Strona 2212 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1212 1712 2112 2162 2202 2210 2211 2212 2213 2214 2222 2262 2312 2712 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 22,111 do 22,120 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Jesteśmy po fizyce, która była jeszcze trudniejsza niż matma, ale jakoś poszła. I tak jutro największe wyzwanie- ustny polski .

Ostatnio z koleżanką miałyśmy trzydniowy maraton, w który zrobiłyśmy trzy razy po 10 km z kijami i trochę cieszę się, że dziś mamy przerwę Zrobiło się trochę chłodniej, choć dalej jest gorąco, więc dziś skończę pielić pod krzewami. Straszna to robota, bo jałowce kłują jak diabli i trzeba chodzić pod nimi na czworaka. Ale mamy piękne świerki rożne gatunki i kolory, trochę mi ich szkoda, więc trzeba opitolić

Gruszko, zdecydowanie komunikat na stronie PKP układał za przeproszeniem, polonistyczny analfabeta .

Pytacie o jubileusz...próby mamy codziennie, Raz jest lepiej, raz gorzej, może wyjdzie Na którejś z prób generalnych w czerwcu poproszę żeby ktoś nam nagrał, to wam wrzucę- wiadomo gdzie

Idę po dzieci na zajęcia

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam przy popoludniowej kawusi... pitej przy zapachu piwonii... Piekny to majowy czas, gdy wszystko kwitnie na wyscigi. Jak w tej alejce u Gruszki. Jeszcze w czerwcu tak mamy, a potem robi sie lekka dziurka, az schylek lata rzuci raz jeszcze kwiatami obficie.

Naszym maturzystom i ich mamom jeszcze raz usmiechu losu, szczescia i podpasowanych pytan... a wszystkim innym spokojnego majowego tygodnia!
    Lece na ogrod, bo jak zwykle przywiozlam od mamy mnostwo bylin. Wczoraj je tylko wszystkie po podrozy poustawialam w cieniku a dzis bedzie planowanie i wsadzanie.
    Tereniu u nas nie ma co prawda iglastych, ale i tak gasienice i inne robale zjadaja mnam wszystko na potege...
    Trzeba pryskac, a bardzo tego nie lubie...

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

No to jeszcze do pul sportowej dorzucam 3x emeryckie przed chwiląTo nagroda za pożarte lody
    Krysiu
    mam nadzieję,żę dzień minął ci dobrze,i reszta tygodnia zleci tak jak poprzednie
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Gruschko mówisz że twoje schody emeryckie 3 razy pokonane to nagroda za zjedzone lody? To jaką ja nagrodę powinnam sobie zafundować za makaron ze szpinakiem i 3 małe piwa na spotkaniu z koleżankami? ???
    Ale było bardzo sympatycznie w ogródku na zewnątrz -cieplutko, miło, dobrze się gadalo ponad 3 godziny to i piwo dobrze mam wchodziło, wszystkim a było nas pięć
    O diecie pomyślę jutro
    Agnieszka111 lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Ale żeby nie było - też miałam sporo schody do pokonania w drodze powrotnej, spore jak na moje możliwości oczywiście
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

images (17).jpg

Dzień dobry we wtorek
    Znalazłam wczoraj fajną dietę, wielu z nas na pewno by nam się spodobała, ale nie zwróciłam uwagi, że aktywna była tylko przez kilka godzin. Ściągnęłam tylko link, który dziś jest nieaktywny. Potem szukałam jej w necie, ale wszystkie odnośniki do niej były zablokowane. Dietę ułożył jakiś lekarz- dietetyk i było w niej wszystko i zdrowo, w dodatku bez dużego nakładu pracy, więc dla takich osób jak ja- zapracowanych i mających niewiele czasu na gotowanie. No i przede wszystkim niezwykle skuteczny. Szkoda, ale może kiedyś znów ją odblokuje. Była na fb.

W tym roku niezwykle pięknie kwitną nam rododendrony. Mamy ich kilka krzaków i wszystkie mają ogromne kwiaty, a to nie zdarza się każdego roku. Za to wycięliśmy piwonie, bo ten rok był ostatnim, w którym postanowiliśmy dać im szansę- nie kwitną siódmy rok. Tak samo jedną z magnolii. Na jej miejsce wsadzimy glicynię

Ja też jadłam wczoraj lody, ale ponieważ ogromnie mi smakowały, to żadnej kary nie było , a i zjedzone były nie w nagrodę, tylko z czystej miłości do niech

Udanego wtorku- nie cierpię go...do końca roku jeszcze 6
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 15-05-2018 o 05:28
    maniusia72 lubi to.

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

Agnieszko dzieki za kawke z urlopowym widoczkiem... U mnie takie widoczki beda juz wkrotce, bo za 1,5 tygodnia lecimy do Aten, a potem dalej na Krete. Ciesze sie i jednoczesnie nie ciesze, bo ostatnio rozjezdzilam sie nieco i chetnie pobylabym juz w domu i w swym ogrodzie, ktory bardzo potrzebuje mej reki i ogolnej obecnosci...
    W tym tygodniu musze odpracowac godziny, ktore w tygodniu poprzednim mialam na minusie. Przez pobyt gosci i moj wyjazd nzbieralo sie ich mi niestety troche.
    Co do piwonii Agnieszko to najczestsza przyczyna ich nie kwitniecia jest za glebokie ich posadzenie. Znalazlam odpowiedni artykul w tym temacie... Jesli ich nie wyrzucilas to moze przesadzisz je po prostu w inne miejsce i nieco wyzej?
    Spokojnego wtoreczku!

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    maniusia72 and Agnieszka111 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Nie wyrzuciłam Kasiu, bo taki sam pomysł miał mój mąż, który chciał je dziś przesadzić w inne miejsce, bo to jest duży pęk i trochę nam szkoda. Dzięki za artykuł

Wiesz, któregoś dnia myślałam sobie, że fajnie masz z tymi wyjazdami Wiem, że pracujesz na okrojonym etacie, ale czego najbardziej Ci zazdroszczę, to tego, że możesz sobie pozwolić na podróże z mężem, który jak z tego wynika też ma sporo wolnego. U mnie każdy wyjazd- najczęściej jeden dwa w roku z mężem są zaplanowane dużo wcześniej i na więcej ich w żaden sposób nie możemy sobie pozwolić. Nawet we Wrocławiu u córki byliśmy dopiero raz, a mieszkają tam już rok Kompletnie nie mamy czasu Ech, na emeryturze sobie odbiję Nawet jak gdzieś jedziemy, to najdłużej na cztery dni, bo ciągle coś...
    Fajna podroż Ci się szykuje

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Agnieszko, moj malzonek ma 33 dni urlopu bo pracuje w takiej firmie, ktora z wiekiem doklada pracownikom wolnych dni. Tacy socjalnie poprawni sa w tej mezowskiej firmie, ktora kiedys byla panstwowa, ale od kilku lat sie sprywatyzowala, zachowujac jednak dobrotki socjalne. Moj maz pracuje tam juz 25 lat...w zeszlym roku mial wlasnie jubileusz.
    A ja mam 28 dni urlopowych, jednak przez to, ze piatki mi sie nie wliczaja do urlopu, to tez troche tego wolnego sie uzbiera.
    Do Grecji lecimy tradycyjnie w czworke... z para naszych przyjaciol i wspolnie na Krecie wynajmujemy na tydzien domek. Najbardziej ciesze sie wlasnie na te kilka dni nad morzem...

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    maniusia72 and Agnieszka111 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Na pewno będzie super

Mnie bardziej chodzi o takie wasze krótkie wypady weekendowe, na które my nie możemy sobie pozwolić ze względu na czas. No i mój mąż nie ma wcale urlopu Ostatni raz na dwutygodniowym urlopie byliśmy razem jakieś 10, może nawet 15 lat temu. Zwykle jeżdżę sama lub z Kubą.Jeśli z mężem to na bardzo krótko
    maniusia72 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów