Strona 1959 z 3048 PierwszyPierwszy ... 959 1459 1859 1909 1949 1957 1958 1959 1960 1961 1969 2009 2059 2459 2959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 19,581 do 19,590 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Kasiu , Agnieszko współczuję tak bolesnych zabiegów, ale na szczęście po nich jest lepiej.
    Magda przepisu ci nie podam, ale sprzątaczka nasza w piątek polecała takie jak robi: kupuje matjasy moczy całą noc w wodzie z octem, a potem smaży w cieście naleśnikowym, mówiła że kupuje 4 kg i tak robi n święta bo wszyscy u niej lubią
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

images (2).jpg

Dzień dobry w niedzielę

Aga, fajna jest taka duża choinka i w dodatku ładna. Sztuczna? Pomyśl, że przez wiele lat nie będziesz niszczyła środowiska. Kiedyś oglądałam program, w którym udowadniano, że bardziej niszczą środowisko te osoby, które każdego roku kupują żywe choinki i potem wyrzucają je na śmietnik,( oczywiście nie te, które są w doniczkach, a potem przesadzane do ziemi),niż te, które przez wiele lat, a niekiedy całe życie mają tę jedną, sztuczną Tak więc należy uwierzyć naukowcom i cieszyć się, że działamy na korzyść natury

Jeszcze mam jeden fajny przepis dla osób nie lubiących łososia- filety, każdy osobno położyć na folii aluminiowej, obłożyć je plastrami mozzarelli, doprawić przyprawami i upiec w piekarniku. Po odwinięciu folii skropić cytryną.- jest mega pyszny i robi się błyskawicznie.

Wczoraj wypowiedzieliśmy umowę naszemu dostawcy internetowemu, wkurzeni rachunkiem z kosmosu, który( operator, nie rachunek ) nawet nie potrafił wytłumaczyć skąd wzięła się dana kwota na rachunku ( przy okazji przestrzegam przed Orange), więc może być tak, że od 22 grudnia będę miała utrudnioną łączność . Choć oczywiście nie do końca bo mam przecież net w telefonie.

Dobrej niedzieli wszystkim życzę
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 17-12-2017 o 07:44

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Niedzielny ranek...za oknem u mnie ponuro,lekko prószy śnieg i jest zero stopni.Mąż śpi po nocce,syn śpi,a ja wybieram się do mamyWczoraj skończyłam sprzątanie łazienki i dokończyłam duży pokój.Chyba jutro ubierzemy choinkęZwykle robimy to tuż przed Wigilią lub w Wigilię,ale teraz mam ochotę zrobić to wcześniej.Wczoraj syn wybrał się na hokej- mecz był związany z akcją zbiórki przyborów szkolnych,zabawek itp. dla domów dziecka.Kupiliśmy trochę zeszytów,przyborów,dołożyliśmy 3 pudełka puzzli.Oboje często uczestniczymy w takich akcjach charytatywnych.On na hokeju,a ja oczywiście przed telewizorem oglądałam mecz siatkówki

Dziś na wadze pół kilo mniej,ale wagi na suwaczku nie zmieniam,bo kto wie jak będzie po świętach.Zmieniłam jednak jedno-cel końcowy podwyższyłam,bo demotywująco działał na mnie cel 25 kg-teraz jest to 20 kg i na tym się skupię,a potem zobaczymy.
    A propos celu -Agnieszko,a Ty swojego nie zmieniłaś?Tak mi się wydaje,że miałaś bliżej do celu niż teraz.
    Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    ja też lubię śpiewać, ale niestety nikt nie lubi tego słuchać więc pozostaje mi śpiewanie z radiem w samochodzie
    Co do śpiewania...no słuchem i talentem w tym kierunku nie zostałam obdarzonaAle lubię sobie podśpiewywać-czasem w domu ,a czasem "w drodze" czyli np. na samotnym spacerze albo jak idę do mamy.I śpiewam co mi się tam przypomni..ostatnio był repertuar "Czerwonych gitar"

Cytat Zamieszczone przez kalahari Zobacz posta
    jola-zazdroszcze ci takich meczowych atrakcji,mozna sie naprawde niezle rozerwac i naladowac pozytywnie. ja tak jak ty lubisz mecze, uwielbiam koncerty rock, jazzzzz ,lub symfoniczne, tylko, ze w przeciwenstwie do ciebie b. rzadko mam okazje na nich bywac...
    tak jak maniusia-spiewam "do radia" w domu lub w samochodzie.
    Siatkówka to dla mnie relaks nieporównywalny do innych...to wyładowanie emocji,takie pozytywne wyładowanieNa kolejny mecz u nas muszę czekać do 30 grudnia,ale już się cieszę.Koncerty...no na takim rockowym można nieźle się rozerwać.Bardzo lubię muzykę,ale na koncertach nie bywa,no chyba,że są to Dni Miasta i kogoś fajnego zaproszą,to można się pobawić pod gołym niebem.

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    No i mamy 36 rocznicę stanu wojennego
    a ja pamiętam jakby to wczoraj było,
    Ja też pamiętam ten dzień....miałam wtedy 17 lat.Pamiętam jak mama włączyła tv i nic nie było,tylko na każdym programie spiker w mundurze ogłaszał wprowadzenie stanu wojennego.Pamiętam jak bałyśmy się czy taty nie powołają do wojska.A ja bałam się też o swojego chłopaka,którego poznałam tego samego roku latem-ten chłopak,to mój obecny mążTeraz rzadko wracam do wspomnień z tamtego okresu...teraz 13 grudnia kojarzy mi się dodatkowo z zięciem,bo tego dnia ma urodziny.

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    dobrze, ze masz chociaż swoja odskocznie w postaci meczów i spotkań ze swoimi idolami, to pozwala ci chyba trochę podładować akumulatory na jakiś czas
    Sabinko to na prawdę rewelacyjna odskocznia-mecz,spotkania z kibicami,rozmowy z siatkarzami,cała otoczka temu towrzysząca i adrenalina,to jest to.Odskocznią od codzienności jest też ogródek , książki, spacery,tylko to już spokojne oskocznie

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    No ja już po laryngologu, zdiagnozowana, zbadana, niezbyt przyjemne to badanie krtani i tchawicy, potwierdził przewlekła zapalenie krtani i tchawicy, praca nauczycielska nawet tyle lat temu powoduje skłonności, niedowład czy coś takiego strun głosowych, temu wszystkiemu nie pomaga a nawet żle wpływa reflux,
    Kasy dużo poszło Sabinko,ale ważne,że wiesz dokładnie co Ci jest.Co do refluksu,to choć nie jest to łatwe,warto wykluczyć produkty,które go zaostrzają.Pamiętam jak go przed laty zdiagnozowano u męża-w ogóle zaczęło się od kaszlu,który trwał i trwał,potem doszła chrypka,ale taka ,że już ciężko było zrozumieć co do mnie mówi.Lekarka ztwierdziła przeziębienie,ale nic nie pomagało.No to laryngolog-też nic nie znalazł,były nowe leki,było jeżdżenie na inhalacje i nic.Dostał skierowanie do szpitala-byliśmy w strachu,czy coś złego w gardle nie ma,bo mąż jeszcze wtedy palił.Po wielu badaniach okazało się,że tą chrypkę spowodował refluks i przepuklina przełykowo-żołądkowa.Przez rok łykał Ranigast codziennie,potem od czasu do czasu.Musiał też uważać na dietę.Taki incydent już się nie powtórzył.Teraz tylko od czasu do czasu zgaga mu dokucza,ale rzadko.

Na razie kończę-mama czeka

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Jolinko, ja w tym tygodniu zgubiłam 0,9 kg i suwaczek zmieniłam

Ja choinke ubieram wcześniej, ale lampki zapalamy dopiero w Wigilię
    krysiapysia and sabinka57 like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

Agnieszko jak tak wczesniej ustawiasz choinke to uwazaj by nie...

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Nasza szalona Niunia wczoraj była tego bliska, bo nie wiedziała, że stoi takie ustrojstwo na jej drodze. Na szczęście zachowałam zimną krew i w ostatniej chwili dałam komendę - zostań, a ona jest bardzo posłuszna i zatrzymała się w miejscu

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    U mnie też wczoraj trochę porządkowo było bo umyłam okno w kuchni i dużym pokoju i powiesiłam w pokoju nowe firanki, stare odmówiły posłuszeństwa i zaczęły się rozłazić, bałam się, że kolejnego prania nie wytrzymają
    a w małym pokoju też wymieniłam firanki na nowe ( z tego samego powodu) jakieś 2 tygodnie temu i wtedy okno umyłam.
    U mnie z wiadomych powodów przygotowań do świąt praktycznie nie ma

Kasiu no omdlała choinka pewnie nie w jednym domu jest tam gdzie są zwierzaki, u Agnieszki tez mało nie zemdlała wczoraj i miejmy nadzieję, że nie zemdleje innego dnia

Sygnaturę zmieniłam, zgubiłam w tym tygodniu pół kilograma
    no ale ty Agnieszko to przebijasz wszystkich

Jolinko no dobrze, że u mnie w miarę szybko zdiagnozowano powiązanie kaszlu z refluksem, mam nadzieję, że jedząc 5 posiłków dziennie ( małych i zawierających to co nie powoduje reflusu) nie tylko pozbędę się uporczywego kaszlu ale i waga będzie pomalutku spadać
    no i lekarstwa oczywiście
    poza tym nie wolno jeść 3 godziny przed snem

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie, grudniowe imieniny i podwójne urodziny zaliczone, teraz jeszcze tylko czas na dni świątecznie. Chociaż właściwie przez nagromadzenie uroczystości, to świątecznie czuję się już od początku miesiąca .

Agnieszko, Jolinko, Sabinko wymiatacie! Wielkie gratki za spadki

Maniusiu, nie zdążyłam jeszcze pogratulować Marcie matematyki. Jeżeli dobrze pamiętam, to zdało u nich tylko pięć osób? Czyli była naprawdę dobra! Mam poza tym poczucie, że warto by się też trochę zastanowić nad umiejętnościami pedagogicznymi matematyka .

Agnieszko, na pewno gratulowałam też Kubie, ale na wszelki wypadek robię to jeszcze raz . Nie ma po prostu możliwości, żeby nie poradził sobie świetnie na maturze . Prawdziwy z Ciebie przodownik pracy . Ja jestem jeszcze w lesie z przygotowaniami świątecznymi, ale jutro już się zabieram. Ciekawe, czy będziesz zadowolona z pracowej wigilii. Rzeczywiście dwieście osób to nie dwadzieścia. Napisałam o swojej ze względu na atmosferę, ale też z powodu tych prezentów. Bo ujęły mnie swoją innością. Były kompletowane kilka tygodni, powstawały z różności i tylko częściowo z tego, co kupione. To był pomysł oparty na obserwacji - każdy dostał to, co być może stanowi jakiś brak w jego życiu. Było więc miło, ale w równym stopniu refleksyjnie.

Jolinko, bardzo ładne, takie budujące i optymistyczne było to, co napisałaś o swoim „jestem ….” . Nie ukrywam, że to była Jola, którą z całą radością powitałam. No i jeszcze to włączanie się do akcji charytatywnych. Super .

Kasiu, bardzo mnie rozczuliłaś tym, co napisałaś o staruszkach . Naprawdę ogromna szkoda, że nie możesz z nimi pracować i ogromna strata dla tych starszych osób, które z tej Twojej pomocy nie mają szansy skorzystać .

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Gruszko, wcale się nie dziwię, że tak Ci się nie podobają zmiany, które obserwujesz wokół siebie. Podejrzewam, że reagowałabym bardzo podobnie, zwłaszcza na to nieustające światło. Masakra! Wiem, że mogą być rolety, ale to nie zastąpi otwartego okna i przestrzeni, zwłaszcza w upalne letnie dni. Miejmy nadzieję, że to będzie tylko chwilowa moda. Tym bardziej, że Gdynia nie jest jednak typowo nadmorską miejscowością. To znaczy morze oczywiści macie, ale przy samym centrum trudniej o długie wyprawy brzegiem morza. Więc może jest szansa, że nie będzie zachęcała nadmiaru wczasowiczów-plażowiczów? A jak poszukiwania wierzchniego okrycia - mam nadzieję, że skuteczne i bez broszki?

Sabinko, przy refluksie zachowanie odpowiedniej przerwy przed spaniem jest naprawdę bardzo ważne. Sama się o tym przekonałam kilkakrotnie i bardzo już tego pilnuję. U mnie dochodziło do nieprzyjemnego wybudzania się w nocy.

Kalahari, chętnie pomyślę o spotkaniu z Tobą . Na razie nie obiecuję, ale jak podasz możliwie jak najszybciej dokładny dzień swojego pobytu w Częstochowie, to jest szansa, że będę mogła się zorganizować. Maniusia ma bliziutko, więc nawet nie próbuję sobie wyobrazić, żeby jej nie było. Liczę też na Jolę. No i cudnie by było, gdyby jeszcze któraś z dziewczyn mogła podjechać .

Kasiu faktycznie, co to takiego ta zupa z topimamburu

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Wreszcie mam czas,zeby usiąść i popisać.
    W domu trwają jakieś tam zakończenia letnich! mini remontów....Bywa trudno i co chwilę jestem po prostu niezbędna.Wczoraj jakimś cudem udalo się zamontować roletę zaciemniającą.Dobrze,ze nie miała uszu,jakby słyszała 1000 razy -to się nie da,to się nie będzie trzymać i jeszcze parę w tym klimacie- to na pewno spadłaby z hukiemAle wisi,i choć w powietrzu też coś wisiało,to wywietrzylo się i została tylko wisząca roleta
    M do remontów wprawdzie trochę chęci ma ( ja to sam zrobię,po ci ci fachowiec) to talentu już niestety za groszTrzeba sporo pracy i cierpliwości,żeby jednak na fachowca dał się namówić.

U nas łosoś norweski cieszy się wyjątkowo złą sławą i ostatnio gości tylko w święta.Chciałam go całkiem wywalić z jadłospisu ale faceci powiedzieli,że 2 x w roku nas nie zabije i być musi.I będzie.
    W kilku programach kulinarnych ( szczególnie kuchnia grecka,śródziemnomorska,a szczegolnie żydowska) zdecydowanie nie zalecają,a nawet zakazują łączenia ryb z mlekiem i jego wyrobami.Nie bardzo pamiętam dlaczego,Kalahari ,może ty coś wiesz i potwierdzisz,czy tak rzeczywiście jest.
    Na pewno w jakimś Top chef czy Master grecki kucharz zdyskwalifikował uczestnika za dodanie śmietany do ryby..Sama oglądałam,bo pierwsze 2-3 serie oglądałam
    Krysiu
    wiktoria
    Zrobiłam swoje pierwsze w życiu udane kluski śląskieM chodził po 3 dokładki,aż zjadł wszystkie

Moja choinka nadal w stanie w jaki została przyniesiona ze sklepu.Przyjdzie czas i na nią.Przez całe lata to moi faceci ją ubierali i przyzwyczilam się już,że jest na niej tyle wszystkiego i tak kiczowatego,że żaden odpust by się nie powstydził.Ale przy drugim rzucie oka zawsze coś się w niej ocalało i zaczynała być pięknaCzęść ozdób chłopcy robili sami,mieli do nich wielki sentyment,część pochodziła z bardzo kryzysowych czasów i też wybierali je synkowie.Ale ubierając ją wkładali tyle serca i dobrych wspomnień,że zaczynała wyglądać bardzo wesoło i optymistycznie.
    I niech tak będzieW końcu skądś wzieło się powiedzenie,ze ktoś się obwiesił jak choinka
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 17-12-2017 o 17:09
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Uprawnienia umieszczania postów