Oczywiście pomyłka - to Dar Młodzieży a ta przed nim czyli ja to oczywiście mlodziez
Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
Oczywiście pomyłka - to Dar Młodzieży a ta przed nim czyli ja to oczywiście mlodziez
latte macchiato.jpg- witam w niedzielę
Sabinko, nawet nie przyszloby mi do głowy, żeby inaczej pomyśleć ...oczywiście, że Ty młodzież jesteś
Maniusiu, dzięki za przepis bardzo lubię malibu , a takie własnej produkcji na pewno będzie dużo smaczniejsze
Krysiu, ja też...ale nawet wtedy, gdy mieszkaliśmy w malutkim mieszkaniu, to lubiłam remonty...no lubię po prostu i już
Jolu nie mam zupełnie doświadczenia w opiece nad starszymi ludźmi, ale wiem, jacy potrafią być uparci
Kasiu, jak tam imprezka ?
Dopiję kawę i lecę na kijki, bo potem będzie za gorąco i strasznie komary tną Dobrej niedzieli
Witam niedzielnie!
Aga-dzieki za kawke. Alez to ciacho wielkie! Az w oczy kole!
Imprezka bylaby bardzo fajna...gdyby nie bolaca glowa!
U nas sa takie upaly, ze strach...a Kasia lubi experymentowac i kilka dni temu odstawila lek na nadcisnienie...
No i sie porobilo!
No ale nic-dostalam nauczke i tabletki znowu sa grzecznie brane...
Po prostu myslalam, ze sprawdze, ze skoro cisnienie sie od jakiegos czasu unormowalo...to zobacze jak bedzie bez tabletek...
No i zobaczylam!
Dzis przyjezdzaja moje dzieci...idziemy razem na obiad do wloskiej restauracji...
Madziu...ciagle mysle o was...
Dzien dobry
Agnieszko...
dzieki za piekna kawke i w dodatku z takim apetycznym ciachem ... w realu udaje mi sie ostatnio stronic od takowych , ale wirtualne przeciez nie pojdzie mi w boczki , wiec pozeram wzrokiem ....
ja mysle ze to nie kwestia narodowosci, ale kwestia imprezy... bylam ilkakrotnie na paradzie zaglowcow z okazji Dni Morza w Szczecinie .Tez towyrzyszyly temu niewyobrazalne tlumy ludzi na kazdym kroku , ale nie wiem jak teraz , ale wowczas dojazd i parkowanie bylo koszmarem... dobrze, ze impreza odbywa sie w samym centrum i komunikacjia miejska dociera tam z kazdego zakatka miasta.
Takie parkingi za miastem spotkalam juz w Amsterdamie. tam aby trzymac ruch samochodowy jak najdalej od centrum sa ogromne parkingi na przedmiesciach. oplata za nie jest naprawde symboliczna , a dojazd do centrum koimunikacja miejska jest bezplatny. sa tez parkingi w miescie , ale oplaty za nia sa horendalne i w zwiazku z tym malo kto z nich korzysta .
Maniusiu...
to normalne , ze widzisz podobienstwo w zachowaniu swego dziadka i mego podopiecznego ... tak zachowuje sie bardzo wielu seniorow... z wiekiem organizm czlowieka poprostu obumiera... jednym odmawiaja posluszenstwa nogi, innym plecy czy oczy , a jeszcze innym glowa... i nie pomoga tu tlumaczenia, czy wywody. jesli mozg pomalu obumiera, to jego dzialanie niestety szwankuje ... proces obumierania mozgu jest niestety nieodwracalny i mozna ewentualnie spowolnic jego przebieg , ale i to trudna i niestety najczesciej syzyfowa praca... a ze sa przy tym najczesciej uparci ... no coz , oni nie zauwazaja zmian w sobie... uwazaja, ze to otoczenie sie zmienilo i chce ich koniecznie "przekabacic" a oni takich zmian nie potrzebuja , wiec czesc z nich sie buntuje , a inna czesc popada w apatie ...
. zdecydowanie sie z toba zgadzam... tym bardziej , ze to nie tylko wylaczenie jednego z pomieszczen, ale automatyczne zagracenie pozostalych, bo przeciez meble i sprzety trzeba gdzies na czas remontu poupychac, tylko gdzie jak ma sie trz niewielkie pokoiki ? oczywiscie w pozostalych dwoch pokojach ... tego koszmaru nie lubie... stan po remoncie oczywiscie uwielbiam, ale sam remont to najczesciej droga przez meke ...
A ja odliczam dni do ego urlopiku ... juz tylko 11 dni i milej niedzieli wszystkim zycze ...
28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Witajcie – piękna pogoda i ostatni dzień wakacji. Jakoś to zupełnie do siebie nie pasuje
Reginko – cieszy mnie twoje troszeczkę mniej na wadze . U mnie też troszeczkę mniej, więc rozumiem, że nie ma zmiłuj i brniemy dalej? A z remontem jest dokładnie tak, jak piszesz .
Agnieszko – aż mnie zastanawia sprawa z komarami. Bo zawsze o tej porze, a właściwie już dużo wcześniej było ich u nas zatrzęsienie (mamy blisko zbiornik wody). A w tym roku, owszem pojawiają się, ale zdecydowanie mało. Więc nie wiem, czy się cieszyć czy martwić
Kasiu – no niestety, pewnych leków już się nie odstawia. Dlatego też ciągle wstrzymuję się z braniem na cholesterol. Ale rozumiem twoja potrzebę sprawdzania, czy a może jednak .
Sabinko – więcej zaufania do siebie! Jestem pewna, że nikogo nie raziłby twój angielski, a co najwyżej by cię w nim podszkalali. Pomyśl jak się reaguje na obcokrajowców, którzy kaleczą nasz język. Bywa to zabawne, ale na pewno nie karygodne.
Maniusiu – nie lubię kokosu, ale i tak pewnie pyszne to malibu . A stan po remoncie też lubię .
Jolu - jak tam tata?
Madziu – odezwij się kochana, bo trochę się jednak martwimy .
Dzień dobry
U Was piękna pogoda a i mnie pada i zimno a mój zięć wybiera się grać w golfa...myślałam że w taką pogodę się nie gra a jednak...
Ja nie lubię deszczu to pewnie bym sobie odpuscila
Kalahari Machnij
chociaż łapka bo się martwimy.
Krysiu co do jogi dla dzieci to fajna sprawa, oczywiście duża tu rola mam które masuja, robią wymachy rączkami i nóżkami maluszków, podnoszą je, wyginaja - mam nagrane filmiki ale Ty nie masz whatsapa a na fb na grupę nie będę wrzucają bo to chyba tylko Ciebie interesuje
Remontów nie lubię i sprzątania po nich też ale fajnie mieć potem "nową" kuchnię czy łazienkę
.
Agnieszko już Ci nieraz mówiłam że JESTEŚ WIELKA - waga z 6 z przodu robi wrażenie
Mam nadzieję że po powrocie moja waga też będzie łaskawa ( mam skleroza chyba i nie pamiętam ile wrzuciłam w stopkę przed wyjazdem a w telefonie nie widzę swojej stopki...Ale mam cichą nadzieję wyjść z balwankowa )
Śniadania mam owocowe a potem lunch ( 12-13 ) i dinner ( 19 -20 )
Dwa dni jedliśmy wieczorem pierogi bo zawsze mam na nie zamówienie tutaj
Maniusiu tych wiórków tylko 20 gramów? Nie za mało?
200 gramow ma byc