie posiedzę,bo tam mamy cień.Teraz już jest w cieniu 28 stopni,a to dopiero ciut po 8mej

A,że forum dietkowe,to czas i o tym.To,ze nawaliłam,to pewno się domyślacie....nie potrafię zapanować nad jedzeniem przy dużym stresie.Było kilka dni kiepskich w zeszłym tygodniu,a potem sobota impreza,jeszcze dwoje gości na niedzielę zostało,potem trzy dni wolne męża i popłynęłam na całej linii.było wino,były codziennie lody,codziennie truskawki z cukrem i śmietaną i o wiele za dużo białego pieczywa,a w szczególności jeszcze cieplutkich kajzerek.Tak więc ostatnie 2 tyg. to wg.dzisiejszej wagi 2 kg na plusie czyli jest 89.9 kg.Nie radzę sobie.....nie obiecam,że od dziś będzie dobrze.Muszę skupić się na każdym posiłku,na każdym dniu od nowa.Kiepsko to wygląda

Jak zapanować nad tym,żeby nie żreć w stresie?I jeszcze zmartwienie mam z moją mamą....i boję się tak bardzo o nią!To bardzo schorowana osoba,tym na co choruje można kilka osób obdzielić.Najgorzej,że główna choroba bardzo się posunęła.Mama coraz częściej traci równowagę,przewraca sięMa też mieć zabieg na żyły w nogach,nie wiem czy nie w pierwszej połowie lipca.Poszła na konsultację do innego naczyniowca i co usłyszała....nie będziemy nogi ucinać!I to wszystko,wizyta za 9 m-cy!
    Z tego też powodu jeszcze biletów na spotkanie nie kupiłam.Ona mnie potrzebuje,a tata też zdrowia nie ma.Półtora miesiąca temu miał półpaśca i nie może dojść do siebie.Jak go wczoraj zobaczyłam,to aż mi serce się ścisnęło,tak zmarniał-nie ma apetytu.
    A w poniedziałek z synem do Wrocławia.Lepiej nie jest-w sumie bez zmian.Ból i upał go wykańczają.A 3 dni temu coś go ugryzło- przedwczoraj wieczorem dłoń cała czerwona,opuchnięta.goniłam go wczoraj do lekarza,ale że lepiej było to nie poszedł.Zobaczymy dziś-smaruje maścią na ukąszenia+ lek p.alergiczny + wapno.

A teraz uciekam do sklepu,bo potem nie dam rady wyjść w taki skwar.

Załącznik 36501

Moja kochana Jolu
    smutno mi z powodu Twojej mamy . Jolu , ja też miałam etap zażerania stresów. Teraz wprowadzam w te miejsce ruch. Trzeba przerwać te błędne koło.

Lubię spotkania ze znajomymi. Biorę na nie butelkę zimnej lekko gazowanej wody i se piję , kiedy inni coś tam konsumują. Powinnam kupić do tego jeszcze cytrynkę. W ogrodzie mam miętę tylko nie wiem jak ją dać do wody zimnej. Może w postaci zamrożonej w kostkach lodu??

Mieszka w
    Częstochowa

Ojej Jolinko, ale się narobiło
    trzymaj się kochana
    ja mam problem z mamą innej natury , zrobiła się bardzo wredna i złośliwa, prawie co dzień przez nią płacze, ale to inna historia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Jestem po jednej imprezie, idę zaraz na drugą
    Pierwszą przeżyłam bez straty dla figury, na drugiej mam w planie duże piwo Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-piwo.gif

Jolinko, przykro mi z powodu tych wszystkich kłopotów nawet nie wiadomo jak Cię pocieszyć Przytulam Cię serdecznie.

Maniusiu, oj te mamy czasem dają nam do wiwatu, ale to wciąż nasze mamy trzymaj się i nie daj smutkom

Sabinko, no, to może wkurzać, gdy człowiek się stara a tu dooopa . Zauważyłam coś takiego- ostatnio sporo czytałam nasze forum i wygląda na to, że na kobiety w naszym wieku nie działa na dłuższą metę żadna konkretna dieta. Kilka dni, i waga stoi. Dziewczyny ciągle zmieniają diety, bo waga im się zatrzymuje, albo waha w jedną i drugą stronę. Rzadko która pisze, że na tej czy na tamtej systematycznie chudną. Najwięcej chyba na mż.
    Laugizorli, gamma56 and sabinka57 like this.

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Zauważyłam coś takiego- ostatnio sporo czytałam nasze forum i wygląda na to, że na kobiety w naszym wieku nie działa na dłuższą metę żadna konkretna dieta. Kilka dni, i waga stoi. Dziewczyny ciągle zmieniają diety, bo waga im się zatrzymuje, albo waha w jedną i drugą stronę. Rzadko która pisze, że na tej czy na tamtej systematycznie chudną.
    Agnieszko...
    no ja niestety mam tu swoja teorie... waga stoi nie dlatego ze dieta nie dziala, tylko dlatego, ze po pierwszych sukcesach najnormalniej w swiecie troche sobie odpuszczamy i to msci sie zastojem wagi... kiedy sumiennie trzymamy sie zasad jest ok...

Sabinko...
    nie wiem jak dokladnie jak wygladaja Twoje jadlospisy, i jakie grzeszki nasz na mysli, ale na diecie bezweglowodanowej nawet male weglowodanowe grzeszki niestety zaklocaja caly proces spalania tluszczu , wiec moze to jest wlasnie to co powoduje ze nie tracisz na wadze... ja niestety tez dzis wymieklam, nie wytrzymalam przerwy .. po 3 godzinach musialam cos wrzucic na ruszt... i jak juz zaczelam , to oczywiscie nie skonczylo sie na kilku kesach ...

Jolinko...
    smutne to niestety tez moja slaba strona, ze zajadam stres, ale co gorsze, jak nie mam stresa, to tez zawsze jakis powod do obzarstwa sie znajdzie ...

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    ja mam problem z mamą innej natury , zrobiła się bardzo wredna i złośliwa, prawie co dzień przez nią płacze, ale to inna historia
    Maniusiu...
    to napewno bardzo boli ... ale jeszcze gorsza jest swiadomosc, ze nie udala sie Panu Bogu starosc i nie wiadomo jakie my bedziemy za 20-30 lat ... tego nikt nie jast w stanie przewidziec... z jednej strony moze to i dobrze, ale z drugiej gdybysmy wiedzialy jakie z nas moga zrobic sie "jedze" to moze latwiej byloby nam zniesc zrzedliwosc naszych mam ... przytulam Cie i prosze puszczaj troche mimo uszu to co mama mowi ... ona mysli , ze robi (mowi) dobrze... nie kloc sie z nia i nie denerwuj... rob poprostu swoje, a ona niech sie wygada ...

Grazynko...
    moja corka ma tez zatrzesienia miety w ogrodzie... dodaje jej zielone swieze listki do wody z lodem i cytryna... kilka listkow na szklanke wody...

Wlasnie przeszla u mnie gwaltowna burza... powialo, pogrzmialo, popadalo i poszlo sobie dalej... znow mam sloneczko i + 29 w cieniu ... okropnosc....

sabinka57 lubi to.
    28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Mieszka w
    Częstochowa

Gammo, moja mama ma dopiero 65 lat gdzie tu starość? ... to taki charakter, cae życie miałam do tyłu, ale co tam, naszedł mnie okres użalania się nad sobą i przypominania wszystkich krzywd, ale to minie i znów będę "olewać" przytyki

Uprawnienia umieszczania postów